HC Energie Karlovy Vary

Ladislav Svoboda končí v Karlových Varech

K a r l o v y  V a r y - Bývalý kapitán Energie Karlovy Vary Ladislav Svoboda v lázeňském městě končí. "Rozhodli jsme po vzájemné dohodě ukončit naši spolupráci. Rozcházíme se v dobrém, Svoboda odvedl pro náš klub spoustu práce," uvedl tiskový mluvčí klubu Jiří Holý. O dalším působení zkušeného útočníka zatím není nic známo. "Pokud by se Ladsilav Svoboda dohodl s jiným klubem, Karlovy Vary jej uvolní za tabulkovou hodnotu," dodal Holý.
Odchovanec pražské Sparty, který hrál také za Olomouc a Slavii, strávil nejvíce let na Kladně, kde během šesti sezón nastřílel 103 gólů. Po sestupu Kladna z nejvyšší soutěže před dvěma lety přestoupil do Karlových Varů, kde v první sezóně nastřílel 19 branek, na dalších 20 přihrál a stal se nejproduktivnějším hráčem týmu.

Letos se však třatřicetiletý kapitán s dobrou formou nepotkal. Za 25 zápasů v dresu Energie vstřelil jen tři branky a čtyři přihrál a zaostal tak za očekáváními, které na něj jako na nejkušenějšího útočnika byla kladena. Na jeden zápas se objevil také ve Spartě, která jej ale obratem z hostování s poukazem na slabou výkonnost a nejistý zdravoní stav do Varů vrátila.

Naposledy se Svoboda v dresu Energie představil 6. ledna v zápase proti Znojmu, od té doby se do sestavy nevešel.