HC Energie Karlovy Vary

Junioři opět udrželi Ostravany na uzdě

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice 5:1 (1:0, 3:1, 1:0) K a r l o v y  V a r y - Necelých 24 hodin po vítězném zápase s Ostravou nastopupili karlovarští junioři k dalšímu měření sil s týmem ze severomoravské metropole. Ani Vítkovice nedokázaly přerušit sérii domácí neporazitelnosti energetiků, která trvá už osm zápasů. Na jasném vítězství 5:1 se třemi kanadskými body podílel Jakub Bauer.
Extraliga juniorů, 24. kolo, so 20.11.2004, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Vítkovice
5:1
1:0, 3:1, 1:0
Branky: 18. Jakub Bauer (ts), 24. Jakub Bauer (Hamerle, Tomaška), 35. Bušta (Kudláček, Tomaška), 37. Sedláček (Jakub Bauer, Kloz), 58. Gasparik (Zaťovič) - 34. Červenka (Bartoš). Rozhodčí: Florián. Vyloučení: 8:9, navíc Káňa 5 minut + do konce utkání, Mocek, Buček (všichni Vítkovice) 10 minut. Využití: 2:0. Diváci: 20. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.
Karlovy Vary: Jirkův - Mašek, Kocek, Štourač, Kloz, Tomaška, Karpíšek, Hlubuček - Jan Bauer, Bušta, Hamerle, Gasparik, Jakub Bauer, Zaťovič, Sedláček, Kuběna, Kudláček, Petružálek, Hartman.
Vítkovice: Vašíček - Falter, Mikšovský, Prokop, Rosypal, Wantulok, Mocek, Onderka, Köhler, Buček, Novák, Roman, Toman, Křivák, Bartoš, Červenka, Kalus, Smeták, Káňa.

Komentář k utkání

Domácí začali zostra, tlačili se před branku soupeře, ale první vážnou příležitost si vypracoval vítkovický Káňa, jehož únik po pravé straně zkrotil až dobře postavený Jirkův. Dále už energetici Moravany kombinačně přehrávali. Od pravého mantinelu mířil Karpíšek nepřesně, od modré mocně napřahoval Kloz, ale stejně jako následně Zaťovič s Janem Bauerem z bezprostřední blízkosti cestu za výborného brankáře Vašíčka nenašel. Domácím se zcela nedařilo ani v pětiminutové početní výhodě po hrubém faulu Káni. Až když se síly na ledě vyrovnaly, ujel do sóla Jakub Bauer. Těsně před brankou byl však podražen a rozhodčí Florián nařídil trestné střílení. K tomu se postavil sám postižený a parádním bekhendovým blafákem dostal Západočechy do zaslouženého vedení.

Přestávkový pobyt v kabinách sice Vítkovice povzbudil k větší aktivitě, ale přehnaný důraz jim brzy zlomil vaz. Dvojnásobnou přesilovku zakončil skvostnou kombinací celé formace do prázné branky střílející Jakub Bauer. Hosty přesto dvoubranková ztráta nezaskočila. Dorážejícího Křiváka ještě stačil v poslední chvíli odclonit důrazný Štourač, ve 34. minutě už zpětnou přihrávku Bartoše a pohotovou ránu Červenky nezachytil ani brankář Jirkův. Nadšení v táboře soupeře ukončil už po 21 vteřinách Lukáš Bušta, který využil zmatků v obraně a pohodlně dostal Energii opět do sedla. O osudu střetnutí rozhodl už v končící druhé třetině Pavel Sedláček. Další pohroma se na Vašíčka valila v podobě nájezdu Gasparika s Jakubem Bauerem. Vítkovický golman tentokrát odolal a v samém závěru pouze smutně sledoval teč svého spoluhráče Köhlera, která skončila boční konstrukci Jirkůvovy branky.

Třetí dějství se rozdrobilo v množství nedovolených zákroků a nepovedených přihrávek. Důsledná karlovarská obrana zodpovědně rozbíjela vítkovické ataky už v zárodku a trpělivě vyčkávala na příležitost vyslat útočníky do rychlého brejku. V jednom takovém se ocitl Jan Bauer se Zaťovičem, druhý jmenovaný ovšem přesně nezamířil. Prosadil se až v 58. minutě při dvojnásobné přesilovce Gasparik střílející přesně mezi brankářovy betony.

Junioři Karlových Varů tak dovedli do vítězného konce další utkání a upevnili si postavení mezi elitní šesticí týmů postupujících do vyřazovacích bojů.