HC Energie Karlovy Vary

První domácí vítězství dorostu a juniorů

V minulém týdnu se podařil husarský kousek karlovarským juniorům. Na domácím ledě porazili vedoucí Spartu, navíc si brankář Jirkův připsal již druhé čisté konto v sezóně. První domácí výhru si připsali také dorostenci, kteří zdolali České Budějovice. Mezi individualitami vyniká hattrick deváťáka Truhláře a čtyři kanadské body stejně starého Rohana z úspěšného střetnutí s Kralupy. Zajímavá utkání odehrály i ostatní mládežnické kategorie.

Extraliga juniorů

HC Energie Karlovy Vary – HC Sparta 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Čtvrteční 8. kolo nejvyšší domácí soutěže juniorů a dorostu proti sobě svedlo celky pražské Sparty a Karlových Varů. Zatímco dorost bojoval o body v Holešovicích, starší kategorie přivítala soupeře věhlasného jména na vlastním kluzišti. Ve velmi dobře takticky vedeném střetnutí energetici, stejně jako v předchozím duelu s Kladnem, neinkasovali. Navíc v každé třetině dokázali vstřelit po jedné brance. Výhrou 3:0 zanechali na ledě nejen radost ze zisku dvou bodů, ale hlavně dobrý pocit z výborně zvládnutého utkání.

Kompletní reportáž z utkání HC Energie – HC Sparta

HC České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) Branky: Hanzal, Kuchejda – Bauer.
V českobudějovické Budvar aréně již Energie na svého soupeře nestačila. Na dvě branky domácích ze druhé třetiny dokázali mladí Západočeši v závěru odpovědět pouze jednou, a to z hole Jakuba Bauera.

Extraliga dorostu

HC Sparta - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
Branky: Bauer 2 (1x Dudek).
Karlovarští hokejoví dorostenci své starší kolegy z juniorské kategorie nenapodobili a v zápase s pražskou Spartou body do tabulky nezískali. Pražané v nejsilnější sestavě se snažili drtivým náporem od začátku rozhodnout zápas, ale Energie se bránila úspěšně. Zvýšeným důrazem v závěrečné části bojovali mladíci alespoň o bod, nakonec k němu nestačily ani dvě branky kapitána a tahouna týmu Jana Bauera, ani několik nebezpečných závarů před sparťanskou brankou. Navíc čtyři vteřiny před sirénou dopravili domácí ještě jednou puk do nehlídané karlovarské sítě.

Kompletní reportáž z utkání HC Sparta – HC Energie

Rozhovor s kapitánem dorostu Janem Bauerem

HC Energie Karlovy Vary – HC České Budějovice 4:2 (1:2, 1:0, 2:0)
Branky: Moro, Dudek, Kuběna, Račanský. Asistence: Hartman 2, Schmidt, Petružálek. Vyloučení: 9:11. Využití: 1:2. V oslabení: 2:0. Rozhodčí: Kollár – Šulo, Koskuba.
Poslední kolo první šestiny soutěže přineslo hokej se vším, co tato hra přináší. Od první třetiny se hra přelévala od branky k brance, a ač měli domácí více ze hry odcházeli po první části do kabiny se svěšenými hlavami. Navíc se zranil kapitán týmu Jan Bauer, což také nevěstilo nic dobrého. Ve druhé třetině se hra ještě více přiostřila, přibylo vyloučených a ke vší smůle musel kvůli zranění odstoupit další hráč, klíčový obránce Energie Tomáš Štryncl. O to víc potěšilo, že se ve skrumáži před brankou Českých Budějovic nejlépe zorientoval Libor Dudek a vyrovnal. I do třetí části nastoupili chlapci Energie správně nažhavení, hosté se často bránili již jen za cenu faulů. Ve 48. minutě odpískal za hozenou hůl soupeře sudí Kollár trestné střílení. To Moro sice neproměnil, ale nápor domácích nadále pokračoval. Sice jej trochu přibrzdilo vyloučení Kalouska, ale v době kdy se tento hráč pomalu chystal na led, ujel Pavel Kuběna a karlovarská radost mohla propuknout potřetí. V závěru se rozhodčí ještě pokusil zápas zdramatizovat, když za sporný zákrok vyloučil Tomáše Schmidta. Hosté okamžitě požádali o oddechový čas a pak zahájili obléhání branky Marka Bendy. To ovšem nemělo dlouhého trvání. Po několika obětavých zákrocích se dostal puk až k Petrovi Račanskému, ten zaujal svůj typický postoj a nasměroval kotouč naposledy do sítě soupeře. Ve zbylé minutě si už energetici první domácí vítězství v sezóně bez problémů pohlídali.

