HC Energie Karlovy Vary

Junioři se z výjezdu vrací s prázdnou, body nevezou ani z Vítkovic


Ani druhé venkovní utkání neskončilo pro karlovarské mladíky vítězně. Většinu času drželi s vítkovickými krok a ve druhé třetině se dostali na dostřel jedné branky. Domácí si však stav utkání pohlídali a v poslední části zvýšili svůj náskok ještě o dvě branky. Vítkovickým nakonec tedy zůstaly všechny body a svým soupeřům oplatili porážku, kterou utrpěli na jejich ledě v předchozím vzájemném duelu.
DHL Extraliga juniorů, 26. kolo, so 26.11.2022
Vítkovice
Karlovy Vary
5:2
3:1, 0:1, 2:0
Branky a nahrávky:8. Přibyl (Vehovský, Prčík), 13. Prčík (Přibyl), 16. Přibyl (Krejsa, Prčík), 48. Maciaś K. (Slusarczyk, Glas S.), 56. Krejsa – 6. Tůma (Vogel), 37. Šlechta (Sapoušek)
Rozhodčí: Šutara, Vrba – Rožánek, Hladík
vyloučení4:5
využití2:0
oslabení0:0
střely na branku34:22
diváci97
Vítkovice: Irgl (Bartošák) – Chaloupka, Puchala, Fibigr, Bialy, Prčík, Bystroň (A), Smolka – Krejsa (C), Chlán, Přibyl, K. Maciaś, Krčmarský, Pavelec, S. Glas, Milata, Slusarczyk, Štiak, Kotásek (A), Vehovský
Karlovy Vary: Dybal (Pavlovic) – Vogel, Kočí, Bulka, Krajčík, Tůma, Dorot (A), Beran, Anton – Botoš (C), Sapoušek (A), Kusak, Adámek, Šlechta, Handl, Skuhravý, Váňa, Varvařovský, Menc, Pastor

Komentář k utkání

Nedá se říct, že by úvod utkání patřil jedné nebo druhé straně. Oba soupeři se na kotouči drželi zhruba nastejno a stejně tak si i vytvořili několik šancí. Změnu přinesla pátá minuta, kdy šli energetici do čtyř. Své oslabení nemuseli však bránit dlouho, protože po necelé minutě vyfasoval trest i jeden z domácích. Pár sekund na to překonal Tadeáš Tůma domácího gólmana. Radost karlovarských mladíků netrvala dlouho. Ještě než vypršel domácím trest byl potrestán jeden z energetiků. Nabídnutou početní výhodu ke srovnání skóre využil Matěj Přibyl. Hráči obou týmů se snažili změnit stav utkání ve svůj prospěch, ale achillovou patou jejich snažení bylo zakončení. Střely buď jednoho nebo druhého brankáře vůbec neohrozily, anebo byly zneškodněny. Adama Dybala překonal až v početní výhodě Matěj Prčík. Energetikům se podařilo tlačit před brankou domácích. Následný závar Denis Irgl ustál. Necelých pět minut před koncem zvýšil skóre na 3:1 opět Matěj Přibyl. Závěr třetiny strávil Adam Dybal v pohotovostním režimu a znemožnil vítkovickým zvýšit jejich vedení.

Ve druhé části byl obraz hry podobný jako v té první. Hrál se rychlý hokej a bylo k vidění i několik zajímavých akcí. Velkou šanci měla dvojice Matyáš Adámek a Filip Krajčík, jenže jejich akce gól nakonec nepřinesla. Tempo hry karlovarským mladíkům narušila dvě, krátce po sobě následující oslabení, kdy se místo útoku museli věnovat obraně. I když během prvního oslabení se povedlo Matteovi Kočímu vydat se na cestu k brance domácích. Ti však nic nenechali náhodě a obrali ho o kotouč. Kryštof Bulka a posléze i Radim Handl narazili se svými střelami na Denise Irgla. Na druhé straně dopadl stejně Matěj Prčík. Na Irgla vyzrál necelé čtyři minuty před koncem třetiny až Robert Šlechta. Po inkasované brance vzali vítkovičtí útokem Dybalovu klec, ale kotouč do ní nedostali.

Do třetí části vstupovali energetici s tím, že jsou na dostřel jedné branky a hned zkoušeli překonat Irgla a skóre vyrovnat. Pomoci si mohli početní výhodou, ta však zůstala nevyužita i kvůli tomu, že střela Jakuba Vogela jen těsně proletěla kolem branky Denise Irgla. To co se nepovedlo energetikům, vyšlo vítkovickým. Pavučiny v horní části Dybalovy branky vymetl Krzysztof Macias. Ani po této brance nedokázali energetici vymyslet recept na Denise Irgla a to ani v početní výhodě. Na jeho betony narazil Filip Krajčík a neprošla ani střela Mattea Kočího. Pět minut před koncem zápasu Energie požádala o oddechový čas a po jeho skončení zůstal Adam Dybal na střídačce. Power-play netrvala ani třicet sekund. Energetici přišli o kotouč a jejich naděje na zvrat zápasu zmařil svou trefou do prázdné branky Josef Krejsa. I přesto energetici nesložili ruce do klína a dál útočili na branku domácích. Jenomže Denis Irgl byl neoblomný a šance energetiků mařil jednu po druhé. I díky němu se mohli vítkovičtí radovat z úspěšné odvety.