HC Energie Karlovy Vary

Sezóna sledge hokejistů začala úspěšně

O l o m o u c - V polovině září zazněl pomyslný výstřel i karlovarským sledge hokejistům, kteří zahájili svou druhou soutěžní sezónu víkendovým dvojzápasem na olomouckém ledě. Po přijatelné porážce od domácích Kohoutů se "sedící" Žraloci stali poprvé v historii české ligy přemožitelem, když jim za oběť padli Draci z Kolína. Dojmy z úvodních klání přiblížil čtenářům webu už tradičně Petr Lindák.

SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary – Draci Kolín 5:3 (4:1, 0:2, 1:0)

V neděli 12.9. jsme se konečně dočkali prvního vítězství ve sledge hokejové lize. Na zimním stadionu v Olomouci jsme porazili pod vedením nového trenéra Jaroslava Bauera Draky z Kolína 5:3.

Náš tým SKV Nowaco Sharks nastupoval do zápasu s vědomím, že máme na to, dosáhnout první výhry v lize. Jako tým jsme již vyhráli zápas v dubnu na turnaji v holandském Amsterodamu, ale to bylo za přispění dvou hostujících hráčů v naší sestavě na tomto turnaji.

Do první třetiny náš tým nastoupil s chutí. Z prvního gólu, vstřeleného v tomto zápase, jsme se radovali za necelé dvě minuty od začátku utkání. První třetina se hrála „pod taktovkou našich hokejek“ a vyhráli jsme ji 4:1. V druhé třetině jsme nehráli tak disciplinovaně jako v první a uklidněni výsledkem první třetiny jsme nehráli to, co jsme měli, a Kolínští nám vstřelili dvě branky. Do závěrečné třetiny jsme nastoupili s pokynem a odhodláním nenechat kolínské hráče vyrovnat a tím si zkomplikovat cestu za vítězstvím.To se nám povedlo a v třetí třetině jsme nedostali gól, naopak jsme zvýšili naše vedení na konečných 5:3.

Branky SKV Nowaco Sharks vstřelili hráči: Jiří Berger (C) – 3, Tomáš Berger, Ludvík Janko.

SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary – Kohouti Olomouc 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Den před významným zápasem s Kolínem jsme hráli první utkání v letošní lize a to s domácím týmem z Olomouce. Na led jsme nastoupili s vědomím, že „zatím“ ještě nemáme na to, porazit Olomoucké Kohouty, navíc v letošní sezóně posílené o kapitána reprezentace Tomáše Kvocha. Chtěli jsme však uhrát lepší výsledek než v posledním vzájemném zápase, kdy jsme Olomouci podlehli na domácím ledě 1:4. To se nám nakonec podařilo.

Od úvodního buly se náš tým držel pokynů trenéra a hra se přelévala od brány k bráně. První třetina pro nás dopadla dobře a to poměrem 0:0. V druhé části jsme dostali gól, na který se nám nepodařilo odpovědět. Třetí třetina kopírovala druhou a dostali jsme opět jednu branku. V tomto zápase se nám nepodařilo vstřelit gól, ale i přesto jsme byli my i náš trenér spokojeni. Velkou oporou v tomto zápase byl karlovarský brankář Tomáš Konya.