HC Energie Karlovy Vary

Mladíky reprezentační pauza nerozhodila

K a r l o v y  V a r y - Po dlouhé reprezentační přestávce se opět rozeběhly nejvyšší soutěže juniorů a dorostu. Zdá se, že pauza měla na karlovarské borce jen pramalý vliv. Junioři si na úvod roku připsali v pořadí již třináctou a čtrnáctou remízu, v počtu nerozhodných výsledků extralize jasně dominují. Dorost sice v prvním duelu nechal oba body ve Vítkovicích, na domácím ledě však nedal šanci Vsetínu a prodloužil tak sérii vítězství mezi vlastními mantinely na parádních devět utkání.

Extraliga juniorů

HC Energie Karlovy Vary – HC Vítkovice 2:2 (2:1, 0:0, 0:1)
Branky: Bušta, M. Polák. Asistence: Hlubuček, Tvrdek.

Energetici posíleni o Vojtěcha Poláka a Kamila Tvrdka začali první utkání po dlouhé přestávce svižně a střelecky úspěšně. V deváté minutě již vedli o dvě branky. Hosté se do útočení příliš nehrnuli, ale čekali na svoji příležitost. Ta se jim naskytla v jedenácté minutě a hned ji využili. Karlovarští byli po zbytek zápasu dále aktivnější. Jenže využívání brankových příležitostí je jejich největším soupeřem, čehož trpěliví hosté využili v polovině třetí části k vyrovnání.

Remízoví králové vládnou i v novém roce – reportáž ze zápasu (Karel Psohlavec)

HC Krokodýli Brno - HC Energie Karlovy Vary 2:2 (1:0, 0:2, 1:0)
Branky: Hamerle, Bušta. Asistence: Karpíšek, Hamerle, Tomaška.

Tentokrát získali remízoví králové jeden bod na brněnském ledě. Po nepříliš úspěšné první třetině, ve které se Krokodýli ujali zaslouženého vedení, hosté v prostřední části přidali a výsledek dvěma brankami otočili. Podobně jako v minulých zápasech slibný výsledek neudrželi a připsali si tak na své konto již čtrnáctou dělbu bodů v sezóně.

Utkání juniorů na domácím ledě v tomto týdnu:
12. ledna HC Energie - HC Přerov 18:15
17. ledna HC Energie – HC Sareza Ostrava 17:30

Extraliga dorostu

HC Vítkovice - HC Energie Karlovy Vary 6:3 (3:1, 3:2, 0:0)
Branky: Hartman, Petružálek, Kuběna. Asistence: Petružálek, Hartman, Bauer.

Do Vítkovic jeli karlovarští dorostenci ke svému prvnímu utkání v novém roce a bohužel se vlastními chybami připravili o případný bodový zisk. Hostům nevyšla první třetina, ve které třikrát inkasovali. Na začátku druhé se ale karlovarským útočníkům během půl minuty podařilo vyrovnat. Navíc gól Martina Petružálka byl jubilejní. Už posté rozvlnil dorost Energie v tomto extraligovém ročníku síť za brankáři svých soupeřů.
Radost z vyrovnání ovšem netrvala dlouho. Opakující se chyby v pokrývání hráčů Vítkovic, znamenaly záhy další góly do svatyně Tomáše Závorky. Ten se raději v polovině utkání nechal vystřídat, jeho zástupce Martin Mazanec kapituloval již jen jednou, z trestného střílení. V poslední třetině si domácí své vítězství uhlídali a odsoudili karlovarské borce k dlouhé smutné cestě do západních Čech.

HC Energie Karlovy Vary – HC Vsetín 5:1 (3:0, 1:0, 1:1)
Branky: 4. Petružálek (Hartman, Hájek), 9. Kuběna (Bauer, Smolík), 10. Petružálek (Mrkvička), 21. Dudek, 41. Bauer (Štryncl) - 56. Varga David (Navrátil, Pokora). Rozhodčí: Florián - Gerát, Merc. Vyloučení: 8:5, navíc Navrátil a Ostrčil (oba Vsetín) 10.min OT. Využití: 0:1. Diváci: 100.

Karlovarští dorostenci začali zápas ve velkém stylu a již v desáté minutě prvního dějství vedli o tři branky. Dlužno podotknout, že se tentokrát kupodivu ujaly tři střely ze čtyř, takže vsetínský brankář Hrad si příliš nezachytal a posléze zahanbeně opustil svoji klec.
Náhradní gólman Řezníček měl více štěstí a také těžil z faktu, že domácí zřejmě začali hrát na krásu a dokonce se neprosadili ani v přesilovkách. Až začátek druhé třetiny měl pro Vsetín zase trpkou příchuť. Po 59 vteřinách se trefil Dudek. Ani poté ovšem hosté nesložili zbraně a domácí často nechávali, nikoliv úmyslně, vyniknout svého brankáře Závorku. Útočnou aktivitu Vsetínských přerušil, tentokrát po 46 vteřinách závěrečné části, nekompromisní střelou Jan Bauer. Ani pátý gól Valachy od útočných aktivit neodradil, a tak nakonec dosáhli alespoň čestného úspěchu.

