HC Energie Karlovy Vary

Kofroň: Zdejší styl by mi mohl vyhovovat

Od třinácti let působil v třinecké organizaci. Do extraligového mužstva se však trvale neprosadil a většinu utkání odehrál v prvoligovém Frýdku Místku. I proto zvolil útočník David Kofroň změnu a v příští sezoně bude oblékat dres karlovarské Energie. Co jej do západočeského celku přivedlo a jaké má z Karlových Varů prvotní dojmy?

Davide, vítejte v Energii. Jak a kdy se zrodil váš přesun do Karlových Varů?
Řešit se můj přesun začal už někdy na začátku prosince a definitivně se vše dotáhlo začátkem nového roku. Jsem rád, že se to povedlo a že jsem tady. Nějaké náznaky už totiž byly v předchozích letech, vyšlo to ale až letos.

Co bylo hlavním důvodem, že jste změnil působiště?
Líbí se mi, že je tu mladý a kvalitní mančaft. Vždy se mi líbil herní projev Energie. Myslím, že by mi zdejší styl mohl vyhovovat a že bych mohl být přínosem. A v neposlední řadě mě sem lanařil můj dlouholetý kamarád a spoluhráč Honza Hladonik, který je tu velmi spokojený.

Hráli jste společně v Třinci i Frýdku Místku. Udělal vám již průvodce i po Varech?
Hned po příjezdu do Varů jsem potřeboval zařídit nějaké věci. Honza jel se mnou, ukázal mi tady nějaké věci a kabinu. Takže super, pomohl mi v začátku a jsem rád, že ho tady mám. Už když sem přestupoval on, tak jsme se společně bavili, že by bylo fajn se ve Varech jednou společně sejít, že se nám líbí styl karlovarského hokeje. Jsem rád, že to klaplo a moc se těším na nadcházející sezonu.

S jakými ambicemi do Energie přicházíte?
Já doufám, že tohle angažmá pomůže jak mně osobně, tak i týmu. Věřím, že pomohu týmu nějakými body.

Celou dosavadní kariéru jste odehrál na druhém konci republiky. Jak moc velkou změnou nyní procházíte?
Do Třince jsem odcházel ve třinácti letech. V dospělém hokeji jsem toho ale bohužel odehrál více v prvoligovém Frýdku. V Třinci jsem odehrál sice hodně zápasů, ale času na ledě tolik nebylo. I proto jsem kývl na nabídku Energie, kde doufám, že dostanu větší prostor. Zázemí je tu dobré, parta taky funguje skvěle, jsem rád, že jsem tady.

Titul s Třincem máte, ale v play off jste se do sestavy již nedostal. Jak tu uplynulou sezonu hodnotíte?
Čekal jsem od sebe víc. Věřil jsem, že rok od roku budu stoupat sestavou a poroste moje role, což je se bohužel nepodařilo. Byl jsem stále na rozmezí prvního týmu a Frýdku. Když jsem dostal důvěru v Třinci, tak se mi příliš nedařilo, což pro mě bylo psychicky náročné.

Máte za sebou teprve dva tréninky, jak se cítíte?
Kluci už nějaký čas trénují, o to je to pro mě těžší. Vždycky je složité naskočit do rozjetého vlaku. Já jsem po dvou týdnech volna začal de facto od nuly, takže jsem trochu bolavý. Ale pocity mám zatím super a doufám, že takto bude vše pokračovat.

V čem se karlovarská příprava liší od té Třinecké?
Je to velice podobné. Každý kondiční trenér má svou vizi a svůj plán. Obecně je to ale všude velmi podobné a náročné. Za poslední roky už jsem si na suchou přípravu zvykl, takže nechodím na tréninky s odporem. Ale jak už jsem řekl, je to velmi náročné a jiné než tréninky na ledě.

Děkuji za rozhovor.