HC Energie Karlovy Vary

Junioři o čest, dorost o slávu

K a r l o v y  V a r y - Poslední kolo základní části extraligy mají před sebou mládežnické celky HC Energie. Junioři své šance na postup definitivně ztratili prohrou v pražském Edenu a duel s Libercem bude již jen rozloučením s ročníkem 2003/04. Dorostence čeká ve čtvrtek přímý souboj s mladými zástupci českobudějovického hokeje. Svěřenci trenérů Bednáře a Bláhy odjíždějí na jih Čech s jediným úkolem: výhrou zajistit postup!

Extraliga juniorů

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 4:3 (1:1, 3:0, 0:2)

Branky: Vrba, Pech, Bušta. Asistence: Pražák, M. Polák, Tvrdek, Charousek, Hamerle, Chyba.

Před utkáním měli Karlovarští ještě naději na postup do play-off a k dalšími přiživení svých ambicí museli na ledě Slavie vyhrát. Tato snaha přišla vniveč v prostřední třetině, kdy domácí vstřelili tři branky. Závěrečný finiš byl ze strany Západočechů mohutný, ale přinesl jen snížení na rozdíl jedné branky.

Naděje na play-off zůstala na ledě pražské Slavie – reportáž ze zápasu (Adam Vandrovec, Marek Mikeš)

HC Energie Karlovy Vary – HC Lasselsberger Plzeň 4:6 (0:1, 2:3, 2:2)
Branky: Charousek 2, Vrba, Gellner. Asistence: Kocek 2, Loučka, Charousek, Vrba, Chyba.

Proti předposlední Plzni dali trenéři větší příležitost mladším hráčům a zkušené opory nechali odpočívat. Hosté nutně potřebovali oba a proto se posílili i Kracíkem, který již stačil zazářit i v play off proti Pardubicím. O své výhře Plzeňané rozhodli až v pětiminutové početní výhodě v závěrečné dějství, ve kterém vstřelili dva góly a domácím odskočili na rozdíl tří branek. Karlovarští mladíci výsledek jen korigovali.

Porážka v derby nic nezmění – reportáž ze zápasu (Karel Psohlavec)

HC Rabat Kladno – HC Energie Karlovy Vary 4:4 (2:1, 1:2, 1:1)
Branky: Sedláček, Vrba, Tvrdek, Bušta. Asistence: Tvrdek, Pech, Kocek, Charousek, Karpíšek, Štourač.

Po předcházejících prohrách předvedli energetici na ledě favorizovaného týmu opět bojovný výkon, za který si bod zasloužili. S větším přispěním štěstí by si mohli připsat dokonce oba body. Přestože prohrávali, dokázali výsledek na začátku třetí třetiny otočit. Domácí vyrovnali až v samém závěru, 64 vteřiny před koncem v power play.

Extraliga dorostu

HC Energie Karlovy Vary – HC Bílí Tygři Liberec 5:1 (2:1, 3:0, 0:0)
Branky: Kuběna 2, Sláma, Jan Bauer, Schmidt. Asistence: Jan Bauer 3, Petružálek, Mrkvička, Kalousek, Tollinger a Smolík.

V boji o play off sehráli mladí dorostenci Energie důležitý zápas s Libercem. Ten se ujal vedení jako první a v celé první části nepříjemně kousal, ale přesto se tlaku domácích neubránil. Po přesných zásazích Slámy a Kalouska šli poprvé do kabin s náskokem domácí. Ve druhé třetině pokračovaly Karlovy Vary ve svém tlaku, který jim přinesl rozhodující náskok. Ve třetí části si domácí svůj náskok hlídali a nebýt hrubých zákroků soupeře, jimiž zadělali na hromadnou bitku v závěru zápasu, mělo by utkání pěkný průběh.

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:2 (1:1, 1:0, 0:1)
Branky: Dudek, Smolík. Asistence: Kalousek, Račanský, Jan Bauer.

Ve velmi důležitém utkání se karlovarští dorostenci ujali vedení již ve čtvrté minutě. Spolupráci Račanského s Kalouskem zakončil Dudek. Domácí tým hrál v nejsilnější možné sestavě a má jediný cíl: skončit po základní části soutěže na prvním místě tabulky. Slavia tedy vrhla všechny síly do útoku, ale obrana Energie, byť často přetížená, dlouho odolávala. Srovnat skóre se však slávistům přece jen podařilo těsně před koncem třetiny. Druhé dějství bylo už vyrovnanější, přesto se Pražané v jeho závěru ujali vedení. Ambice Energie připomněl na začátku třetí třetiny Smolík, kterému dobře nahrál Bauer. Bod ze hřiště soupeře byl v tomto případě zlatý a tým trenérů Bednáře a Bláhy si ho nakonec z Prahy skutečně odvezl.

