HC Energie Karlovy Vary

Do nového roku vstoupili i mladíci

K a r l o v y  V a r y - První zápasy v roce 2005 měly v minulém týdnu na programu všechny mládežnické kategorie. Zatímco nejstarší výběry příliš úspěšné nebyly, žáčci si vedli téměř stoprocentně. Střelecky se nejvíce dařilo dorostenci Liboru Dudkovi. Skvělého úspěchu docílila devátá třída, která si ještě ke konci loňského roku připsala cenné vítězství na mezinárodním turnaji O pohár Romana Turka ve Strakonicích.

Extraliga juniorů

HC Sareza Ostrava - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branka: Jakub Bauer.

Po většinu zápasu byli lepší Karlovarští, o čemž svědčí i poměr střel 24:45, ale nedokázali tuto převahu gólově vyjádřit. Rozhodla šťastná trefa domácích šest minut před koncem, po které se ujali vedení 2:1. Třetí branku pak Ostravané přidali při hře Energie bez brankáře.

HC Vítkovice – HC Energie Karlovy Vary 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Soupeř nastoupil s velice důraznou hrou, někdy až za hranicí pravidel. Důležitými momenty v zápase byly neproměněné přesilové hry Energie, z toho dvakrát pěti proti třem. Karlovým Varům chyběl důraz jak v koncovce, tak i před vlastní brankou, čehož domácí využívali ke skórování.

Extraliga dorostu HC Energie Karlovy Vary – HC Sareza Ostrava 5:5 ( 2:1, 2:2, 1:2)
Branky: T. Polák, Budínský, Smolík, Záhora, Dudek. Asistence: Šnajdr 3, Topinka, Smolík, Záhora, Dudek, Budínský.

Domácí byli v utkání výsledkově o krok vpředu, v závěrečné části vedli dokonce o dva góly, ale hrubými individuálními chybami o vedení přišli a získali pouhý bod. Obranná fáze Energie byla velmi špatná, naopak s ofenzívou mohli být trenéři spokojení.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice 2:3 ( 0:1, 1:1, 1:1)
Branky: Šnajdr, Dudek. Asistence: Satora 2.

V úvodu utkání promarnili karlovarští hráči čtyři stoprocentní šance na vstřelení branky. Soupeř se postupem času dostával do hry, navíc proměnil přesilovou hru po hrubé individuální chybě domácího hráče. Ve třetí třetině se Energii podařilo srovnat na 2:2, ale Vítkovice dokázaly vedení strhnout na svou stranu.

Liga starších žáků – 9. třída

HC Kobra Praha - HC Energie Karlovy Vary 1:8 (0:2, 1:3, 0:3)
Branky: Kellner 2, Hudák, Tomeček, Chaljavin, Chodounský, Kurz, Jemeljanov. Asistence: Kroupa 2, Hudák, Chodounský, Kellner, Tomeček.
S předposledním týmem tabulky bylo povinností uhrát dva body. Domácí, posíleni o hráče ročníku 1989, chtěli zvítězit, překvapení se ale nekonalo. Hosté podali koncentrovaný výkon po celou dobu zápasu a nepustili Kobru do vážnějších akcí. Výsledkem bylo vysoké vítězství a udržení se na špici tabulky.

Liga starších žáků – 8. třída

HC Kobra Praha - HC Energie Karlovy Vary 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Branky: Balšan, Hampl. Asistence: Jakuba.

Po úvodním náporu hostů postupně převzali iniciativu domácí, která vyvrcholila v polovině druhé třetiny, kdy se karlovarští osmáci dvakrát po sobě bránili v oslabení. Rozhodující okamžiky zápasu se vešly do posledních dvou minut prostřední části, ve kterých Západočeši dvěma brankami strhli vítězství na svou stranu.

Liga mladších žáků – 7. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Kobra Praha 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky: Fejtl 2, Baar. Asistence: Frk, Kverka, Baar.

