HC Energie Karlovy Vary

S bráchou jsme se neprovokovali

Jedním z nejlepších hráčů Energie v pátečním zápase 22. kola extraligy mezi domácími Vítkovicemi a hosty z Karlových Varů byl útočník Petr Kumstát. Vedle faktu, že oba celky bojovaly nejen o body, ale také o postavení v tabulce, byl pro něj osobně zápas okořeněn faktem, že v obraně Vítkovic nastupuje jeho bratr Pavel.

„Žádné velké provokování mezi námi před zápasem nebylo,“ uvádí na pravou míru bratrskou rivalitu mladší z bratrů Kumstátů. „Věděl jsem už před zápasem, že brácha nebude hrát od začátku a ani zápas samotný jsme příliš neprobírali. Několikrát jsme se potom setkali i na ledě, ale v takových okamžicích člověk nemůže myslet, že hraje proti bráchovi.“

Pavel Kumstát se v samotném zápase dostal do několika gólových šancí, byl střelcem první branky, kdy do sítě doklepl puk odražený brankářem Pincem po samostatném nájezdu Václava Skuhravého a v posledních vteřinách mohl dokonce poslat utkání do prodloužení. Minutu a devět vteřin před koncem třetí třetiny odvolalo trenérské duo Hořava – Rulík brankáře Petra Fraňka na střídačku a do hry putoval další útočník. Karlovarští se na celou dobu power play usadili před brankářem Pincem, domácí pouze vyhazovali, ale k vážnější střele se dostal pouze Pavel Kumstát pouhých pět vteřin před koncem. Z oblaku ledové tříště v mezikruží před Pincovou brankou se puk odrazil právě k němu a Pavel Kumstát vystřelil. Jeho střela mohla znamenat vyrovnání, avšak osud byl proti. „Byla to neskutečná smůla,“ popisuje útočník Západočechů poslední okamžiky utkání. „Na nic nebyl čas a tak jsem do puku prostě praštil. Letěl sice správným směrem, ale trefil jsem spoluhráče na brankové čáře a pak puk přikryl Marek Pinc. Kdybych spoluhráče netrefil, tak by to byla jistá branka, ale štěstěna se od nás odvrátila. V posledních vteřinách se ale zápasy rozhodovat nedají. My jsme bohužel nevyužili spoustu šancí v první třetině, kdy jsme byli výrazně lepší než domácí, ale proti nám stál skvělý Marek Pinc v brance domácích,“ ukončil své zamyšlení nad zápasem Pavel Kumstát.

Související články