HC Energie Karlovy Vary

V Karlových Varech končí Tomáš Netík, David Hájek a Rudolf Pejchar

K a r l o v y  V a r y - Vedení klubu HC Energie Karlovy Vary oznámilo, že nepodepíše smlouvy pro příští sezónu s trojicí hráčů. V klubu skončí brankář Rudolf Pejchar, jehož nahradí Lukáš Mensator vracející se ze zámoří, a u hráčů Tomáše Netíka a Davida Hájka nebude uplatněna opce zakotvená v jejich stávající smlouvě. "Lukáš Mensator by měl v příští sezóně působit v našem klubu, kde má platnou smlouvu. Měl by nahradit odcházejícího Rudolfa Pejchara.," uvedl generální manažer klubu Miroslav Vaněk, který vzápětí vysvětlil i odchod dalších dvou hráčů.
"Tomáš Netík je stále kmenovým hráčem Sparty a kdybychom na něj uplatnili opci, museli bychom ho za tabulkovou hodnotu koupit. Věřím, že ho dokáží zastoupit naši odchovanci. Pokud bude v příští sezóně působit někde v první lize, měli bychom však zájem o jeho střídavý start," vysvětlil Vaněk.

V podobné situaci se ocitl obránce David Hájek, který je hráčem Kladna. "Ani u něj jsme neuplatnili opci. Stál by nás cca 1,2 až 1,4 miliónu korun a pokud budeme takovou částku investovat, bude se týkat první nebo druhé obrany. I v jeho případě platí, že když nebude působit v extralize ale v první lize, máme zájem o jeho střídavý start u nás," doplnil karlovarský manažer.

Přestože si Netík ani Hájek nevybojovali prodloužení smlouvy, cítí Miroslav Vaněk potřebu jim za předvedené výkony poděkovat. "Oba hráči pro náš klub odváděli dobré služby, ale částky za jejich nákup jsou příliš vysoké," vysvětlil generální manažer. Stejné poděkování si zaslouží i brankář Rudolf Pejchar.

Tomáš Netík si ve 47 utkáních připsal 10 branek a 7 asistencí. V hodnocení plus/minus nasbíral 9 záporných bodů. David Hájek ve 33 utkáních získal 7 bodů za 2 branky a 5 asistencí. V hodnocení plus/minus má -8. Rudolf Pejchar odchytal 11 utkání s průměrem 2,92 obdržené branky na zápas.