HC Energie Karlovy Vary

Třetí prohra v řadě o gól. Energetici těsně padli v podkrušnohorském derby

V rámci 30. kola hokejové Tipsport extraligy se na ledě Karlových Varů letošní druhé derby s Litvínovem. Kvůli pokaženému vstupu do utkání energetici ztráceli dvě branky. Přes velkou snahu a nebezpečný nátlak v závěru dokázali energetici pouze snížit a je to pro ně tak třetí těsná v řadě.
Tipsport extraliga, 30. kolo, ne 5.12.2021
Karlovy Vary
Litvínov
2:3
1:2, 0:0, 1:1
Branky a nahrávky: 14. Koblasa (Kohout), 56. Černoch (O. Beránek, Martin Rohan) – 10. Estephan (O. Baláž), 11. Kudrna (F. Lukeš, Demel), 43. P. Zdráhal (Demel, V. Hübl)
Rozhodčí: Kika, Sýkora – Lhotský, Svoboda
vyloučení2:7
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku29:25
zblokované střely13:8
hity1:7
vhazování29:31
diváci1000
Karlovy Vary: Habal – Martin Rohan, Plutnar, Parkkonen, Dlapa, T. Havlín, Pulpán (A), L. Doudera – T. Rachůnek (A), T. Mikúš, Flek – O. Beránek, Kulich, Immo – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Hladonik, Vondráček (C).
Litvínov: Godla – Demel, Irving, Hrbas, Balinskis, O. Baláž, Stříteský, D. Zeman – P. Straka (A), Estephan, Jarůšek – M. Chalupa, V. Hübl (C), P. Zdráhal – Kudrna, Sukeľ, F. Lukeš (A) – Zygmunt, Gerhát, Válek.

Komentář k utkání

Energetici poslední dobou kazí vstupy do utkání a ani podkrušnohorské derby nebylo výjimkou. Verva zamkla svého soupeře a domácí si zezačátku ani neškrtli. Náporu využili svěřenci Vladimíra Růžičky na přelomu poloviny první třetiny. Uvis Balinskis orazítkoval od modré tyč a kotouč se odrazil do prostoru mezi kruhy na hůl Giorgia Estephana, který se posléze trefil do odkryté sítě. A aby toho nebylo málo, po chvíli přihrál František Lukeš zpoza brány Andreji Kudrnovi, jehož rána prošla přes bránící energetiky až za záda Vladislava Habala. Tím však gólový účet ještě nekončil, z kontaktní branky na 1:2 se po přihrávce Martina Kohouta střelou z první radoval Petr Koblasa. V 17. minutě mohlo být vyrovnáno, do samostatného úniku se dostal Jan Hladonik, jemuž v cestě za gólem zabránil dotírající obránce. Karlovarští po zbytek času tlačili, jenže Denis Godla zavřel svou bránu a i díky němu šli jeho spoluhráči do šaten s mírným náskokem.

Rychlý hokej pokračoval i do druhé dvacetiminutovky a bylo vidět nemalé množství nebezpečných šancí. Jenže se opět činili oba brankáři, kteří proměnili své svatyně v nedobytné pevnosti. Od 25. minuty se hra trochu uklidnila a na řadu přišly nepřesnosti. Těch bylo opravdu hodně, zejména ze strany domácích, kteří měli herně navrch. To, co Energii nejvíce trápilo, byly střely. Drtivá většina z nich totiž letěla vedle, a proto si Godla sáhl v celé druhé části na kotouč pouze třikrát. Domácí útočníci dokonce třikrát jeli sami na bránu, do listiny střelců se však nezapsal nikdo.

Lekci z produktivity uštědřili Litvínovští v čase 42:09. Petrik Demel nabil z levého kruhu křižnou přihrávkou Patriku Zdráhalovi, jenž svou přesnou střelou vrátil Vervě dvoubrankové vedení. Energetiky mohl rozveselit Tomáš Havlín, ten zpoza kruhů nastřelil břevno a jen nevěřícně kroutil hlavou. Hosté zavřeli své pásmo, do kterého se zoufalí Karlovarští nemohli dostat. Dobře Litvínovští zvládali i oslabení, ubránili totiž všech šest. Zničehonic využil střetnutí litvínovských obránců Ondřej Beránek, který z úniku trefil připraveného Denise Godlu a o dorážku se pokusil Jiří Černoch. Po přezkoumání od videorozhodčího bylo zřejmé, že kotouč přešel brankovou čáru celým objemem a rozdíl ve skóre byl zas na jedničce. Namísto nátlaku se energetici nacházeli poté ale v křeči, Litvínovští napadali aktivně všechny rozehrávky a domácí se takřka nepodívali do útočné třetiny. Karlovarští následně riskli hru bez brankáře. Navzdory opravdu velkému nátlaku se Energii nepovedlo skórovat, a tak si Karlovarští připsali třetí prohru v řadě o jednu branku.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): „Bohužel jsme ztratili body ve druhém derby za sebou. Začali jsme velmi dobře, dostali Litvínov pod tlak a vytvořili si šance, které jsme ovšem nedokázali proměnit a vypadli v půlce první třetiny za minutu ze hry. Udělali jsme tři chyby a dostali z nich dva góly, které samozřejmě nakoply soupeře a uklidnil je v jejich situaci. Poté jsme to měli s prosazováním těžší. Zase jsme si ve druhé dvacetiminutovce jsme vytvořili dostatečné množství šancí na to, abychom s tím zápasem něco udělali. Jenže jsme nebyli efektivní,, nepomohli si přesilovou hrou. Opět se hráčům nedá vytknout obětavost a bojovnost, rvali jsme se, ale bohužel nám chybí trochu šikovnosti a důrazu, možná i trochu štěstí, abychom si na ty body sáhli.“

Vladimír Růžička (HC VERVA Litvínov): „Jsme rádi, že jsme tady uhráli body. Po domácím výkonu proti Olomouci, který bych hodnotil jako katastrofální. Dnes naopak mužstvo ukázalo, že umí bojovat a pracovat. Výborný výkon brankáře a jsme opravdu rádi za vítězství.“

Fotogalerie

Související články