HC Energie Karlovy Vary

Finišují i žákovské soutěže

K a r l o v y  V a r y - Vedle dorostenců, kteří nedokázali přejít do dalšího kola vyřazovacích bojů přes Pardubice, pomalu končí sezóna také ostatním mládežnickým výběrům karlovarské Energie. Základní část přeboru elévů zakončila na první příčce pátá třída, a čekají jí tak ještě dvě utkání s Bílinou, nejlepším mužstvem skupiny B, o celkové vítězství v severočeském přeboru. Do ostrých bojů zasáhly i ostatní mladé naděje.

Osmifinále extraligy juniorů

HC Energie Karlovy Vary - HC České Budějovice 3:2 (0:1, 3:1, 0:0)
Branky: Chyba, Kuběna, Gasparik. Asistence: Zaťovič 2, Hamerle, Jan Bauer, Jakub Bauer.

První utkání série hrané jen na dva zápasy karlovarští junioři zvládli dobře. Po prohrané první třetině se ve druhé výrazně zlepšili a třemi góly otočili vývoj utkání. Škoda inkasovaného gólu v poslední minutě této části. V závěrečné dvacetiminutovce si domácí výhru pohlídali.

HC České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary 3:3 (2:1, 1:1, 0:1)
Branky: Bušta, Hamerle, Gasparik. Asistence: Hamerle, Chyba, Tomaška, Bušta, Kloz, Jakub Bauer.

Taktika Západočechů do odvetného utkání byla jasná – neprohrát. Domácí v utkání třikrát vedli, ale nesmírná bojovnost karlovarských mladíků nakonec slavila úspěch. Ještě tři minuty před koncem se utkání blížilo k jednogólové výhře Jihočechů a tím pádem k prodloužení, ale výborná a hlavně nečekaná kombinace energetiků vedla k vyrovnávací brance. Domácí v závěru již nedokázali brankově odpovědět a z postupu do čtvrtfinále se tak radovali Karlovarští.

Osmifinále extraligy dorostu

HC Moeller Pardubice – HC Energie Karlovy Vary 3:3 (1:2, 1:1, 1:0)
Branky: Zmeškal, Budínský, Děkan. Asistence: Sláma, Budínský.

Utkání rozehráli karlovarští dorostenci velmi dobře a po deseti minutách první třetiny vedli o dvě branky. Soupeři se však podařilo stav utkání srovnat, nicméně do kabin po druhé části se šlo za stavu 2:3, když dvacet vteřin před koncem této pasáže Děkan vrátil hostům vedení. Soupeři se nakonec šest minut před koncem podařilo vyrovnat.

HC Energie Karlovy Vary - HC Moeller Pardubice 1:8 (0:1, 0:5, 1:2)
Branka: Kellner. Asistence: Majer, Boguský.

Po vydařeném prvním zápase v Pardubicích si Karlovarští v odvetě věřili, vždyť se soupeřem v sezoně ani jednou neprohráli, ale rozhodující zápas psychicky nezvládli. V první třetině měli také více ze hry i množství šancí, ale nedokázali je brankově vyjádřit. Východočechům stačilo trpělivě vyčkávat na chybu a té se domácí dopustili v závěru úvodní třetiny. Inkasovaná branka navalila na domácí hokejky nervozitu a hráči začali zmatkovat. Pardubičtí toho maximálně využili a pěti brankami ve druhé dvacetiminutovce rozhodli o svém postupu.

Liga starších žáků - 9. třída

IHC Písek – HC Energie Karlovy Vary 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Branky: Hudák 2, Chocholáč, Chaljavin. Asistence: Chocholáč 2, Hudák.

V zápase plném osobních soubojů byli hráči Energie vždy o krůček před svým soupeřem, který dvakrát vyrovnal. Když se zdálo, že souboj skončí remízou, trenéři Energie v oddechovém čase vyburcovali hráče ještě k větší bojovnosti a vůli po vítězství. Tento záměr jim vyšel a jejich svěřenci dvěma góly rozhodli o výhře v posledním utkání sezony.

