HC Energie Karlovy Vary

Dorost: se Vsetínem pouze bod

HC Energie Karlovy Vary - HC Vsetínská hokejová a.s. 2:2 (2:0, 0:1, 0:1) K a r l o v y V a r y - Karlovarští dorostenci rozjeli zápas skvěle, když po první třetině vedli 2:0. Poté se však zabrali do hypnotických bodyčků hráčů Vsetína a nechali se natolik omámit, že ještě nakonec byli rádi za tabulkový bod. Za Energii se trefili Vít Budínský (na snímku) a Martin Šnajdr.
Extraliga dorostu, 29. kolo, čt 9.12.2004, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Vsetín
2:2
2:0, 0:1, 0:1
Branky: 5. Budínský (Smolík, Dudek), 10. Šnajdr (Topinka) - 39. Hrňa (Stříteský, Palacký), 42. Hrňa (Varga). Rozhodčí: Dominik - Gerát, Beránková. Vyloučení: 10:10. Využití: 0:1. Diváci: 99. střely na branku: 17:42. Průběh utkání: 2:0, 2:2.
Karlovy Vary: Benda - Přindiš, Schmidt, Děkan, Boguský, Zmeškal - Budínský, Topinka, Truhlář, Sláma, Dudek, Záhora, Polák, Šnajdr, Smolík, Rohan
Vsetín: Němec - Hájek, Jašek, Stříteský, Urban, Rosemberk, Sznapka, Kapr - Hrňa, Kořenek, Varga, Vrdlovec, Podešva, Sýs, Palacký, Kubec, Plachtovič

Komentář k utkání

Do utkání vstoupila obě mužstva velmi útočně, ale nedokázala si v prvních dvou minutách vytvořit příliš mnoho šancí, navíc si muselo každé mužstvo pomoci několika zakázanými uvolněními. Ve třetí minutě se dostal před Bendu hostující Kořenek, ale Benda se předvedl ve skvělém světle a první vážnější šanci duelu zlikvidoval. Dimácí měli ihned z protiútoku taktéž šanci. Sláma však tísněn jedním z beků Vsetína vystřelil pouze sporadicky. V páté minutě se Energetici radovali z první branky. Po oku lahodící kombinaci zakončoval do zcela odkryté branky hostů Vít Budínský, asistovali mu Smolík a Dudek. Po vstřeleném gólu se domácí dostali na koně a z jedné akce vytěžili přesilovou hru, když byl vyloučen hostující Kapr za držení hole. V přesilové hře měli největší šance Topinka s Dudkem, ale střelu prvně jmenovaného lapil pozorný Němec a střela Dudka šla těsně mimo. V deváté minutě byli vyloučeni hráči na obou stranách, domácí kapitán Zmeškal za nedovolené bránění a hostující Palacký za držení. Hra čtyř proti čtyřem se Karlovarským vydařila, Jan Topinka vybojoval vestředním pásmu puk, přistrčil na Martina Šnajdra, jenž prokličkoval mezi třemi hráči, dostal se přímo před gólmana hostů, provedlu parádní kličku do forhendu a chladnokrevně zvýšil na 2:0. Ve dvanácté minutě se do vážnější šance dostali také hosté. Vsetínský kapitán Hrňa se po objetí branky dostal sám před Bendu, ten ale se štěstím puk za svá záda nepustil. O minutu později při útoku domácích posunul Budínský puk do tandemu Dudkovi, karlovarský forvard tvrdě vypálil, brankář Němec byl však na svém místě. V téže minutě byl vyloučen domácí Sláma za napadení. Paradoxně měli šance pouze domácí. Tomáš Polák získal puk a snažil se ujet, jeden z obránců ho však stihl dohnat, ale střela bekem tísněného útočníka neměla dost velkou razanci, aby dokázala nadělat problémy gólmanu hostí. V sedmnácté minutě spáchali karlovarští hráči před brankou hostl obrovský závar, při kterém měli velké šance Smolík a Dudek, brankář Němec se však překonat nenechal. Několik vteřin před koncem první části měli hosté velmi slibné příležitosti. Varga, Urban a Hrňa však nedokázali prostřelit výtečného Bendu. Po první třetině tak domácí Energie vedla nad Vsetínem 2:0.

