HC Energie Karlovy Vary

Dokud existuje šance na play-off, udělám pro to maximum

P r a h a - Byl to pro něj zvláštní zápas. Podruhé v životě se postavil do brány proti Slavii a určitě si přál zopakovat vítězství z plzeňského dresu. V Sazka Areně však Karlovy Vary nezískaly ani bod, od poloviny utkání se ale zvedly a z rýsujícího se debaklu bylo nakonec drama. Roman Málek inkasoval třikrát, vedle toho si ale připsal řadu těžkých zákroků. Dočkal se tak aplausu slávistických fanoušků, kteří na něj nezapomněli. ”Je to velmi příjemné, ale už je to pryč. Teď jsem v jiném týmu,” nechával emoce stranou.
Loni se postavil Slavii v plzeňském dresu v době, kdy byla jeho výměna ještě hodně živá a rozchod s mateřským klubem neproběhl zrovna idylicky. Ve Slavii vstoupil do velkého hokeje, s týmem slavil úspěchy korunované v roce 2003 mistrovským titulem a dostal se do reprezentace. Zvlášní pocit však před dalším utkání proti bývalým spoluhráčům neměl. ”Kdybych byl moc vyhecovaný, dopadlo by to špatně. Jen když jsme jeli do Prahy, tak jsem si na to vzpomněl.” Na začátku zápasu i v průběhu slávistický “kotel” vyvolával jeho jméno. Roman Málek na to reagoval mávnutím ruky. ”Já mám na Slavii dobré vzpomínky, vnímal jsem to a určitě mě to potěšilo. Je to velmi příjemné, ale už je to pryč. Teď jsem v jiném týmu,” neohlíží se už příliš do minulosti.

Se zápasem už mohl být méně spokojený, v první polovině utkání působily Karlovy Vary ustrašeným dojmem a zvedly se až od stavu 0:3. To je možná stálo lepší výsledek. ”První třetina nám vůbec nevyšla, to nám slávisté nedovolili téměř nic a pak už se za stavu 0:2 zápas jen těžko dohání. Vypadalo to ve druhé třetině spíše na debakl, ale pak jsme z toho ještě udělali docela dobrý výsledek,” hodnotil průběh zápasu. Sám podal dobrý výkon, trošku si sice vyčítal druhý gól Vondrky z velké dálky sedmnáct vteřin před koncem první třetiny, ale jinak pochytal v zápase celkem 41 střel. Postup do play-off se Karlovým varům vzdaluje, ale Roman Málek rozhodně nehází flintu do žita. ”Dokud existuje šance na play-off, udělám pro to maximum. V týdnu nás čekají dvě důležité dohrávky, po nich budeme vědět víc,” soustředí se na dva nejbližší zápasy na domácím ledě – s Vítkovicemi a se Vsetínem.

Od příští sezóny bude působit Roman Málek v Plzni, kam se vrátí po roce. Místní fanoušci ho mají ještě v paměti jako hrdinu loňských bojů. Předtím však má nedodělanou práci v Karlových Varech. ”Samozřejmě, že si na to vzpomenu, že po sezóně budu v Plzni. Ale neznamená to, že ve Varech chci jen dochytat sezónu. Jsem rád, že za Vary chytám, sám jsem si to vybral,” říká opora Energie.

Související články