HC Energie Karlovy Vary

Róbert Tomík v Karlových Varech skončil

K a r l o v y V a r y - Hokejový útočník Róbert Tomík byl v sobotu uvolněn z kádru HC Energie Karlovy Vary. Důvodem byla skutečnost, že nesplnil očekávání klubu. "Vedení klubu se dnes dopoledne sešlo, aby řešilo špatnou situaci, ve které se po dvou vysokých porážkách ocitlo naše mužstvo, a rozhodlo se uvolnit z kádru útočníka Róberta Tomíka. Toho jsme vzali do týmu kvůli jeho velkým střeleckým dispozicím a očekávali jsme od něj, že bude tahounem týmu. Hráč jeho kvalit nepatřil k nejlevnějším a jeho výkony zůstaly za očekáváním," uvedl generální manažer klubu Miroslav Vaněk. Tomík v dosavadním průběhu vstřelil 5 branek a přidal 12 asistencí. V hodnocení plus/minus nasbíral 8 záporných bodů. "Jak trenéři, tak vedení klubu vyjádřili nespokojenost s hráčovou defenzivní činností, s jeho přístupem ke hře a prací pro kolektiv," doplnil Vaněk.
O hráčově budoucnosti zatím není jasno, v zásadě existují dvě varianty řešení. "Buď převezme Tomíkovu smlouvu jiný klub nebo mu jeho smlouvu k 1. prosinci ukončíme. Nebudeme za hráče požadovat odstupné, protože my jsme také za něj žádné peníze neplatili," vysvětlil Vaněk.

Na odpoledne pak byla svolána schůzka vedení klubu s hráči. "Hráčům bylo oznámeno, že v případě neplnění si svých povinností hrozí i dalším hráčům uvolnění z kádru," uvedl generální manažer. Karlovy Vary inkasovaly v posledních dvou utkáních šestnáct branek, sedm gólů dostala Energie na Spartě, devět ve Vsetíně.

"Ač poslední dva výsledky nevypadají dobře, v náročné soutěži si náš tým bez jakýchkoliv hvězd počíná nad očekávání. Svým způsobem nepochopitelný výpadek v posledních dvou utkáních finančními sankcemi řešit zatím nebudeme, ovšem v případě nezlepšených výkonů bychom i k těmto opatřením byli nuceni sáhnout," upozorňuje Vaněk.

Za Tomíka zatím do kádru nepřijde žádná náhrada. Jako dvanáctý útočník naskočí mladík Vojtěch Polák. V Kadani navíc zůstává připravena trojice Lukáš Bednařík, Lukáš Pech a Kamil Tvrdek. "Zatím žádnou náhradu nebudeme shánět, neříkám, že kdyby byl k mání nějaký zajímavý hráč, že bychom ho nezkusili získat," dodal na závěr Miroslav Vaněk.