HC Energie Karlovy Vary

Junioři hráli s poslední Mladou Boleslaví bez branek

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 0:0 K a r l o v y V a r y - Souboj předposledního s posledním týmem extraligy juniorů skončil fotbalovým výsledkem 0:0. Domácí se však o vítězství připravili především sami svým zbrklým zakončováním šancí. Soupeře přehrávali ve všech herních činnostech, působili hokejověji a srdnatěji. Za záda vynikajícího Hanouska se jim však kotouč dopravit nepodařilo a tak si připisují pouze jeden bod.
Extraliga juniorů, 13. kolo, so 9.10.2004, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Ml.Boleslav
0:0
0:0, 0:0, 0:0
Rozhodčí: Bolina. Vyloučení: 5:4, navíc Chyba (Energie) 5 + DKU. Bez využití. Diváci: 60.
Karlovy Vary: Jirkův - Kocek, Kloz, Karpíšek, Tašner, Mašek, Štourač, Hlubuček - Bušta, Račanský, Pražák, Kuběna, Kudláček, Bauer Jan, Hamerle, Gasparik, Kalousek, Zaťovič, Sedláček, Petružálek, Chyba
Ml.Boleslav: Hanousek - Ton, Spilka, Kumstát, Tondr, Franc, Freiberg, Kolman, Kanov - Bureš, Hloušek, Kult, Vaškovič, hron, Bohůnek, Frodl, Martinec, Zeithammer, Kadeřábek, Drak, Krupka

Komentář k utkání

První třetina souboje týmů ze dna tabulky nabídla hlavně urputný boj a mnoho vyloučení. Jako první si v početní převaze zahráli hosté po vyloučení obránce Štourače, ale za celé dvě minuty stála za zmínku snad jen Spilkova bomba od modré, se kterou si však strážce karlovarské svatyně Jirkův poradil. To přesilová hra domácích v šesté a sedmé minutě působila hokejověji, Karlovarští si vytvořili značný tlak, ale dopravit kotouč za Hanouskova záda se jim nepodařilo. K snad největší šanci první třetiny se v čase 12:28 dostal domácí Jan Bauer, když se náhle nikým nekrytý objevil mezi kruhy, jeho střela však skončila jen na horní tyčce. V závěru třetiny jsme viděli četná vyloučení, nejdříve si na trestnou lavici šli odpočinout domácí Gasparik a mladoboleslavský Spilka za vzájemnou potyčku, která vznikla po závaru před Hanouskovou brankou. Při následné hře čtyř proti čtyřem skolil hrubým zákrokem Jan Bauer soupeřova hráče, rozhodčí ho odměnil čtyřmi minutami a v čase 19:48 předčasně ukončil první třetinu. Hráči se tak rozešli do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Druhé dějství začalo netredičně vhazováním v obranném pásmu domácích. Dohrávalo se 12 vteřin, zbývajících z první třetiny. Poté zazněla siréna, mužstva si vzměnila strany a druhá dvacetiminutovka mohla začít. Oproti té první přinesla méně vyloučení, ale také méně šancí. Prvního gólu se hrstka diváků také nedočkala. Hosté v začátku dohrávali přesilovku 4 na 3, ale kromě několika střel z úhlu se jim soustavný tlak vytvořit nepodařilo. Následovala dlouhá pasáž, kdy obě mužstva důsledně bránila a soupeři nepovolila žádné gólové šance. O vzrušení se tak postaral až faul kolenem domácího Chyby, po kterém se Mladoboleslavským naskytla pětiminutová výhoda muže v poli. Ti však tuto šanci trestuhodně zahodili a byli rádi, že sami neinkasovali. Samostatný nájezd Hamerleho v patnácté minutě a únik dvou na jednoho zakončený nepřesnou střelou Štourače mužstvo hostí určitě pořádně vystrašily. Domácím se díky obětavým zákrokům obránců podařilo přesilovku ubránit, a tak jsme v druhé třetině na zimním stadionu v Dolní Kamenné branku neviděli.

Závěrečné dějství tohoto utkání nabídlo podobný scénář jako obě předcházející. Do útoku se tlačili hlavně hokejisté Energie a více než s obranou soupeře bojovali s vlatní nervozitou a nepřesnou koncovkou. Mladá Boleslav se do útoku tlačila jen zřídka, pořádný závar v obranném pásmu soupeře se jí podařilo vytvořit jen v osmé a jedenácté minutě. Pak už dominovali Karlovarští. Ve dvanácté minutě tečoval Kuběna střelu obránce těsně vedle Hanouskovy branky. V minutě čtrnácté prověřil gólmana soupeře z levého kruhu domácí Bušta. O minutu později našel Kuběna krásným pasem Jana Bauera, ten však nikým nehlídán z pozice mezi kruhy přestřelil. Domácí si podobné šance vytvářeli až do konce zápasu, jasnou tutovku spálil několik vteřin před závěrečnou sirénou Sedláček. Ten však po přesné Kockově nahrávce přestřelil, a tak se společně se závěrečným hvizdem rozhodčího mohl jen chytit za hlavu. Utkání posledních dvou týmů tabulky tak skončilo bez branek 0:0.