HC Energie Karlovy Vary

HC Energie s Tomášem Zelenkou bez bariér

K a r l o v y  V a r y - Pro celou hokejovou veřejnost nejen v Karlových Varech není žádným tajemstvím, že v HC Energii dostal práci Tomáš Zelenka. Protože kancelář kde pracuje je ve druhém patře, bývá pro něj těžké a nepříjemné dostat se tam. Musí totiž vždy někoho poprosit, aby ho vynesl nahoru. Stejné těžkosti mají i tělesně postižení fanoušci karlovarských hokejistů. Proto se vedení klubu rozhodlo postavit bezbariérový výtah. A aby na něj získalo finanční prostředky, potřebuje pomoc fanoušků a firem z celého kraje.
Tomáš Zelenka zatím pracuje v klubu pouze brigádně, ve svém volném čase. Vše se však brzo změní. Tomáš už je občanem Karlových Varů, má tu trvalé bydliště a blíží se doba, kdy dostane bezbariérový byt 1+1. Zatím totiž bydlí v pensionu Hestia, což samozřejmě není úplně idylické. Díky městu Karlovy Vary, které se o byt postará, bude mít brzo Tomáš svoje soukromí, svoje útočiště.

Jeho každodenní příchod do práce je velice náročný. Veškeré kanceláře na zimním stadionu jsou v prvním patře, protože přízemí je zaplněno šatnami. Takže aby se Tomáš do své kanceláře dostal, musí vždy někoho požádat, aby ho nahoru po schodech vynesl. Což pro něj není vůbec pohodlné. Nejen, že musí vždy někoho prosit, ale zároveň není ani svým vlastním pánem. Proto je potřeba postavit bezbariérový výtah, který by tuto situaci vyřešil.

Vedení klubu však nemyslí pouze na Tomáše Zelenku. Tento výtah by velmi využili i tělesně postižení fanoušci HC Energie! Jediným místem, odkud se totiž můžou lidé na vozíčku dívat na hokej, je roh kluziště, kde jsou nalepení u mantinelu a jen tak tak, že na ledovou plochu vidí. Tímto by se i oni dostali nahoru na tribunu, kde se pro ně upraví speciální plošina, aby mohli jako ostatní sledovat v pohodě hokej a fandit tak svému týmu.

Celková částka, za kterou bude možno tento výtah postavit je Kč 489 825,-. Komerční banka se rozhodla pomoci a založila konto 20700207/0100, na které už sama vložila částku 15 000 korun. HC Energie na tento účet vloží veškerý výtěžek ze sobotního derby Karlových Varů s Plzní! Tímto žádá všechny fanoušky, aby neseděli doma u televizních obrazovek, ale aby přišli podpořit svůj tým v boji o play-off a zároveň přispěli na velmi záslužnou věc.

V loňském roce se dražily dresy hráčů a tato akce přinesla 48 000 korun, kterými se zaplatila výroba žákovských dresů. Fanouškům se dražba velmi líbila a i díky tomuto úspěchu se akce znovu zopakuje. Tentokrát však výdělek půjde na konto 20700207/0100, ze kterého se bude financovat stavba bezbariérového výtahu. Zároveň všichni zaměstnanci HC Energie, od hráčů a vedení počínaje a ledaři konče, vybírají peníze, které se na tento účet také vloží.

Aby měli všichni možnost kontrolovat, jak úspěšně tato částka na kontě přibývá a že s ní nikdo nemanipuluje, připravujeme na naše stránky speciální odkaz. Po jeho otevření se každý dostane do účtu a bude si moci přečíst, kolik peněz už přišlo, či kdo tam poslal jakou částku. Okamžitě po tom, co bude dosažený potřebný obnos se konto vybere, zruší a začne stavba tohoto důležitého projektu. I vy můžete přispět! Za jakýkoliv dar vám HC Energie děkuje.