Vsetín se snažil hned na začátku druhé dvacetiminutovky tlačit domácí v jejich obranném pásmu. Ihned v jednadvacáté minutě vystřelil jedovatou střelu z pravého kruhu Plachtovič, Benda však skryl kotouč v lapačce. Vzápětí byl vyloučen domácí hráč a Vsetínu se naskytla příležitost v podobě přesilové hry. Hosté utvořili velmi takticky zámek, ale jediná střela z hole Podešvy neznamenala pro Bendu příliš velké nebezpečí. V šestadvacáté minutě se do slibného střeleckého postavení dostal domácí Sláma, ale přestřelil. O minutu později pálil tvrdě z mezikruží hostující Urban, ale Benda byl pozorný. V téže miuntě se jednomu ze Vsetínských podařilo protlačit puk za záda karlovarského brankáře. Ten se však stačil otočit a puk klouzající za brankovou čáru přikrýt. V třicáté minutě byl vyloučen hostující Plachtovič. Navíc udělil rozhodčí ještě navíc dvouminutový trest hráčské lavici za nesportovní chování. Domácím se tak naskytla jedinečná příležitost v podobě přesilové hry pěti proti třem po dobu celých dvou minut. Karlovarští však vyprodukovali trestuhodně pouze jednu střelu, která byla navíc tečována vysoko nad bránu. Početní výhoda tak zůstala nevyužita. Ve čyřiatřicáté minutě se hra začala vyhrocovat, přibývalo ostrých střetů a hráči si navzájem dávali najevo, že si nenchají nic líbit. Rozhodčí vyloučil po jednom hráči na každé straně, domácího Budínského za hrubost a hostujícího Plachtoviče za stejný prohřešek. Poté po každé minutě byl vyloučen další hráč. Njedříve Vsetínský Stříteský za držení hole, o několik vteřin později domácí Sláma za krosček a v neposlední řadě Karlovarský Šnajdr za sekání. V osmatřicáté minutě při vyloučení Šnajdr vtvrdě vystřelil hostující Stříteský od modré čáry, Bendovi opět puk propadl za záda a namířili si to přímo k brankové čáře. Brankář Karlových Varů se však stačil bleskově otočit a kotouč chytit ještě před nastávající pohromou. V devětatřicáté minutě se již hosté ze vstřelené branky radovali. Po přihrávkách Stříteského a Palackého si vybruslil před Bendu kapitán Vsetína Erik Hrňa a zkušeně poslal puk do branky pod ležícím Bendou. Ve čtyřicáté minutě přišla další vyloučení. Z domácí strany obránce Děkan za nedovolené bránění a hostující Palacký za sekání. Při hře čtyř proti čtyřem měli v posledních vteřinách druhého dějství šanci domácí. Pozorný brankář Němec však střelu Šnajdra z levého kruhu zlikvidoval. Po čtyřiceti minutách tak domácí Energie stále vedla, tentokráte však již pouze o jednu branku.

Ihned na začátku závěrečné části se prosadili hosté. Ve dvaačtyřicáté minutě vyslal na Bendu útočník Varga, karlovarskému brankáři puk znovu propadl a hosté poučeni dvěma předchozími nezdary rozestavěli po celém brankovišti hlídky. Jako nejostražítější se předvedla stráž se předvedl kapitán Erik Hrňa, který pohotově propadlý puk zasunul do zcela odkryté branky. O minutu později byl vyloučen domácí Polák za hákování. Ve vlastním oslabení měl dokonce obrovskou šanci karlovaraský útočník Budínský, jenž jel sám na Němce, ale pálil vedle. O minutu později byl vyloučen taky jeden ze Vsetínských. Vsetín od této minuty získal iniciaticu a kousal do domácích, co mu zuby stačily. V devětačtyřicáté minutě měl obrovskou šanci velmi aktivní Erik Hrňa, ale brankář Benda jen tak tak stačil zakročit proti střele vsetínského kapitána. V jednapadesáté minutě tvrdě pálil Kořenek, Benda opět reflexivně vyrazil. V třiapadesáté minutě vyloučil rozhodčí hostujícího Urbana, ale hráči Varů přesilovku nevyužili, ba se téměř nedostali do šance. V pětapedásté minutě byl vyloučen domácí Šnajdr za nedovolenou hru vysokou holí a Vsetín rozpoutal v této přesilovce před Bendou hotové peklo. Benda však bravurně odolával střelám Hrni, Palackého, Urbana a Podešvy. Po skončení vsetínské početní výhody si Karlovarští mohli oddychnout. Konec třetí třetiny se nesl ve znamení zabetonovaného středního pásma a nepřesných kombinací. Obě mužstva si tak rozebrali po bodu do extraligové tabulky za remízu 2:2 po třetinách 2:0, 0:1 a 0:1.