HC Energie Karlovy Vary

Nejmenší energetici okusili chuť boje

K a r l o v y  V a r y - Hokejový klub Energie Karlovy Vary uspořádal v sobotu 13. března pro nejmladší adepty nejrychlejší kolektivní hry zajímavý turnaj. Pro karlovarské prvňáčky to byla na úsvitu jejich kariér vůbec první příležitost poměřit své síly se soupeři. Celé klání pro sebe rozhodli suverénními výkony chlapci Plzně. Domácí naděje obsadily stříbrnou pozici.
Tento turnaj jsme uspořádali především za odměnu dětem, kteří po celou sezónu poctivě trénovali. Byl to jejich první turnaj a utkání s Plzní také jejich vůbec prvním střetnutím v životě. Kvůli tomu jsme také utrpěli vysokou porážku. Tým Plzně totiž odehrál v průběhu letošní sezóny již minimálně sedm utkání. Toto zápasové manko se samozřejmě muselo promítnout do průběhu zmíněného klání. Kluci se lepšili s každou odehranou třetinou. Důkazem toho je poslední část duelu, kdy jsme inkasovali pouze jediný gól ze hry a jeden z trestného střílení.

Přestože ve druhém zápase tým Kadaně nebyl tak silný jako Plzeňští, je třeba chlapce pochválit za bojovnost. Vítězství jsme si svým výkonem určitě zasloužili.

Mezi nejlepšími hráči z celého turnaje byli vyhodnoceni za karlovarskou Energii Antonín Kortus a Jan Rozhoň. Zvláštní poděkování dostal brankář Lukáš Langmajer, který nám přijel vypomoci ze sousedního klubu HC Baník Sokolov.

Turnaj Přípravek 13. března 2004:

Účastníci:
HC Energie Karlovy Vary
HC Lasselsberger Plzeň
SK Kadaň

Turnaj byl rozdělen do dvou skupin – „A“ – věková kategorie 1. třídy a předškolní – zdatnější děti a kategorie „B“ – začínající děti stejného věku.

Výsledky - Skupina „A“:

HC Energie Karlovy Vary – HC Lasselsberger Plzeň 1:16
HC Lasselsberger Plzeň – SK Kadaň 19:2
HC Energie Karlovy Vary – SK Kadaň 9:3

Pořadí – Skupina „A“:
1. místo – HC Lasselsberger Plzeň
2. místo – HC Energie Karlovy Vary
3. místo – SK Kadaň

Výsledky - Skupina „B“:

HC Energie Karlovy Vary – HC Lasselsberger Plzeň 0:16
HC Lasselsberger Plzeň – SK Kadaň 10:0
HC Energie Karlovy Vary – SK Kadaň 3:2