HC Energie Karlovy Vary

Dorost: Jindřich Smolík hattrickem sestřelil Kometu

K a r l o v y V a r y - HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 8:2 (2:0, 3:1, 3:1) Karlovarští již v první třetině naznačili, že Kometě cenné body do tabulky nenechají. Hráči Energie si vždy udržovali minimálně dvoubrankový náskok, který ke konci vzrostl na počet šesti gólů. Domácí tak doslova rozstříleli Kometu Brno poměrem 8:2. Nejpřesnějším střelcem zápasu se stal domácí hráč Jindřich Smolík, jenž zaznamenal hattrick.
Extraliga dorostu, 37. kolo, po 17.1.2005, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Brno
8:2
2:0, 3:1, 3:1
Branky: 3. Boguský (Dudek), 16. Smolík (Budínský, Satora), 21. Sláma (Dudek), 30. Smolík (Novák), 38. Budínský (Kellner), 46. Rohan (Dudek, Sláma), 49. Sláma (Satora), 50. Smolík (Budínský) - 23. Kudláček (Hrstka), 45. Grmela (Kudláček). Rozhodčí: Turčan - Havelec, Fiala. Vyloučení: 4:4. Využití: 4:0. Diváci: 70. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2, 8:2.
Karlovy Vary: Benda (od 46. Petrásek) - Novák, Tollinger, Přindiš, Schmidt, Boguský, Satora, Zmeškal - Budínský, Majer, Topinka, Sláma, Dudek, Záhora, Polák, Šnajdr, Smolík, Kellner, Klcso, Rohan
Brno: Hubačka (od 50. Vrba) - Koš, Ekl, Mifka, Reschowský, Vozdecký, Rapant, Kudláček - Vala, Kožár, Grmela, Kadlec, Kolbl, Vincour, Hrstka, Touška, Krejčí, Králík, Růžička, Vopálka

Komentář k utkání

Domácí hráči vstoupili do zápasu velice útočně a již v první minutě musel hostující brankář Hubačka řešit několik ošemetných situací. Ve druhé minutě byl vyloučen hostující kapitán Kudláček a při jeho indispozici na ledě se domácí poprvé radovali ze vstřelené branky. Pavel Boguský dorazil puk za brankáře Brna po střele Libora Dudka. Hosty jakoby inkasovaná branka vůbec nezaskočila a vrhli se střemhlav do útoku. Brankář Benda v domácí kleci však vytvořil ze svého brankoviště nedotknutelnou zónu a brány pukům Komety zůstaly zavřeny. V desáté minutě se sám před karlovarským brankářem zjevil zcela osamocený Grmela, ale Benda vleže jeho pokus zneškodnil. O tři minuty později to na druhé straně zkoušel domácí útočník Kellner, když se prosmýkl kolem obránce a prudce vystřelil. Jeho střelu však reflexivně zneškodnil brankář Hudačka. V patnácté minutě přihrával přesně na hokejku Liboru Dudkovi do brankoviště Tomáš Sláma, ale hostující brankář mocně švihl svou lapačkou a kotouč v ní uklidnil. Po této akci byl však opět vyloučen kapitán Brna Kudlačka a opět se Karlovarští radovali z úspěšně proměněné početní výhody. Jindřich Smolík doklepl po ukázkové kombinaci puk za bezmocného Hubačku. Asistenci si připsali Budínský a Satora. Brno se opět navenek nezaskočeně vrhlo do útoku, ale v cestě jim stál pozorný Benda. V osmnácté minutě trestuhodně zahodili své obrovské šance hostující Vincour a Grmela, když se ani jeden z nich nedokázal prosadit před brankářem Karlových Varů. Domácí si ještě na závěr první části vytvořili mohutný tlak, který však vyvrcholil pouze v "kvedlání" za hostující brankou. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0 pro Energii.

Úvod druhé třetiny se domácím vyvedl. Již sedmadvacet vteřin po začátku se do sítě Brna trefil Tomáš Sláma, když po kombinaci s Liborem Dudkem nekompromisně zavěsil. Brno poté zatlačilo domácí do jejich obranného pásma, Energetici tento závar řešili zakázaným uvolněním. Z rozehraného buly posunul Martin Hrstka puk dozadu na zadáka Jana Kudláčka, jenž tvrdou střelou vyhnal pavouky z pravého horního rohu Bendovy branky. Karlovarský brankář neměl nejmenší šanci střelu hostujícího obránce lapit. Domácí se po inkasované brance vrhli do útoku, ale gólman Hubačka odolával. V třicáté minutě se však zčistajasna po přihrávce Jiřího Nováka trefil Jindřich Smolík a zvýšil na 4:1. Nekolik vteřin po vstřeleném gólu se však domácí dvakrá po sobě provinili a pro hosty se tak naskytla jedinečná šance zahrát si přesilovou hru pět na tři a to po celou minutu a dvacet vteřin. Energetici se však v obraně semkli a ve spolupráci s výtečným Bendou nedovolili hostům skórovat. Energetici se po nevyužité přesilovce hráčů Komety se sebevědomím vrhli do útoku, ale brankář Hubačka zlikvidoval šance Satory, Slámy i Kellnera. Na další kombinační nápor Energetiků byl však krátký. Po přihrávce Davida Kellnera mířil přesně Vít Budínský a zvýšil vedení domácích na čtyři branky. Hosté se ještě do konce třetiny pokusili zkorigovat stav, ale ani Vopálka, ani Grmela nedokázali přelstít kouzlo karlovarského čaroděje Bendy. Po čtyřiceti minutách tak vedal domácí Energie nad Kometou 5:1.

Do třetího dějství nastoupili hráči Karlových Varů se značným klidem na tvářích a z míry je nevytrhlo ani snížení Jana Grmely v pětačtyřicáté minutě na 2:5 z pohledu hostů. Naopak to Západočechy popohnalo ještě více kupředu a o necelou minutu později vrátil Tomáš Rohan domácí čtyřbrankové vedení. Několik málo vteřin na to měl na hokejce další gól Budínský, ale Hubačka se svou lapačkou byl proti. V sedmačtyřicáté minutě byl vyloučen opět hostující kapitán Kuláček a Karlovy Vary opět a znovu provinění obránce Komety potrestaly. Po přihrávce Satory se zblízka nemýlil Tomáš Sláma. Necelou minutu na to se Karlovarští opět radovali. Přihrávku Víta Budínského zužitkoval Jindřich Smolík a dovršil tak svůj hattrick. Hosté se poté ještě dostali do šancí při vyloučení Šnajdra, ale brankář Benda hráčům Komety nic nepovolil. Naopak domácí mohli své vedení ještě navýšit, ale vystřídavší brankář Brna Filip Vrba se ukázal ve velice dobrém světle, když zlikvidoval vyloženou šanci Libora Dudka, který pálil z mezikruží. Tečku za utkáním udělalo karlovarské trio Záhora, Dudek, Sláma, když pořádně hostům zatopili v jejich obranném pásmu. Brankář Komety Vrba si však nechtěl nechat pokazit čisté konto, a proto vytahoval ze své sbírky zákroky druhu neuvěřitelných, nad kterými zůstával rozum stát.

Domácí si především po velké střelecké zásluze Jindřicha Smolíka připisují plný počet tabulkových bodů za výhru 8:2 po třetinách 2:0, 3:1 a 3:1.