HC Energie Karlovy Vary

Junioři padli v Třinci

Karlovarským juniorům výsledkově nevyšel ani druhý zápas tripu po krajích moravských a slezských. Po páteční nájezdové prohře v Havířove nestačili tentokrát na Třinec. Energetici sice dokázali stáhnou dvougólovou ztrátu z první třetiny, jenže na druhý dvoubrankový nástup domácích už nestačili a nakonec padlo 3:5.
DHL Extraliga juniorů, 23. kolo, so 4.12.2021
Oceláři Třinec
Karlovy Vary
5:3
2:0, 2:2, 1:1
Branky a nahrávky: 16. Wardas (Moškoř, Kozlík), 20. Ramik (Hykl), 39. Ročák (Geidl), 40. Hrůzek (Moškoř, Wardas), 60. Ramik – 23. Seidler (Bulka, Krajčík), 28. Kupčo (Botoš), 49. Pohanka (Kusak).
Rozhodčí: Mrkva, Kika - Axman, Kořistka
vyloučení9:3
využití2:1
oslabení0:0
střely na branku38:33
diváci51
Oceláři Třinec: Klimek – Hykl, Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek
Karlovy Vary: Bočan (40. Dybal) – Benda, Bulka, Pohanka, Krajčík, Blengino, Kočí, Dorot – Botoš, Šlechta, Šmajda, Príhoda, Adámek L., Seidler, Varvařovský, Adámek M., Kupčo, Kusak

Komentář k utkání

Do utkání vstoupili lépe hosté. Byli aktivnější a domácí prakticky k ničemu nepustili. Nebezpečnou střelu měl Šmajda, který Klimka prověřil z prostoru před bránou. Jmenovaný útočník se dostal ještě k dalším třem nebezpečným akcím, ale ani jedna neskončila v třinecké bráně. Třinečtí nájezdům Energie odolávali a ještě než samotná první třetina skončila, postarali se o rychlé vedení. V šestnácté minutě se nemýlil Tommy Wardas, který zakončil z předbrankového prostoru. Na něj navázal necelou minu před první přestávkou Michal Ramik, jenž poslal svůj tým do dvougólového vedení.

Hosté se v druhé části hry vrátili tam, kde začali v té první a hned ze své aktivity vytěžili. V třiadvacáté minutě se prosadil Sebastian Seidler, který po krásné přihrávce svého kolegy neměl žádný problém se zakončením. Následně vyšla z akce Kočího nebezpečná střela, která už byla v bráně, ale Klimek se k ní nakonec dostal a připsal si další důležitý zákrok. Mančaft z lázeňského města dostal k dispozici další přesilovou hru. Nejprve se podařilo Šmajdovi trefit tyčku, ale hosté svou výhodu přece jen využili. V osmadvacáté minutě se nemýlil Lubomír Kupčo a vyrovnal. Dračí síla neponechala nic jen tak a ještě před odpískáním druhé přestávky nasázela Karlovým Varům dva góly. Nejprve se přes Bočana dostal Marek Ročák, který se trefil z mezikruží. V téže čase jim navíc byla dána početní výhoda, která byla padesát vteřin před koncem proměněna. Filip Hrůzek si objel bránu a z pravého kruhu prostřelil Bočana, jenž následně odešel na střídačku a mezi tyče se postavil Dybal.

Karlovarští zase naskočili do třetí třetiny lépe než domácí. Vytvořili si několik nebezpečných příležitostí, z nichž nejvíc ohrožující byla ta, která mířila na Klimka z hokejky Kupča. Soupeřovi se nakonec podařilo snížit v čtyřicáté deváté minutě Vladislavu Pohankovi. Tato branka Energii doslova nastartovala. Soupeř se hnal za vyrovnáním a střílel ze všech možných úhlů. Navíc měl k dispozici několik přesilovek. Domácí ale tlak ustáli a bránili Klimkovo území jako o život. Necelé dvě minuty před koncem mohlo být ještě zle, neboť Bulka vyjel z levého kruhu a puk mířil do odkryté brány. Klimek se však hodně rychle vzpamatoval a puk rychlostí blesku chytil do své lapačky. Čtrnáct vteřin před koncem utkání zpečetil výhru do prázdné Michal Ramik a Oceláři si tak po sérii třech porážek připisují tři body do tabulky.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec)

Přiznám se, že po těch třech porážkách je tohle pro nás hodně důležité vítězství. Velkou pochvalu má brankář, který nás podržel v těžkých situacích. Zápas byl jako na houpačce, chvilku jsme byli nahoře my, chvilku byli nahoře hosté. Myslím si, že závěr jsme zbytečně zdramatizovali, ale i takové duely jsou. Vítězství je o to hodně cennější, když je za tři body.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary)

V první řadě chceme pogratulovat domácím k zisku všech tří bodů. Myslím si, že když přišlo momentum utkání a my se dotáhli na 2:2, udělali jsme hloupý faul. Domácí nás za to potrestali a pak podobně v další přesilovce. My jsme naopak z velkého množství přesilovek vytěžili jen jeden gól. Další šance jsme neproměnili, a to jsou důvody naší porážky. Domácí berou zaslouženě všechny body.