Liga starších žáků - 9. třída


HC Energie Karlovy Vary – HK Kralupy 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)
Branky: Truhlář 3, T. Rohan. Asistence: T. Rohan 3, Polák 2, Křivka.
Velmi dobrý vstup do utkání zbrzdila náhodná branka soupeře. Celé utkání hráli Karlovarští do "plných", směrem dopředu byl soupeř takřka neškodný. Výraznější výhře zabránila nepřesná koncovka, přesto je vítězství zcela zasloužené.

Liga starších žáků - 8. třída


HC Energie Karlovy Vary – HK Kralupy nad Vltavou 6:0 (1:0, 4:0, 1:0)
Branky: Kellner 2, Chodounský, Všetečka, Hodek, Richter. Asistence: Mistoler 3, Stehno, Richter, Hodek.
Osmá třída měla utkání pod kontrolou po celých šedesát minut. O konečné výrazné výhře se rozhodlo v prostřední části hry, kdy po řadě pěkných kombinací dokázali energetici čtyřikrát skórovat.

Krajská liga mladších žáků - 7. třída


HK Kralupy nad Vltavou - HC Energie Karlovy Vary 8:0 (0:0, 4:0, 4:0) Do zápasu nastoupila sedmá třída kvůli velké marodce v neúplném složení, a když se jí na začátku utkání nešťastně zranila jedna s klíčových postav sestavy, koncepce hry dostala velké trhliny. Do poloviny nezvykle vypjatého zápasu dokázali Karlovy Vary se silným soupeřem bojovat, ale za stavu 4:0 přišel zlom a utkání se začalo vyvíjet ve prospěch domácího celku.

Krajská liga mladších žáků – 6. třída


HK Kralupy nad Vltavou - HC Karlovy Vary 4:7 (0:3, 1:3, 3:1)
Branky: Vaněk 2, Baar, Funk, Fejtl, Tretjakov, Fišar. Asistence: Kostroun, Funk, Baar, Fejtl, Fišar, Vaněk, Tretjakov.
Karlovarští šesťáci předvedli v prvních dvou třetinách dobrý výkon a soupeře jednoznačně přehráli. Nebýt toho, že v poslední třetině trochu polevili a neproměnili mnoho vyložených šancí, mohlo utkání skončit ještě výraznějším vítězstvím.

Krajský přebor elévů - 5. třída


HC Mariánské Lázně - HC Energie Karlovy Vary 5:3 (2:2, 2:0, 1:1)
Branky: Červenka, Táborský, Csamango. Asistence: Troška, Lintemer.
Obavy trenérů z velké marodky se vyplnily. Navíc další dva hráči odcestovali do Kralup na utkání šestých tříd, a tak nastoupily Karlovy Vary v lázeňském derby s pouhými třinácti hokejisty. Zápas přesto nezačal pro hosty špatně, vedli, měli i několik dobrých šancí, ale místo zvýšení náskoku dovolili soupeři zápas lacině otočil. Na zvrat pak už síly nezbyly. Mužstvo trenéři pochválili za bojovnost, pouze ta však tentokrát nestačila.

Krajský přebor elévů - 4. třída


HC Mariánské Lázně – HC Energie Karlovy Vary 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Branky: Bečka, Duda, Brodský.
I v oslabené sestavě vedla nejmladší Energie již v 5. minutě 2:0. Neproměňování množství brankových příležitostí připravila čtvrťáky o výraznější výhru.