HC Energie Karlovy Vary – HC Lasselsberger Plzeň 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branka: Kuběna. Asistence: Jan Bauer.

V přímém souboji o postupová místa se po juniorech utkaly v derby opět oba západočeské týmy. Navíc trenér dorostenců Energie Vladimír Bednář plzeňské chlapce dobře zná, řadu hráčů v minulosti trénoval. V prestižním souboji se oba týmy od začátku vrhly do hry se vší vervou, šance se střídaly na obou stranách. Dorostenci Karlových Varů si pak během první třetiny vytvořili mírnou převahu, kterou přetavil ve vedoucí branku Kuběna. Druhé dějství zápasu bylo již vyrovnanější a Plzeň také ve 29. minutě vyrovnala. Velkou šanci na vrácení náskoku domácím měl Kalousek, který se sám řítil na Barocha v bráně Plzně, ale byl v rozhodující chvíli faulován. Trestné střílení ovšem Bauer neproměnil. Učebnicový vzorec z neúprosné hokejové matematiky předvedla Plzeň v první minutě poslední třetiny. Po vyhrané buly putoval puk na nepokrytého hráče před brankou Bendy a plzeňský Holý se stal hrdinou sobotního utkání. Díky jeho trefám si Plzeň odváží z města horkých pramenů dva body.

Prohra s Plzní zkomplikovala postup do play-off – reportáž ze zápasu (Marek Mikeš)

Liga starších žáků - 9. třída

Kobra Praha – HC Energie Karlovy Vary 0:5 (0:1, 0:4, 0:0)
Branky: Vondryska 3, Klcso, Truhlář. Asistence: Polák, Čižniar, T. Rohan, Krupa, Szakal.

Plná marodka brankářů donutila trenéry energetiků k tomu, dát od počátku utkání šanci prvnímu brankáři 8. třídy. Ten zachytal vynikajícím způsobem a především díky němu odjeli energetici z ledu soupeře s čistým kontem. Bohužel dvě kola před koncem přišli Karlovarští už i o teoretickou šanci hrát o mistra republiky v nové Sazka aréně, což by bylo výborné rozloučení s jinak nadmíru povedenou sezónou.

Liga starších žáků - 8. třída

Kobra Praha – HC Energie Karlovy Vary 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
Branky: Tomeček. Asistence: Kellner.

První brankář této třídy musel nastoupit za 9. třídu, čímž dostal šanci první minuty náhradní gólman. Jeho výkon nebyl nejlepší, ale na porážce nenesl hlavní podíl. Spoluhráči v obraně jej totiž nechali několikrát na holičkách. A když propadli v koncovce i útočníci, zasloužené dva body připadly Kobře.

Krajská liga mladších žáků – 7. třída

HC Energie Karlovy Vary - Kobra Praha 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky: Holba, Černý, Balšán. Asistence: Frank, Král, Pavlů, Kratochvíl.

Po vynikajícím a bojovném přístupu všech hráčů si „sedmáci“ vybojovali první nulu v letošní sezoně.

Krajská liga mladších žáků – 6. třída

HC Energie Karlovy Vary - Kobra Praha 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Branky: Baar, Fejtl, Tretjakov. Asistence: Tretjakov, Vaněk.

V první třetině karlovarští šesťáci dobře kombinovali a zaslouženě vedli o dva góly. Na začátku druhé části zvýšili z nařízeného trestného střílení na 3:0. Přestože se v dalším průběhu utkání již do branky hostů netrefili, jeho průběh kontrolovali a dovedli jej do zaslouženého vítězství.

Krajský přebor elévů - 5. třída

KLH Chomutov – HC Energie Karlovy Vary 1:3

Krajský přebor elévů - 4. třída

KLH Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Branky: M. Šaling 2, Csamango 2. Asistence: Brodský, Miškovský.

Zápas o druhé místo v tabulce zvládli lépe Západočeši. Po celé střetnutí vynikali lepším bruslení, díky kterému si vytvářeli dostatek šancí. Svojí zbrklostí však několikrát nedokázali úspěšně zakončit.