HC Energie Karlovy Vary

Mládež úspěšně ukončila první fázi extraligy

K a r l o v y  V a r y - Pondělními souboji s libereckými Tygry ukončily mládežnické kategorie HC Energie úvodní etapu svých soutěží. V následujících zápasech budou totiž měřit síly pouze s mužstvy z moravské extraligové skupiny. Za poslední týden si oba západočeské výběry připsaly po dvou vítězstvích, výbornými individuálními výkony se prezentoval junior Martin Zaťovič bodující v každém střetnutí. Mladý útočník si dokonce vysloužil při velké marodce premiérovou nominaci pro zápas „A“ týmu s Libercem. Příliš se nedařilo žákům, kteří narazili na silné České Budějovice a Litvínov.

Extraliga juniorů

HC Rabat Kladno – HC Energie Karlovy Vary 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky: Zaťovič 2, Hamerle, Jan Bauer. Asistence: Jan Bauer 2, Karpíšek, Chyba, Kuběna.

Nečekaný, ale zcela zasloužený výsledek uhráli hosté na ledě favorizovaných kladenských juniorů. Od prvních minut až do samotného konce utkání měli Karlovarští navrch. Domácí se nedokázali vyrovnat se hrou svého soupeře a k otočení výsledku jim nepomohly ani provokace v závěrečné třetině, ve které musel rozhodčí udělit 22 trestů!

HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky: Sedláček, Jakub Bauer. Asistence: Jakub Bauer, Zaťovič.

Karlovarští mladíci rozšířili sérii vítězných zápasů na tři, přestože Slavia Praha rozhodně nebyla lehkým soupeřem. Pražané dobře kombinovali, tlačili, chtěli zvítězit, ale proti sebevědomým energetikům nakonec neuspěli. Karlovarskou svatyni opět výborně hájil Ondřej Jirkův, který dovolil soupeři jen jednou skórovat. Tomu se tak sice podařilo vyrovnat, ale remízu důrazně odmítl dvě minuty před koncem ostrostřelec Jakub Bauer. Karlovarští junioři si tak po vítězství 2:1 připisují další důležité body.

HC Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 5:2 (2:0, 2:2 a 1:0)
Branky a nahrávky: 32. Jakub Bauer (Bušta, Chyba), 38. Jan Bauer (Zaťovič, Kuběna).

Předehru úterního zápasu extraligy mužů obstarali už v pondělí junioři Liberce a Karlových Varů. Energetici zakončili první fázi soutěže, ve které se utkávali s týmy z české skupinvby, prohrou. Po třech vítězstvích v uplynutém týdnu jim už patrně při velké marodce došly síly, a ikdyž svého soupeře přestříleli, odjíždějí z Podještědí bez bodů. O branky Západočechů se postarali bratři Bauerové, starší Jakub (na snímku) si navíc vysloužil i trest do konce zápasu.

Extraligu dorostu

HC Energie Karlovy Vary - HC Rabat Kladno 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky: Záhora, Děkan, Sláma. Asistence: Sláma, Satora.

Utkání začali domácí dobře, do vedení se ovšem dostal Rabat využitou přesilovkou čtyř proti třem. Karlovarským se ale podařilo do dvou minut vyrovnat. Od té chvíle již všichni svěřenci trenéra Mlejnka dodržovali pokyny dané do utkání a zaslouženě nad favoritem zvítězili.

HC Slavia Praha – HC Energie Karlovy Vary 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
Branky: Rohan. Asistence: Sláma, Satora.

V první polovině úvodní části byli překvapivě lepším týmem hosté, kteří si vytvořili více gólových příležitostí, které však neproměnili a soupeř je za to trestal. Zřejmě klíčovým momentem utkání bylo za stavu 2:0 neproměněné trestné střílení Karlových Varů. Od tohoto okamžiku Slavie získala jistotu a roli favorita jasně potvrdila.

HC Energie Karlovy Vary - HC Bílí tygři Liberec 6:4 (2:0, 2:4, 2:0)

Gólová přestřelka mezi Karlovými Vary a Libercem skončila šťastně pro domácí Energii především díky Martinu Šnajdrovi, jenž svými třemi zásahy, z nichž ten poslední byl vítězný, takřka zkrotil smečku tygrů. Hosté již v patnácté minutě za stavu 2:0 vystřídali brankáře. Jejich tah se promítl ve vyrovnání na 4:4, avšak závěrečný nápor Západočechů byl rozhodující. Karlovarští si tak mohli připsat plný počet bodů do extraligové tabulky.

Liga starších žáků – 9. třída

HC České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 7:5 (1:3, 3:1, 3:1)
Branky: Hudák 2, Kellner, Osladil, Zíka. Asistence: Kellner, Mistoler, Osladil, Chocholáč, Chaljavin, Kroupa.

Utkání se začalo vyvíjet velice slibně pro hráče Karlových Varů. Ve 14. sekundě se ujali vedení 1:0. Otřesení domácí inkasovali ještě dvakrát, ale do konce první části ještě snížili. Od druhé třetiny začali Českobudějovičtí produkovat nátlakový hokej a donutili hosty k chybám, po nichž dokázali skóre srovnat. Nadějí bylo pro karlovarské žáky vstřelení čtvrté branky, ale důrazní Jihočeši i tentokrát dokázali přinutit soupeře k chybám a utkání nakonec dovést do vítězného konce.

Liga starších žáků – 8. třída

HC České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (2:0, 0:1, 2:1)
Branky: Frank, Schopf. Asistance: Cais.

Přílišný respekt v první třetině zřejmě připravil Karlovarské o lepší výsledek. Od prostřední části, zvláště v druhé polovině druhé třetiny, byli domácím více než vyrovnaným soupeřem, ale na zvrat v utkaní to už nestačilo.

Liga mladších žáků – 7. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC České Budějovice 8:0 (2:0, 3:0, 3:0)
Branky: Baar 4, Frank, Vaněk, Vachovec, Kostroun.

Karlovarské sedmé třídě v utkání vycházela kombinační hra podpořená agresivním napadáním v útočném pásmu. Střelecky se dařilo L. Baarovi, který úspěšně zakončoval spolupráci elitního útoku ve složení Frank, Kverka, Baar.

Liga mladších žáků – 6. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC České Budějovice 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
Branky: Frk, Martinovský. Asistence: Frk.

Karlovarským šesťákům chyběla v úvodu zápasu potřebná koncentrace a hosté toho využili k rychlému vedení. Zlepšeným pohybem a nasazením se domácím podařilo smazat dvougólové vedení, přesto Jihočeši v závěru šťastným gólem utkání zaslouženě vyhráli.

Severočeský regionální přebor elévů – 5. třída

HC Chemopetrol Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 3:3 (2:2, 0:0, 1:1)
Branky: Miškovský, Duda a Brodský. Asistence: Brodský, Csamango a Miškovský.

Zvýšenou bojovností, zodpovědností a zlepšením hry v obranné fázi mladí energetici vydřeli bod na ledě favorita soutěže a dokázali, že jejich výkon roste s kvalitou soupeře.

Severočeský regionální přebor elévů – 4. třída

HC Chemopetrol Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)

Marná snaha překonat výborného litvínovského brankáře postupně brala hráčům hostů sebedůvěru a bojovnost. Naopak, tyto vlastnosti byly u domácích markantní. A tak letos poprvé po 16 zápasové šňůře bez porážky Karlovarští zaslouženě prohráli.