Domácí se dlouho proti fyzicky vyspělému a urputně bránícímu soupeři nemohli prosadit. Až na začátku druhé třetiny našel Frk mezi kruhy volného Baara, který střelou pod horní tyč otevřel skóre. Druhý gól přidal ze samostatného nájezdu Fejtl. Domácí si několika vtipnými kombinacemi vytvářeli další šance, které však zůstaly nevyužity. Konečnou podobu výsledku určila dvojice Baar - Fejtl, která úspěšně vyřešila situaci dva na jednoho.

IHC Písek - HC Energie Karlovy Vary 5:7 (3:1, 0:4, 2:2)
Branky: Frank 2, Tretjakov 2, Fišar , Vachovec, Cejtl. Asistence: Kverka 2, Baar 2, Frank, Fejtl, Šteg.

Když v 15. minutě zvýšili domácí na 3:0 těžko by se hledal někdo, kdo by vsadil na hosty, kteří soupeře poslali do vedení vlastními chybami v defenzívě. Zlepšeným pohybem ve druhé třetině skóre však otočili a v poslední části se Karlovarští dostali dokonce do čtyřgólového vedení, po kterém přišlo zbytečné podcenění soupeře. Písečtí snížili na rozdíl dvou branek. Teprve tato situace přiměla energetiky k zodpovědnější hře a dovedení zápasu do vítězného konce.

Liga mladších žáků – 6. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Kobra Praha 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky: Gombár, Vrána, Kadlečík. Asistence: Martinovský, Táborský.

Karlovarští začali utkání náporem, kdy dobrým pohybem a agresivitou v napadání dostali soupeře pod tlak. Brankami Gombára a Vrány získali klid v podobě dvoubrankového vedení. Ve druhé třetině vybojoval kotouč za brankou Kadlečík a po rychlém vyjetí do předbrankového prostoru dal výsledku konečnou podobu. Závěrečná část se stala soubojem domácích s brankářem Kobry, který ničil úspěšnými zákroky jejich akce.

IHC Písek - HC Energie Karlovy Vary 2:6 (1:3, 1:0, 0:3)
Branky: Frk 2, Kadlečík, Vrána, Martinovský, Táborský. Asistence: Hluchý 2, Vrána 2, Frk 2, Lengö, Táborský.

Po dobrém vstupu do utkání začali hosté předvádět bezkrevný výkon, kterému chyběla bojovnost a potřebné nasazení. Písek toho využil a snížil na rozdíl jedné branky. Až po domluvě v kabině se tým probudil a v poslední části svého soupeře jasně přehrál.

Severočeský regionální přebor elévů - 5.třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Klášterec 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)
Branky: Kádě, Brodský, Čoudek, Csamango. Asistence: Červenka, Csamango, Košťál, Brodský.

Už ve 2. minutě vedli domácí 2:0, ale při špatném střídání Klášterec snížil. Výsledek 2:1 pak vydržel až do závěru zápasu, ve kterém energetici dvěma slepenými góly utkání rozhodli.

KLH Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 4:7 (1:4, 0:2, 3:1)
Branky: L. Vrána 2, Frk, Šaling, Červenka, Miškovský, Duda. Asistence: Csamango 2, Zhmutskyy, Kádě, Frk.

Po dvě třetiny byli Karlovarští lepším družstvem a vedli 6:1, ve 3. třetině dvěma slepenými góly domácí snížili a utkání ještě zdramatizovali.

Severočeský regionální přebor elévů - 4. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Klášterec 11:0 (3:0, 4:0, 4:0)
Branky: J. Vrána 3, Klíma 2, Hanák 2, Rubeš 2, Pavlík, Černý. Asistence: Bečka 2, Pavlík 2, Černý, Pokorný, Suchý, Klíma, Michálek, Mikeš.

Utkání bylo jednoznačnou záležitostí domácího družstva, ve kterém se dobře uvedli i nově zařazení hráči ze třetí třídy.

