HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci Energie podlehli Spartě

Na začátku dnešního utkání to pro domácí energetiky vypadalo nadějně. Nakonec se ale soupeři podařil zápas otočit a karlovarský tým podlehl pražské Spartě 2:4.
Extraliga dorostu, II. 8, so 15.1.2022
Karlovy Vary
Sparta
2:4
2:0, 0:2, 0:2
Branky a nahrávky: 18. Handl (Malý), 19. Šilhan (Pavelec) – 27. Brož (Byakov, Potoma), 35. Odehnal (Novák, Křišťán), 46. Žemlička (Potoma), 56. Odehnal (Žmola, Stepanchuk).
Rozhodčí: Žižka – Baxa, Tichý
vyloučení6:2
využití0:2
oslabení0:0
střely na branku31:31
diváci69
Karlovy Vary: Ebenstreit – Malý, Kubíček (C), Anton (A), Hynek, Příplata – Pavelec, Šmíd, Šilhan, Handl, Pastor (A), Zeman, Holejšovský, Vimr, Váňa
Sparta: Kogler – Bartoň (C), Marton, Byakov, Janský, Šeba, Vrabec – Stepanchuk, Žmola (A), Odehnal, Křišťan, Novák, Jakab, Poláček, Žemlička, Potoma, Brož

Komentář k utkání

Začátek úvodní části utkání byl pro oba týmy spíše zahřívací. Hra tak byla vyrovnaná na obou stranách. V polovině třetiny mohla prvně Sparta využít přesilovou hru, kdy na trestnou lavici šel karlovarský útočník Miloš Vimr. Ačkoliv se hostující tým celou dobu držel v útočném pásmu, nepodařilo se jim skórovat. Skóre nakonec v osmnácté minutě otevřeli domácí, kdy po nepřehledné situaci před brankou dostal kotouč za Koglerova záda Radim Handl. O minutu na to zvýšil stav Energie David Šilhan, který ujel ze středního pásma a podařilo se mu i zmást hostujícího brankáře.

I když Sparta začala druhou třetinu oslabením, znát to nebylo. Pár minut na to hrál v oslabení domácí tým. Toho pražští hráči využili a ve dvacáté šesté minutě snížil stav Lukáš Brož. Karlovarští dál bojovali o další branku, ale až tak, že je to stálo další minuty na trestné lavici. Této příležitosti se opět chytli sparťané, kdy ve třicáté čtvrté minutě přestřelil domácího Ebenstreita Mikuláš Odehnal.

Do poslední dvacetiminutovky šel do hry více agresivněji pražský tým. Vidět to bylo hned ve čtyřicáté páté minutě, kdy Richard Žemlička překvapil karlovarského gólmana. Sparta mohla využít i trestného nájezdu, který byl nařízen za podrážení Reného Kubíčka. Hostující Jakub Žmola tento nájezd neproměnil. I když karlovarská Energie nadále bojovala, dostala i tak čtyři minuty před koncem další branku. Tu po přihrávce již zmíněného Jakuba Žmoly vystřelil útočník Mikuláš Odehnal.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): Vstup do zápasu jsme neměli špatný, po dlouhé době nám vyšla první třetina. Nicméně od druhé části jsme předvedli charakterový hnus, kterým jsme dostali Spartu do hry. Někteří hráči se bohužel budou muset zamyslet, jestli tady budou dál pokračovat.

František Ptáček (HC Sparta Praha): Zápas se z naší strany nevyvíjel dobře. První třetinu jsme byli takoví ospalí a bez chuti hrát hokej. O přestávce jsme museli trochu zvýšit hlas. Ve druhé dvacetiminutovce už se to projevilo. Kluci naskočili, začali dělat základní věci, které by měli dělat normálně – bojovat, dohrávat souboje, obětovat se pro manšaft – tím jsme se dostali do zápasu. Ve třetí třetině jsme měli i štěstí, ale přetlačili jsme to na naši stranu.