HC Energie Karlovy Vary

Třetí ročník ENYAQ hokejové ligy zná všechny gamery. Energie s jedním nováčkem

V sobotu 4. prosince 2021 proběhl historicky 3. draft do esportové hokejové soutěže – ENYAQ Hockey League. Oproti předchozím ročníkům dostaly týmy Tipsport extraligy šanci poskládat hned čtyřčlenné sestavy a také si své gamery zvolit ještě před startem kvalifikací. Kdo tak učinil a kdo naopak spoléhal na kvalifikaci, ze které vzešli aspiranti na draft? A kdo z gamerů bude bojovat o prize pool 150 000 korun i vozy od Škoda Auto k zapůjčení?

To vše bude probíhat i díky partnerům soutěže. Generálním a zároveň titulárním je společnost Škoda Auto, hlavním partnerem společnost Tipsport a novým partnerem Radegast. Všichni, kteří sledují hokejovou extraligu, ví, že je Radegast jejím dlouholetým partnerem, a proto jej moc těší, že v letošní sezóně bude podporovat i esportová klání. Gameři a fanoušci esportové ligy se mohou těšit na soutěže, eventy v Radegastovně a samozřejmě na Ryze hořkou dvanáctku! Během utkání základní části najdou všichni gameři v chatu novou emote ikonku piva, aby mohli góly nebo tvrdé hity pořádně oslavit! Tak na zdraví a na bojovníky, i mimo led! A hodně štěstí všem gamerům v nové sezoně.

Gameři Energie

Energetici se letošní draftu do třetího ročníku přímo nezúčastnili. Z loňské sezony totiž zůstala osvědčená trojice Kubin, Almon a Pepik001, do svého týmu si pak vybrali Shebbyho. Gamery Vám podrobněji představíme v průběhu následujícího týdne.

Jakub "Kubin" Černo
Jaroslav "Almon" Kouba
Jakub "Shebby" Šebesta
Josef "Pepik001" Podhola

Herní systém EHL

Základní část

Jakmile všechny kluby naplní svoji soupisku a budou mít připravené tři reprezentanty započne hlavní sezóna EHL! V základní části se kluby utkají každý s každým v režimu Hockey Ultimate Team (HUT). Nejlepších 8 klubů z tabulky poté postoupí do vyřazovacích bojů.

Play-off

Tady už půjde o všechno! Do vyřazovací části EHL se probojují už jen ti opravdu nejlepší. Osmička nejlepších týmů z tabulky základní části se utká v play-off o finanční odměnu 150 000 Kč a titul šampiona druhé sezony ENYAQ Hockey League.