HC Energie Karlovy Vary

Dvoudenní zpestření v Edenu

K a r l o v y  V a r y - Ke konci pracovního týdne se vydá HC Energie Karlovy Vary ke dvěma přípravným střetnutím do Prahy. V rámci přípravného měření sil se karlovarští hokejisté střetnou ve čtvrtek se Slavií a o den později čeká Západočechy duel s předním německým celkem Nürnberg Ice Tigers.
Hostitel klání, HC Slavia Praha, přivítá Karlovy Vary na zimním stadionu v Edenu ve čtvrtek 12. srpna přesně v 18 hodin. Tým Vladimíra Růžičky přes léto posílil navrátilec z Ruska Radek Duda, obranné řady by měl vyztužit Boris Žabka, z hostování ve Vítkovicích se v létě vrátil Petr Míka a zpět do hlavního města zamířil z Karlových Varů i Petr Jaroš. Největším oslabení by měl být odchod nadějného Jakuba Klepiše, který se pokusí proniknout do kádru Washingtonu. Sešívaný dres nadobro vysvlékl i zkušený bek Kuntoš (zatím bez angažmá).

Slávisté mají v letošním přípravném období odehrány prozatím dva zápasy. Ve vyhecovaném a více než stovkou trestných minut okořeněném pražském derby podlehli Spartě 2:3. Chuť si noví nájemníci Sazka areny spravili v Litvínově, kde v brankových hodech zvítězili 7:5.

Soupiska HC Slavie Praha: Franěk (Musil) – Graňák, Kadlec, Kolařík, Kučera, Novák, Pojkar, Šulc, Žabka – Antoš, Beránek, Dlouhý, Duda, Hruška, Jaroš, Kopecký, Krátoška, Martinec, Míka, Sobotka, Sup, Tomica, Vondrka

Druhým soupeřem v miniturnaji bude v pátek 13. srpna (od 17 hodin) bývalý tým Róberta Tomíka Nürnberg Ice Tigers. Ze zajímavých jmen posílil Tygry z Norimberka především český reprezentační brankář Adam Svoboda. Záda mu bude krýt bývalý gólman Atlanty Norm Maracle, který z osobních důvodů ukončil působení v Magnitogorsku. Na podmínkách působení jsou zde v případě výluky v NHL domluveni Lubomír Sekeráš (Dallas Stars) a Pascal Trepanier (Tampa Bay Lightnings). Vedle již zmiňovaného Tomíka opustili kádr například mnohonásobní němečtí reprezentanti Jürgen Rumrich (Hamburg Freezers) a Tomáš Martinec (Adler Mannheim). Jiné angažmá si našli rovněž Marek Posmyk (Linec) s Mariánen Cisárem (Hannover Scorpions).

Pro tým trenéra Grega Posse by mělo být měření sil s Energií první zkouškou před novým ročníkem německé DEL.

Soupiska Nürnberg Ice Tigers ze sezóny 2003/04: Michaud, Güttner, Chabot - Greilinger, Julien, Larouche, Cisár, Jiránek, Stastny, Tomík, Leeb, Fical, Aab, Legoux, Kopitz, Dahl, Rumrich, Garvey, Barz, Firsanov, Petermann, Menauer, Posmyk, Schönmoser, Osterlog, Maurer, Nittel, Dietrich, Wilhelm

Související články