KLH Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 5:5 (1:1, 2:1, 2:3)
Branky: Klíma 2, J. Vrána 2, Bečka. Asistence: J. Vrána 2, Černý, Klíma.

V dramatickém a vyrovnaném utkání hráči Energie vyrovnali v power play dvě vteřiny před závěrečnou sirénou.

Severočeský regionální přebor v mini-hokeji - 3. třída

SK Kadaň – HC Energie Karlovy Vary 8:5
Branky: Mikeš 2, Červenka, Kodl, Bláha.

Severočeský regionální přebor v mini-hokeji - 2. třída

SK Kadaň – HC Energie Karlovy Vary 7:5 Branky: Binias 2, Bečka, Hauzr, Smolka.

Turnaj „ O POHÁR ROMANA TURKA“

Mladí hokejisté deváté třídy HC Energie Karlovy Vary se zúčastnili ve dnech 27.12. – 29.12. 2004 mezinárodního turnaje „O pohár Romana Turka“ ve Strakonicích. Náš celek přijel na tento turnaj s velkými ambicemi, jedině vítězství, které by potvrdilo vzrůstající formu tohoto celku, by nebylo zklamáním.
A podařilo se!!!
Na cestě za tímto prvenstvím si poradili v prvních dvou dnech rozdílem třídy s celky z východu Evropy, maximální zisk osmi bodů před posledním dnem byl víc než potěšující. Snadná vítězství se odrazila na psychice hráčů, kteří podcenili mladý tým z Prahy a v předposledním zápase turnaje prohráli 2:3. Tato porážka naše hráče posadila opět na zem a tým se začal koncentrovat na poslední duel s domácím celkem ze Strakonic. V tomto zápase se naši mladíci opět semkli v jeden šik, a přestože tým ze Strakonic s podporou v hledišti i na ledě bojoval do poslední chvíle, vítězství v zápase a v celém turnaji bylo naše.

Individuální cenu si odnesli z turnaje hráči Kellner (nejlepší centr), Hudák (nejužitečnější hráč), Chaljavin (vítěz kanadského bodování), Chocholáč (nejlepší pravé křídlo).

Výsledky zápasů:
HC Energie – HC Slovan Bratislava 9:0
Branky: Hudák 2, Chaljavin 2,Kellner 2, Chodounský, Balšan, Mistoler. Asistence: Chocholáč 4, Osladil 3, Jemeljanov, Kellner, Chaljavin, Zíka, Richter.

HC Energie – HC Rosice 7:0
Branky: Mistoler 2, Hudák 2, Chocholáč, Chaljavin, Osladil. Asistence: Chaljavin 2, Hudák, Osladil, Mistoler.

HC Energie – HC Dukla Trenčín 4:0 Branky: Chocholáč 2, Hudák, Mistoler. Asistence: Osladil, Hudák, Chaljavin.

HC Energie – Tigrai Kaunas 8:0
Branky: Hudák 3, Mistoler 2, Kellner, Chocholáč, Osladil. Asistence: Jemeljanov 2, Chocholáč 2, Chaljavin 2, Hudák, Tomeček.

HC Energie – HC Sparta Praha 2:3
Branky: Chaljavin, Osladil. Asistence: Jakubal, Mistoler.

HC Energie – HC Strakonice 5:2
Branky: Kellner, Mistoler, Kroupa, Chodounský, Chaljavin. Asistence: Kellner , Mistoler, Hudák, Chodounský.

Sestava HC Energie Karlovy Vary:
Brankáři: Hruška, Habal.
Obránci: Ryžuk, Tomeček, Netík, Jemeljanov, Jakubal, Šaling.
Útočníci: Mistoler, Kellner, Osladil, Chocholáč, Hudák, Chaljavin, Chodounský, Zíka, Kroupa, Balšan, Richter, Kurz.
Realizační tým: Ryžuk, Havlíček, Richter, Chodounský, Hudák.