HC Energie Karlovy Vary

V omlazené sestavě Energie nestačila na Baník a padla po nájezdech

Zápasovému čekání je konec. Energie v prvním přípravném utkání sezony čelila soupeři z nedalekého Sokolova. Karlovarští nastoupili do zápasu v omlazené sestavě. Šedesát minut nestačilo na určení vítěze, a tak došlo na samostatné nájezdy, ve kterých byl úspěšný Baník.
Příprava na sezonu, přát., út 2.8.2022
Sokolov
Karlovy Vary
1:0sn
0:0, 0:0, 0:0 - 0:0
Branky a nahrávky: rozhodující nájezd Pohl.
Rozhodčí: Kostourek, Zubzanda – Belko, Kotlík
vyloučení5:7
využití0:0
oslabení0:0
Sokolov: Michajlov – Pohl, Klejna, Weinhold, Rulík, Novák, Tomek, Vodička – Osmík (A), Kverka, Vracovský, Jurčík, Zadražil, Tomi (C), Ton, Vrhel, Švec, Stehlík, Rohan T., Jaroš
Karlovy Vary: Hamalčík – Plutnar, Krajčík, Bernad (A), Dlapa (C), Havlín, Tůma, Bulka – Beránek, Hladonik, Kofroň (A), Redlich, Jiskra, Baláž, Kružík, Sapoušek, Šmajda, Rymon

Komentář k utkání

Úvodní šanci zápasu si připsal Tadeáš Jaroš, jenž měl dva pokusy na zakončení, ale brankář energetiků oba jeho střelecké pokusy zlikvidoval. Na druhé straně se brzy v úniku ocitl Dominik Rymon, ale obrana Baníku jej nemilosrdně zastavila. V polovině první třetiny se předvedl Jozef Baláž, který po nahrávce pelášil před Michajlova, ten jeho střelu vyrazil betonem. Následovalo první oslabení domácího celku, na trestnou lavici usedl Adam Rulík. V přesilové hře zkoušel štěstí střelou od modré čáry obránce Karlových Varů Michal Plutnar, gólman sokolovských byl ale přesný jako švýcarské hodinky. V 15. minutě předvedl pohotový zákrok také brankář Energie, jenž zachytil střelu Tomáše Rohana z pravého kruhu. V závěru první dvacetiminutovky usedl na lavici hříchů Jan Hladonik a Baník měl tak na začátku prostřední části téměř dvouminutovou početní převahu.

Karlovarským se nepodařilo využít přesilovou hru. Naopak druhá třetina byla primárně v režii domácích, kteří hokejisty z lázeňského města nepustili do větší akce. Ve 25. minutě se pokoušel otevřít gólový účet utkání Ondřej Beránek, ale nepodařilo se mu protlačit kotouč za záda sokolovského brankáře. Ve 32. minutě se do samostatného úniku dostal Marek Švec a střelou z pravého kruhu prověřil maskovaného muže v karlovarské svatyni. O dvě minuty později měl v přesilové hře před sebou prázdnou bránu Martin Osmík, jenž to zkusil tentokrát z levého kruhu, ale puk proletěl pouze kolem hostující klece. Ani ve druhé třetině se diváci na sokolovském stadionu nedočkali gólu a do třetí třetiny se odcházelo za stavu 0:0.

K šanci se ve třetí třetině probojoval Baláž s Jiskrou, jenž se dostali k bráně domácích, Vít Jiskra se pokoušel propálil Michajlova, ale ten pokus karlovarského útočníka zneškodnil. Na druhé straně se o slovo přihlásil Tomáš Vracovský, jenž našel volné místo mezi Hamalčíkovy betony, ten však stačil včas skulinu zavřít. V 54. minutě se pokoušel Jozef Baláž překonat gólmana Baníku, ale marně. Blízko ke skórování byl posléze Michal Plutnar, jeho střela od modré čáry těsně minula tyč domácí brány. V 59. minutě mohl rozhodnout Stanislav Vrhel, jenž se řítil sám na karlovarského brankáře. Hamalčík proti němu vytasil beton a poté kotouč raději přikryl lapačkou. Úvodní přípravný zápas letošní sezony nepřinesl branku po šedesáti minutách hry a na řadu přišly samostatné nájezdy. Vítězný nájezd zařídil Jan Pohl, který tak zajistil vítězství Sokolovu.

Ohlasy trenérů

Martin Štrba: (HC Baník Sokolov): Máme za sebou první přípravné utkání. Jsme rádi, že se nám podařilo zvítězit. Více nás samozřejmě zajímala předvedená hra. Sehráli jsme dobré utkání. Byly tam dobré momenty, které jsme dokázali přenést z tréninku, ale samozřejmě i věci, které musíme vypilovat. Vše si zítra vyhodnotíme a budeme dál tvrdě pracovat, tak abychom se co nejlépe připravili na začátek ligy.

David Bruk (HC Energie Karlovy Vary): Gratulujeme domácím k vítězství, výsledek pro nás oba však není určitě klíčový. Jak kolega Martin Štrba, tak já jsem měl o duelu jiné představy než konečné skóre. Samozřejmě nám to utkání pomohlo, jelikož jsme si nejen mohli vyzkoušet věci z tréninku, ale hlavně jsem poznal nové hráče. Měli jsme na ledě hodně juniorů, takže jsem poprvé spatřil i jejich zápasové vytížení. Tohle byl, myslím si, největší efekt souboje se Sokolovem.

Fotogalerie

Související články