HC Energie Karlovy Vary

Žraloci jdou do boje

Ve stejný den, jako extraligovému „áčku“ začíná nová sezóna i sledge hokejistům SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary. V sobotu 10. září přivítají v 18:15 na domácím ledě mistry z Olomouce a hned druhý den na stadionu v Kadani stříbrný Zlín. Perspektivní klub bude ve svém třetím roce účasti v české sledge hokejové lize obhajovat loňský bronzový úspěch. Plány na příští ročník, novinky v klubu i v lize nám prozradil kapitán Žraloků a český reprezentant Jiří Berger.
Kdo sleduje karlovarský sledge hokej od jeho počátku, musel mít radost z jeho loňského vzestupu, zakončeného bronzovými medailemi. A Žraloci chtějí na prahu nové sezóny víc! „Minimálně stříbro,“ prohlašuje i s potřebnou dávkou humoru karlovarský kapitán, nejproduktivnější hráč i reprezentant České republiky v jedné osobě, Jiří Berger. Nadšený propagátor hokeje pro tělesně postižené sportovce hned dovává: „Uspět bude hodně těžké, mám z letoška trochu obavy. Ale my to dokážeme,“ neztrácí svůj optimismus.

Důvodem zdravého respektu Žraloků jsou změny v kádru a také jinak příjemná skutečnost na poli soupeřících týmů. Mezi ty se totiž po předloňském neúspěšném pokusu zařazuje nováček – pražská Sparta. Ta se stala šestým sledge hokejovým klubem u nás. „Sparta bude hodně silná,“ upozorňuje Jiří Berger. „Bude za ní hrát několik špičkových hráčů ligy, třeba Tomáš Kvoch z Olomouce, Zdeněk Krupička ze Zlína nebo Jiří Chadraba z Kolína. Zrovna Jirka nám pomáhal na jaře v play-off.“ A letošní kádr Žraloků? Ten zaznamenal dva odchody, ale noví hráči už se hlásí na svá místa. „Jedničkou v brance bude dosavadní dvojka Petr Janoušek a v útoku dostane šanci nováček Michal Geier. Ještě k nám přišel Jiří Bozděk, ale ten si zahraje spíš v juniorce,“ vyjmenovává karlovarský kapitán.

Právě juniorským týmem jsou Žraloci v republice vyjímeční. Základnu mládeže se podařilo vytvořit v posledním roce a nábor stále probíhá. Vzhledem k chybějícím soupeřům ale budou muset karlovarští junioři získávat zkušenosti s týmy ze zahraničí, především pak z Německa. Jiří Berger vysvětluje: „Pět juniorů máme díky občanskému sdružení Kontakt bB, tým pak doplňují hráči do dvaceti let z áčka.“

Karlovaráci se vzorně starají o propagaci sledge hokeje i o reklamu svého týmu. Důkazem jsou i webové stránky www.skvnowaco.cz, které se začátkem října dočkají kompletní rekonstrukce. Jejich součástí bude i on-line prodej klubových suvenýrů, v Čechách i na Moravě zcela ojedinělá záležitost! O spuštění stránek vás budeme informovat a zakoupením suvenýrů budete moci finančně podpořit chod žraločího klubu.

Hrací systém sledge hokejové ligy zůstává stejný. O víkendových dvoukolech si zahraje každý s každým doma a venku, na jaře pak čeká první čtyři celky boj o mistrovský titul. Uvažuje se o zavedení systému na dvě vítězná utkání, dosud se hrálo jen na jeden zápas.

Víkendový program SKV Nowaco Sharks

Sobota 10. září, 18:15 hod.  Karlovy Vary – Olomouc ZS Karlovy Vary
Neděle 11. září, 10:30 hod.  Karlovy Vary – Zlín    ZS Kadaň

Aktuální kádr

Brankář: Petr Janoušek
Útočníci: Jiří Berger ml. „C“, Michal Geier, Marek Schneider, Robert Schneider, Jiří Švec (univerzál), Petr Lindák, Ludvík Janko, Luboš Nejedlý st., Luboš Nejedlý ml., Jan Hamák.
Obránci: Tomáš Berger, Miroslav Hrbek, Jiří Švec (univerzál), Martin Frous.
Trenér: Jiří Berger st.