HC Energie Karlovy Vary

Po prohře s Kladnem klesla šance na postup do rovin teorie

K l a d n o - Urputné utkání plné střetů, osobních soubojů a důrazu sehrála Energie na ledě Kladna. Středočeši, spoléhajíce na tahouny z NHL a bývalé reprezentanty, měli v zápase potřebné štěstí navíc a výsledkem 2:1 ztenčili už tak nevelké naděje Karlových Varů na postup do elitní osmičky. Realistou, nikoliv však skeptikem, je i karlovarský asistent trenéra Václav Baďouček.
Kladno už tradičně vyznává velice urputný styl hokeje, proto si také dalo do znaku zubatého buldoka, symbolizujícího středočeskou bojovnost. Nejiný obrázek hry nabídlo i důležité měření sil s Karlovými Vary. Ty se snažily nezůstávat pozadu, a tak se na ledě hodně jiskřilo a nasazení bylo patrné na obou stranách. "Myslím si, že diváci viděli pěkný hokej," zamlouvala se fyzická hra Václavu Baďoučkovi. Na konci zápasu však nebyla radost z příznivého výsledku. "Rozhodly v podstatě dvě přesilovky. Je vidět, že Kladno má tyto situace dobře zvládnuté," ocenil nácviky soupeře.

Kladno totiž rychle využilo hned svou první početní výhodu a i jeho druhá branka padla jen tři sekundy poté, co se vyloučený Radim Kucharczyk vrátil na led a ani se nestihl zapojit do hry. "Kromě přesilovek Kladna rozhodly i naše nevyužité šance. Příležitostí jsme měli dost a venku bychom je určitě měli využívat, poslední dobou se nám to moc nedaří. Možná dnes chybělo i trochu štěstí," vzpomněl kouč velkých šancí Jana Košťála, Zdeňka Kutláka nebo jen do tyče střílejícího Františka Ptáčka.

Prohra v souvislosti s ostatními výsledky 42. kola odsunula šance Energie na postup do elitní osmičky spíše do roviny teorie. Osmá Plzeň má náskok už jedenácti bodů. "Vzhledem k dalším výsledkům se nám osmička zase trochu vzdálila," je si vědom Václav Baďouček. Jedním dechem však dodává: "Máme teď před sebou dva důležité zápasy, Znojmo a Litvínov. Půjdeme zápas od zápasu. Šance je sice už relativně malá, ale rozhodně nic nevzdáváme," odmítl poraženeckou náladu.

Související články