HC Energie Karlovy Vary - HC Tábor 15:0 (6:0, 4:0, 5:0)
Branky: Mistoler 2, Kroupa 2, Zíka 2, Chaljavin 2, Kellner 2, Hudák , Tomeček, Osladil, Richter, Chodounský. Asistence: Šaling 5, Kellner 2, Ryžuk, Jakubal, Hudák, Chaljavin, Chodounský, Kroupa, Mistoler.

V posledním utkání na domácím ledě rozstřílela devítka Energie tým z Tábora. Celý zápas se odehrál v režii domácích, kteří nepustili soupeře do žádné akce. Množství střel v poměru 51:11, je toho dokladem. V první třetině skončilo v síti hostů pouze šest střel, ale neproměněných šancí bylo dvakrát tolik. Postupem času tempo hry upadalo a Karlovarští se chvílemi přizpůsobili destrukční hře soupeře. Přesto s přehledem přidali další góly a soupeře poslali s debaklem domů.

Liga starších žáků - 8. třída

IHC Písek - HC Energie Karlovy Vary 2:3 (1:0, 0:2, 1:1) Branky: Vaněk, Balšan, Funk. Asistence: Funk, Vaněk.

V tradičně rychlém a vyrovnaném utkaní se přiklonilo štěstí k hostům, zvláště poté, co inkasovali branku na 2:3. V závěru totiž odolávali velkému tlaku Jihočechů, ale výhru uhájili.

HC Energie Karlovy Vary - HC Tábor 4:3 (0:1, 3:0, 1:2)
Branky: Frank 3, Hampl. Asistence: Hampl 2, Funk 2, Vaněk.

Nezodpovědný přístup karlovarských hráčů k utkání s posledním celkem soutěže velmi zkomplikoval domácím cestu za dvěma body. Ani tři krásné góly V. Franka ve druhé třetině nevyburcovaly tým k zodpovědnějšímu výkonu, a tak o celkové vítězství museli Karlovarští bojovat až do posledních vteřin zápasu. Rozhodující branku na 4:3 vstřelil pět minut před koncem zápasu Hampl.

Liga mladších žáků - 7. třída

HC Energie Karlovy Vary – IHC Písek 1:1 (0:0, 0:0, 1:1)
Branka: Fejtl. Asistence: Baar.

Domácí, kteří opět měli k dispozici minimum hráčů, působili na ledě unaveným dojmem a nedokázali soupeře dostat pod trvalejší tlak. To byl hlavní důvod, proč si nedokázali v utkání vypracovat více střeleckých příležitostí. Dělba bodů byla nakonec spravedlivá.

Liga mladších žáků - 6. třída

HC Energie Karlovy Vary – IHC Písek 9:1 (3:0, 5:0, 1:1)
Branky: Frk 5, Vráva 2, Táborský 2. Asistence: Frk 3, Vrána, Táborský, Lengö, Liška, Troška.

Karlovarští v utkání předvedli mimořádnou efektivitu v koncovce, neboť naprostou většinu svých střeleckých příležitostí dokázali zužitkovat. Výsledek je pro soupeře možná až krutý.

Severočeský regionální přebor elévů - 5. třída

HC Most - HC Energie Karlovy Vary 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Branky: Svoboda 3, Kádě, Csamango. Asistence: Čoudek 2, Bouda, Šaling, Červenka.

Po průměrném výkonu dosáhli karlovarští žáci zaslouženého vítězství a potvrdili tak své prvenství ve skupině. O vítězi celého severočeského regionálního přeboru rozhodne dvojutkání s Bílinou, která vyhrála skupinu B.

Severočeský regionální přebor elévů - 4. třída

HC Most - HC Energie Karlovy Vary 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky: Rubeš, Vrána. Asistence: Krejsa, Bečka.

V posledním utkání soutěže se hosté rozloučili vítězně na ledě vedoucího celku skupiny A a celkově tak skončili na druhém místě. Utkání bylo vyrovnané, o vítězi rozhodla zodpovědnější hra v obraně.