HC Energie Karlovy Vary

Bývalý hráč Karlových Varů Miroslav Hlinka se stal posilou Zlína

K a r l o v y  V a r y - Novým působištěm středního útočíka Miroslava Hlinky se stal tým HC Hamé Zlín. Jedenatřicetiletý hokejista, který nastoupil za českou i slovenskou reprezentaci a s týmem Slovenska získal zlato na MS 2002 ve Švédsku, se objevoval v české extralize naposledy v Karlových Varech a těm tedy musel Zlín vyplatit odstupné. "Miroslava Hlinku koupil Zlín za tabulkovou hodnotu. Takto získané finance investuje HC Energie do posílení kádru do závěrečných bojů sezóny," objasnil případ mluvčí klubu Jiří Holý, "Zatím však pouze probíhají jednání a nic není jisté," dodal.
Odchovanec Dukly Trenčín a dlouholetý hráč Sparty Praha Miroslav Hlinka působil v Karlových Varech v "barážové" sezóně 2000-01, ve 32 zápasech vstřelil 6 gólů a na dalších 5 přihrál. Poté hrál dva roky ve švédském týmu MoDo, se kterým získal stříbrné medaile ve švédské Elitserien. Vloni v létě přestoupil do Dynama Moskva, ale v 17 zápasech zaznamenal pouze tři přihrávky a před Vánocemi v týmu skončil. O jeho angažmá měl zájem tým z Liberce, ale nakonec se slovenský útočník rozhodl pro Zlín. Moravský klub navíc musel vyplatit odstupné i Dynamu Moskva, jehož by Hlinka stále formálně hráčem.

Hlinka, jehož bratranec Jaroslav hraje stabilně v české reprezentaci, je účastníkem čtyř světových šampionátů a držitelem všech tří slovenských medailí: bronzové z roku 2003, stříbrné z Petrohradu 2000 i zlaté ze Švédska v roce 2002.