HC Energie Karlovy Vary

Favorité mladé Energii body nenechali

K a r l o v y  V a r y - Těžkou práci měly v uplynulém týdnu karlovarské mládežnické týmy. Juniorům se do cesty postavily silné výběry Slavie a Kladna. Přestože mladí energetici bojovali, pokaždé jim jedna branka scházela. Se stejnými soupeři se utkal i dorost a připsal si nejvyšší porážky v sezóně. V kanadském bodování se i přes nelichotivé výsledky dařilo Janu Topinkovi. Příliš se nevedlo ani žákovským kategoriím, jejichž čest v soubojích s Plzní zachraňovala pouze osmá třída.

Extraliga juniorů:

HC Energie Karlovy Vary – HC Rabat Kladno 2:3 (0:2, 2:0, 0:1)
Branky: Hlubuček, Gasparik. Asistence: Jakub Bauer, Hlubuček, Zaťovič.

S favorizovaným Kladnem sehráli domácí velmi dobré utkání. K jejich výkonu by se dala vytknout jen první třetina, ve které zaostali za soupeřem v pohybu. Což vedlo k tomu, že jim hosté vstřelili dvě branky. Po první přestávce se výkon karlovarských hráčů výrazně zlepšil, převzali iniciativu a zaslouženě vyrovnali. O konečném výsledku rozhodla přesilová hra Rabatu, v níž vstřelil vítězný gól. Domácí měli v závěru utkání dvě skvělé šance, ale ani jednou nedokázali trefit poloprázdnou branku.

Junioři nestačili na Kladno (podrobná reportáž)

HC Slavia Praha – HC Energie Karlovy Vary 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky: Gasparik. Asistence: Jan Bauer, Kocek.

První měření sil v letošní sezóně naštěstí nedalo vzpomenout na loňskou bitvu. Slavia měla zápas po celou dobu ve svých rukou a zaslouženě vyhrála. Jedinou branku Varů vsítil Gasparik, osobní trest do konce utkání si vykoledoval kapitán Jakub Hamerle.

Bitva se naštěstí nekonala (podrobná reportáž)

Extraliga dorostu:

HC Rabat Kladno – HC Energie Karlovy Vary 7:3 (2:3, 3:0, 2:0)
Branky: Topinka 2, Sláma. Asistence: Dudek, Šnajdr, Smolík, Budínský.

Utkání začali hosté velmi aktivně a ve 14. minutě vedli 3:1. Bohužel za tohoto stavu dvakrát nedůrazně doráželi před brankou soupeře. Místo zvýšení vedení tak přišla branka domácích těsně před koncem třetiny.O konečném vysokém vítězství se rozhodlo ve druhé části během čtyř minut, kdy Kladno otočilo na 5:3. Energetici na tento vývoj nedokázali odpovědět a závěru utkání se již nezvedli.

HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha 2:7 (1:2, 1:1, 0:4)
Branky: Smolík, Dudek. Asistence: Budínský, Topinka. S obhájcem titulu a největším kandidátem na jeho opětovný zisk, který zápasově koučuje Vladimír Růžička, odehráli Karlovarští velmi slušných 47 minut. Do této doby totiž dokázali soupeři nejenom vzdorovat, ale vytvářet si i brankové situace. Trenéři Slavie do poslední části stáhli hru na tři pětky, ve kterých točili 11 reprezentantů! Bohužel ve 47. minutě udělali karlovarští mladíci dvě hrubé chyby za sebou a za stavu 2:4 navíc neodolali třem přesilovým hrám soupeře.

Dorost vyfasoval od Slavie sedm branek (podrobná reportáž)

Liga starších žáků – 9. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Lasselsberger Plzeň 2:4 (0:1, 1:0, 1:3)
Branky: Kroupa, Osladil. Asistence: Hudák, Chocholáč.

První domácí utkání, které se karlovarské 9. třídě nepovedlo. Nedostatečné nasazení většiny hráčů v první třetině utkání umožnilo soupeři snadné vedení a to poznamenalo celý vývoj hry. Na začátku druhé části se mužstvo konečně probudilo a výsledkem bylo mnoho vyložených brankových příležitostí. Až na jednu však zůstaly nevyužity. Neefektivní koncovka sebou do poslední dvacetiminutovky přinesla značnou nervozitu. Soupeř pak využil několika chyb v defenzívě domácích a zbytečných vyloučení k získání náskoku, který již nepustil. O úspěšnosti tohoto mužstva v dalších utkáních žákovské ligy bude jednoznačně rozhodovat schopnost udržet maximální nasazení a koncentraci od první do poslední minuty utkání!

Liga starších žáků – 8. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Lasselsberger Plzeň 5:3 (0:0, 1:1, 4:2)
Branky: Vaněk 3, Frank 2. Asistence: Hampl, Schopf, Mohl, Šik, Frank, Vaněk.

V prvních dvou třetinách Karlovy Vary odolávaly místy až drtivému tlaku Plzně, přesto se ujaly v 8. minutě druhé třetiny vedení, o které bohužel brzy přišly. Rozhodující okamžiky střetnutí se vešly do sedmi minut závěrečné části, kdy Energie třemi góly rozhodla utkání ve svůj prospěch. žákovská liga mladších žáků

Liga mladších žáků – 7. třída

HC Lasselsberger Plzeň – HC Energie Karlovy Vary 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky: Baar.

V herně vyrovnaném utkání hosté svého soupeře přestříleli. O lepší výsledek se však připravili špatnou finální fází a malým důrazem v koncovce.

Liga mladších žáků – 6. třída

HC Lasselsberger Plzeň – HC Energie Karlovy Vary 8:1 (4:0, 3:0, 1:1)
Branka: Formánek.

V utkání proti mistrům republiky tohoto ročníku byli Karlovarští pod neustálým tlakem domácích, kteří lépe bruslili i kombinovali. Ustrašený výkon karlovarských hráčů nemohl na soupeře stačit.

Regionální přebor elévů - 5. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Klášterec 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky: Brodský 2, M. Šaling, Miškovský. Asistence: Čoudek, Csamango a Miškovský.

Karlovarští páťáci se po celé utkání těžce vyrovnávali s houževnatou a obětavou obranou hostí po celém hřišti. Hráli nesoustředěně a mnoho chybovali, přesto se nakonec dokázali prosadit a houževnatého soupeře zdolat čtyřbrankovým rozdílem. Nejlepším hráčem domácích byl brankář Patrik Kaiser.

Regionální přebor elévů - 4. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Klášterec 20:2 (6:0, 9:1, 5:1)
Branky: Klíma 5, Černý a Hanák po 3, Zajíček a J. Vrána po 2, Pokorný, Š. Bečka, Krejsa, Fencl a Michálek. Asistence: Černý 4, Bečka, Krejsa, Suchý, Klíma, Hanák a Michálek.

Soupeř měl ve svých řadách mladší hráče a i proto se utkání stalo jednoznačnou záležitostí domácích, kteří si s chutí zastříleli.