HC Energie Karlovy Vary

Junioři porazili Jihlavu a na vedoucí Vítkovice ztrácí jediný bod

Karlovarští junioři natáhli sérii vítězných utkání už na tři. Po páteční výhře nad Kometou porazili na domácím ledě i Jihlavu, dvěma góly se blýskl útočník David Varvařovský.
DHL Extraliga juniorů, 10. kolo, so 1.10.2022
Karlovy Vary
Jihlava
5:1
2:1, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 2. Handl (Botoš, Bulka), 9. Varvařovský (Sapoušek), 38. Váňa (Krajčík), 47. Varvařovský (Šlechta, Krajčík), 59. Kusak (Sapoušek, Krajčík) – 2. Broš (Šabatka, Pavelec).
Rozhodčí: Horák, Zeliska - Gerát, Jurak
vyloučení8:5
využití1:0
oslabení1:0
střely na branku34:36
diváci69
Karlovy Vary: Dybal – Tůma, Dorot "A", Bulka, Krajčík, Zolnaj, Anton – Botoš "C", Sapoušek "A", M. Adámek, Varvařovský, Šlechta, M. Váňa, M. Skuhravý, Menc, Šmíd, Handl, Kusak.
Jihlava: Maláč – Ludvík, Chvátal, Matějíček, Číhal, Vovsík "C", Šabatka, Vandas – Bulík, Pavelec, Sojka, Jungwirth, Kravec "A", Rauš "A", Báťa, Peš, Modl, Broš, Klapica, Straka.

Komentář k utkání

Úvod utkání se nesl v raketovém tempu, vždyť hosté otevřeli skóre zásluhou Josefa Broše už po 73 sekundách – 0:1. Domácí s odpovědí čekali jen dalších čtrnáct sekund, kdy se ranou zpoza kruhu trefil přesně Radim Handl – 1:1. Skóre se posléze měnilo na začátku osmé minuty, Na trestnou lavici v krátké době po sobě usedli hostující Broš a Číhal a energetici po dlouhém obléhání jihlavské branky nakonec trestali, když Adámkovu střelu úspěšně dorazil David Varvařovský – 2:1.

Další šance pro Energii přišla na začátku 12. minuty, jenže jeden z jejích hráčů backhandem sám před Maláčem neuspěl. Když hosté nevyužili ani svou úvodní početní výhodu, šlo se do kabin za stavu mírně lepším pro domácí celek.

Začátek druhé části se nesl v duchu trestů. Jenže jak domácí, tak ani hosté nedokázali prohřešky soupeře potrestat, stejně jako neuspěl ve své šanci karlovarský Skuhravý. Skóre se ale při nerovnovážném počtu hráčů na ledě přeci jen měnilo. Na trestnou lavici usedl domácí Bulka, byli to však energetici, kdo se prosadili, při vlastním oslabení parádně pod víko zakončil brejk Matyáš Váňa – 3:1.

Ve třetí třetině už padaly góly jen do jedné branky, a to do té jihlavské. V čase 46:17 se podruhé v zápase prosadil vysoký útočník David Varvařovský, který z kruhu nádherně vymetl pavučinky v levém horním růžku Maláčovy branky – 4:1. Hodně práce měli i nadále rozhodčí, nejvíce pak na začátku 55. minuty, kdy do sprch putoval po ostrém zákroku na domácího Šlechtu hostující Lukáš Číhal.

Šanci na korekci skóre ale po dalších dvou trestech domácích dostali Jihlavští, přesilovou hru ani přes dobrou šanci Jungwirtha nevyužili. Naopak, po návratu prvního vyloučeného hráče při hře ve čtyřech dal Michal Kusak skóre utkání definitivní podobu – 5:1.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Základem všeho bylo, že naše Energie měla v utkání velmi dobrou energii. Druhým důležitým momentem bylo, že se nám probudili střelci. Před zápasem jsme měli kratší mítink s hráči, kterým se v produktivitě zatím tolik nedařilo a musím říct, že jejich reakce v zápase nás výrazně potěšila.

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Utkání se mi hodnotí těžko. Úplně bych neřekl, že výsledek zápasu odpovídá jeho průběhu. Jedním ze zásadních důvodů prohry vidím naši nedisciplinovanost, nechávali jsme se zbytečně vylučovat. Předvedli jsme nejhorší výkon v celé sezon, nebyli jsme schopni si přihrát, nechávali jsme se ve štychu, nehráli jsme to, co jsme chtěli. Soupeř měl spoustu brejkových situacích, my jsme vypadávali z plánu, co jsme chtěli hrát.