HC Energie Karlovy Vary

Sledge hokej: proběhla odvetná utkání prolínací části

U n i č o v, O l o m o u c - O prvním březnovém víkendu se odehrála na Moravě odvetná část soubojů o play-off české sledge hokejové ligy. I přes ztracenou šanci postoupit nechyběli v odvetných utkání karlovarští sledge hokejisté, kteří rukopisem Petra Lindáka přinášejí shrnující informace.

SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary - Draci Kolín 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

V sobotu 6. března se od 17 hodin utkal na zimním stadiónu v Uničově tým SKV Nowaco Sharks K.Vary s Draky Kolín. Před čtrnácti dny v Českých Budějovicích náš tým podlehl Kolínským 2:3. Chtěli jsme v Uničově uhrát lepší výsledek a dosáhnout našeho prvního vítězství nebo alespoň remízy, ale nakonec se nám to opět nepodařilo.

První třetina začala vyrovnaně, šance byly na obou stranách. V závěru třetiny jsme hráli přesilovou hru pět na tři, ale nebyli jsme schopni ji využít ke vstřelení prvního gólu, a první třetina se dohrála za stavu 0:0. Ve druhé třetině se obě mužstva snažila ujmout vedení a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Bohužel v závěru kolínský hráč vystřelil či spíše nahodil puk od modré čáry na naši branku a puk skončil v síti. Do konce druhé třetiny už jiný gól nepadl. Do třetí třetiny hráči SKV Nowaco nastupovali s odhodláním vyrovnat, popřípadě dosáhnout svého prvního vítězství. Ale touha vyhrát nám spíše svazovala ruce a naše hra ve třetí třetině, jako i v celém zápase, působila trochu křečovitě a nesoustředěně. Gól se nám nepodařilo vstřelit, naopak jsme ještě jednou do konce třetí třetiny od Kolínských inkasovali.

SKV Nowaco Sharks - Králové České Budějovice 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)

V neděli 7. března se na zimním stadionu v Olomouci tým SKV Nowaco Sharks K.Vary střetl s týmem Králové České Budějovice. Do tohoto zápasu nastupovalo naše mužstvo klidnější a ve větší pohodě než předchozí den k zápasu s Kolínem, neboť jsme si nedělali šance na vítězství jako v sobotu. Herní pohoda byla znatelná během celého utkání a i když jsme nakonec prohráli 0:4, byli jsme jako tým se svou hrou celkem spokojeni.

Od začátku první třetiny na nás Budějovičtí „vlítli“ z plných sil. Střídali dvě kvalitní pětky. Hrálo se převážně na naší polovině, ale i my jsme občas měli šanci ke vstřelení gólu. První třetina skončila bezbrankově 0:0. Druhá část se nesla v duchu té první a bezbrankový stav vydržel do poloviny utkání. Pak na nás přišla hokejová krize a do konce druhé třetiny skončil puk v naší brance třikrát. Do třetí třetiny náš tým Žraloků nastupoval s cílem uhrát lepší výsledek s Budějovicemi než před čtrnácti dny na jejich domácím ledě (0:6). I přes větší tlak ze strany Budějovických se jim podařilo během třetí třetiny vstřelit do naší branky jen jeden gól.

Závěrem

Těmito dvěma víkendovými zápasy pro náš tým letošní sledge hokejová liga skončila, neboť jsme se do play off neprobojovali, s čímž se letos v první sezóně zahájení činnosti našeho klubu a bez jakýchkoli zkušeností se sledge hokejem tak trochu počítalo. Ale pevně věříme, že v příštím ročníku sledge hokejové soutěže budeme po jarních trénincích, turnajových a přátelských utkáních rovnocennými soupeři všech týmů, které ještě čekají letošní boje o nejvyšší příčky v play-off v dubnu 2004.

SKV Nowaco Sharks K.Vary se ve dnech 2 - 4. 4. 2004 zúčastní sledge hokejového turnaje v holandském Amsterodamu, kde získáme další cenné zápasové zkušenosti a uvidíme, jak se hraje sledge hokej v zahraničí.

SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary - Draci Kolín
Ilustrační foto: Utkání Karlovy Vary - Kolín 2:3 (hráno v Českých Budějovicích)