HC Energie Karlovy Vary

Plutnar: Musíme se odpíchnout od jednoduchých věcí

Na konci první třetiny využil přesilovou hru a poslal svůj tým do vedení. Ani jeho druhá branka v sezóně však body nepřinesla. Řeč je o obránci Michalu Plutnarovi, z jehož slov šlo po zápase cítit veliké zklamání.

Michale, prohráli jste dobře rozehrané utkání. Kde se vše zlomilo?
Utkání rozhodly přesilové hry. Vítkovice využily o jednu přesilovku víc a to dnešní utkání bohužel rozhodlo.

V závěru jste to přesto ještě zkusili bez brankáře…
Neměli jsme už co ztratit. Dostali jsme čtyři trestné minuty, takže to od nás bylo buď a nebo. Bohužel to dnes nevyšlo.

Projevilo se i to, že se Vítkovicím letos doma nebývale daří?
Jednoznačně. Všichni to ví, že se tady v té hale špatně hraje a body se odsud moc nevozí. My to ale chtěli zlomit. Bohužel jsem dali o dva góly méně a stálo nás to body.

S lídry tabulky jste odehráli dva vyrovnané zápasy. Mrzí o to víc, že máte z obou zápasů nula bodů?
Ano, ale tady se projevuje ta zkušenost. Prostě ti kluci mají něco odehráno, asi víc než my a vždy si pohlídají ty závěry utkání. My ten vlak tlačíme před sebou, ale pak nám tam vždy něco spadne, což je náročné na psychiku. Musíme se odpíchnout od jednoduchých věcí a věřit, že se to zlomí.

Dvě branky vám vstřelil Peter Mueller. Jak se vám jako obránci takový hráč brání?
Samozřejmě má neskutečné kvality. Je to rozdílový hráč, který má výbornou střelu. Dvakrát se mu to tam otevřelo, dal dva góly. My potřebuje na jeden gól pět šancí. V tomto se ta jeho kvalita projevuje. Ale my už jsme v minulosti dokázali takové týmy porazit. Dnes to bohužel nevyšlo.

Ubránili jste dlouhé oslabení tři proti pěti. Dodalo vám to sebevědomí?
Jo, tam to kluci parádně odbránili, vyblokovali plno střel. Štěpán Lukeš chytil asi tři dorážky. Na druhou stranu to stálo spoustu sil. Navíc se plno kluků nedostane dlouho na led a je to pro ně pak těžký. Takže ano, oslabení super, ale bohužel nám to dnes k bodům nepomohlo.

Děkuji za rozhovor.

Související články