Dorostenci opět vládnou – reportáž ze zápasu (Marek Mikeš)

Utkání dorostu na domácím ledě v tomto týdnu:
Dorostenci odehrají své zápasy na kluzištích soupeřů.

Liga starších žáků - 9. třída

IHC Písek – HC Energie Karlovy Vary 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)
Branky: Topinka, T. Rohan, Záhora, Polák. Asistence: Topinka, T. Rohan, M. Rohan, Truhlář.

V úvodní třetině hostující mužstvo vůbec neplnilo úkoly dané před utkáním. Po důrazné domluvě o první přestávce se jeho herní projev výrazně zlepšil a touto zlepšenou hrou otočit výsledek ve svůj prospěch.

Liga starších žáků - 8. třída

IHC Písek – HC Energie Karlovy Vary 1:6 (0:2, 1:3, 0:1)
Branky: Chodounský 3, Nistoler, Čižniar, Richter. Asistence: Tomeček, Kellner, Chodounský.

Karlovarští celému utkání jasně dominovali. Rozhodující byla především okamžité agresivní napadání po ztrátě kotouče. Hráči v poli tak velmi usnadnili práci brankářské dvojce této třídy, která nastoupila od samého začátku střetnutí.

Krajská liga mladších žáků – 7. třída

IHC Písek – HC Energie Karlovy Vary 6: 6 (2:2, 3:1, 1:3)
Branky: Holba, Balšán, Chodounský, Šaling, Balšán, Frank. Asistence: Balšán, Chodounský, Holba.

Průběh jednotlivých třetin odpovídá skutečnému obrazu hry. Po první vyrovnané části domácí ve druhé přidali na důrazu i střelbě, čímž si zajistili dvoubrankové vedení. Velká bojovnost karlovarských hráčů ve třetí třetině slavila úspěch. Mladá Energie dokázala po zásluze náskok Písku v závěru srovnat.

HC České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary 9:1 (2:0, 5:1, 2:0)
Branka: Černý. Asistence: Vachovec.

Výsledek vypovídá o převaze soupeře. Hosté propadli především ve druhé třetině, kdy inkasovali pět branek.

Krajská liga mladších žáků – 6. třída


IHC Písek - HC Energie Karlovy Vary 3:8 (2:2, 0:3, 1:3)
Branky: Fejtl 2, Vaněk 2, Frk 2, Kverka, Tretjakov. Asistence: Fejtl2, Vaněk, Frk, Hluchý, Baar, Fišar.

Po vyrovnané první třetině se hosté zlepšenou koncovkou dostali ve druhém dějství do třígólového vedení. Utkání se soupeřem, kterého Karlovarští ještě neporazili, dovedli do jasného vítězství.

HC České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary 2:2 (1:0, 1:2, 0:0)
Branky: Vaněk, Kverka. Asistence: Fejtl, Tretjakov.

K utkání se hostující šesťáci dostavili vlivem organizační chyby pouze 25 minut před začátkem utkání a nastoupili na led ihned po příjezdu autobusu. Přesto podali velmi dobrý výkon. Přestože v průběhu prohrávali již 2:0, velkou bojovností se jim utkání podařilo vyrovnat. Nakonec měli blízko i k vítězství. V závěru lapil domácí brankář karlovarským útočníkům minimálně tři vyložené šance.

Krajský přebor elévů - 5. třída

HC Chemopetrol Litvínov – HC Energie Karlovy Vary 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky: Hluchý, Frk. Asistence: Martinovský.

Pro Energii velmi cenné vítězství. Hráči bojovali, dobře kombinovali a celkově měli více ze hry. O výhře mohli hosté rozhodnout dříve, museli by však proměnit samostatné nájezdy, kterých měli celkem pět.

HC Kadaň – HC Energie Karlovy Vary 3:4 (0:1, 2:2, 1:1)
Branky: Formánek 2, Vrána, Táborský. Asistence: Vrána,Táborský.

Do Kadaně odjela třída oslabena o nemocné hráče. I přes tuto skutečnost zopakovala dobrý výkon ze sobotního duelu v Litvínově a porazila útočně velmi zdatného soupeře.

Krajský přebor elévů - 4. třída

HC Chemopetrol Litvínov – HC Energie Karlovy Vary 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)
Branky: L. Vrána, M. Šaling. Asistence: Bouda.

Ještě pět minut před koncem vedli Západočeši 2:1.V závěru však po většinu utkání lepší Litvínov vývoj střetnutí zaslouženě otočil.

HC Kadaň – HC Energie Karlovy Vary 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky: Brodský, Havlíček. Asistence: Brodský.

Po vyrovnané první třetině se postupně karlovarští hráči dostali do mírné převahy a zaslouženě vyhráli.

2. a 3. třída

Nejmladší karlovarská mužstva sklátila nemoc, proto byla střetnutí s ústeckými lvíčaty odložena.