HC Energie Karlovy Vary

Karlovarské Dračice získaly první bod!

Velmi důležité střetnutí čekalo na hráčky Karlových Varů tuto sobotu. Na západ Čech přijely dívky z HC Kobra Praha, které si dělaly zálusk na vítězství. Dračice však svou kůži nehodlaly dát zadarmo, ba právě naopak. I ony chtěly zvítězit, nebo minimálně remizovat. Trenér Pavel Holý pro své svěřenkyně připravil důslednou obrannou taktiku s rychlými protiútoky, kterými chtěly přecházet přes hostující obranu. Defenziva splnila svůj účel, bohužel útoku se tolik nedařilo a zápas tak skončil 0:0.
Extraliga ženy, 9., so 1.11.2003
Karlovy Vary
Kobra
0:0
0:0, 0:0, 0:0
Vyloučení:4:3. Bez využití. Diváci: 30. Střely na branku: 25:26
Karlovy Vary: Šplíchalová – Kotrbáčková Ivana, Kotrbáčková Soňa, Grossmannová, Hornová – Vrzalová, Bauerová, Wadowská – Kuklová, Fričová, Vlachová Bára – Hajdová, Tilšerová, Pöpperlová – Vlachová Anna, Pavlasová

Komentář k utkání

První třetina nezačala z pohledu domácích příliš dobře. Dračice jako by byly přemotivované, nedokázaly zpracovávat puky, přesně si přihrát a tak se příliš lehce dostávaly pod tlak. V obraně pak samozřejmě docházelo k chybám, naštěstí pro Karlovy Vary byla v brance vynikající Monika Šplíchalová! Po deseti minutách se i domácí dívky rozehrály, vyrovnaly hru a začaly si i vytvářet šance. Těsně před přestávkou měla velikou šanci nejdříve Fričová a poté Bára Vlachová, která bohužel trefila pouze lapačku ležící pražské gólmanky. Celkově však byla úvodní část hry více v režii hostů.

O pauze domácí trenéři hráčkám promluvili do duše a ty pak začaly hrát více zodpovědně. Zpevnily obranu, uzavřely střední pásmo a nedovolovaly soupeřkám dostávat se na dostřel branky tak často, jako v předchozí části hry. Nejdříve se do šance propracovala Wadowská a poté opět zaúřadoval druhý domácí útok. K puku se dostala Kuklová, ale neměla už sílu na přesné zakončení. Při dalším střídaní stejné řady už branka visela ve vzduchu, Fričová se proháčkovala přes celou obranu hostí, vystřelila, vzápětí dorážela Bára Vlachová, ale opět neúspěšně. Heslo „nedáš – dostaneš“ mohly potvrdit hostující hráčky. Po nedorozumění ve vlastní přesilovce a chybě Moniky Šplíchalové se k puku dostala soupeřka, která bekhendem zpoza branky střílela do prázdné brány. Protože už však byla hodně z úhlu, v podstatě až za bránou, netrefila přesně a obrovskou chybu nepotrestala. Kámen, který poté karlovarské strážkyni svatyně spadl ze srdce, musel být slyšet až v Praze!

Poslední část hry byla přesnou kopií těch dvou předchozích. Místy neurovnaná hra a zbrklost, ale také hezké individuální akce a pěkné nahrávky. Napínavé okamžiky se střídaly jak na běžícím pásu, a to na obou stranách. Děvčata obou týmů hrála velmi vyrovnaný zápas, který nakonec skončil spravedlivou remízou. Jak Dračice, tak Kobra si připsaly svoje první body v soutěži a Karlovy Vary se i nadále udržely před posledními dívkami z HC Kobra Praha.