HC Energie Karlovy Vary

Mládežnické soutěže v plném proudu

K a r l o v y  V a r y - Do ligových soutěží již vyjma čtvrté a páté třídy vstoupily všechna mužstva HC Energie. Velká spokojenost se startem nového ročníku panuje především mezi dorostenci, kteří své soupeře dvakrát doslova rozstříleli. Střelecky se mimořádně dařilo útočníku Janu Topinkovi, který se trefil již třikrát. Bez porážky zatím procházejí soutěží junioři, bodové zisky si připsaly i mladší věkové kategorie.

Extraliga juniorů

HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha 4:2 (1:1, 3:1, 0:0)
Branky: Bauer Jakub 3, Bušta. Asistence: Gasparik 2, Sedláček, Kloz, Hamerle, Brňák.

Do prvního mistrovského zápasu vstoupili Karlovarští s obrovskou chutí a nasazením a již ve 12. sekundě vedli 1:0. O výsledku rozhodla druhá třetina, ve které vstřelili mladí energetici tři rychlé branky. O dvě se postaral střelec zápasu Jakub Bauer, jenž tak zaznamenal hattrick. Ve třetí třetině si domácí vedení pohlídali perfektní defenzivou a hostům moc nedovolili.

HC Lasselsberger Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 0:0 (0:0, 0:0, 0:0)

Karlovarští soupeře přehráli i přestříleli, ale zklamala je koncovka. V tvrdém a důrazném utkání dominovali na obou stranách obrany vedené bezchybnými brankaři.

Extraliga dorostu

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 1:7 (0:4, 0:1, 1:2)
Branky: Topinka 2, T. Rohan 2, Záhora, Mareček, Kellner. Asistence: T. Polák, Tomeček, M. Rohan, Majer, Topinka.

Vstup do utkání vyšel hostům parádně, když už ve 14. min. utkání donutili domácího gólmana, aby opustil branku. V dalším průběhu utkání pak disciplinovanou a dobře organizovanou hrou nepřipustili žádné komplikace. Za vstup do sezóny patří celému mužstvu od trenérů veliké poděkování.

HC Energie Karlovy Vary - HC Lasselsberger Plzeň 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
Branky: Klcso, Majer, Polák, T. Rohan, Topinka. Asistence: M. Rohan, Kellner, Tollinger, Topinka, Mareček.¨

V úvodu utkání byli aktivnější Plzeňští, hráli důrazněji, ale úvodní branku utkání vstřelil soupeř. V polovině první třetiny se Energii podařilo přidat druhou, velmi šťastnou branku, což se později ukázalo pro vývoj utkání jako zásadní. Druhou jasnou výhrou za sebou domácí potvrdili výhru z ledu Slavie.

Žákovská liga starších žáků - 9. třída

IHC Písek - HC Karlovy Vary 4:5 (0:2, 3:3, 1:0)
Branky: Vaněk 2, Hampl, Putyera, Mareček. Asistence: Frank 2, Putyera, Vaněk, Funk.

Výsledek utkání, které měli hostující deváťáci dvakrát plně ve své moci, mohl díky nedisciplinovanosti hráčů (12 vyloučených na straně Karlových Varů) skončit remízou. V závěru utkání museli karlovarští mladíci čelit minutovému oslabení pět na tři, kterému se, i s velkou dávkou štěstí, ubránili.

Žákovská liga starších žáků - 8. třída

IHC Písek - HC Karlovy Vary 7:1 (1:1, 3:0, 3:0)
Branka: Kaš. Asistence: Fišar.

Po velmi špatném výkonu a individuálních chybách zaslouženě Karlovarští prohráli.

Žákovská liga mladších žáků - 7. třída

HC Karlovy Vary - IHC Písek 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
Branky: Červenka, Hluchý, Táborský. Asistence: Hluchý, Formánek, Vrána Karlovarská „7“ přivítala mužstvo, které v 1. kole deklasovalo Slaávii. Utkání bylo v prvních čtyřiceti minutách v režii Energie, kteří hosty přehrávali především bojovností a nasazením. Dvě hrubky Kkarlovarských v obraně zápas v závěru hodně zdramatizovaly, ale sportovní štěstí stálo na jejich straně a utkání nakonec dovedli do vítězného konce.

Žákovská liga mladších žáků - 6. třída

HC Karlovy Vary - IHC Písek 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branky: Csamango. Asistence: Brodský.

Utkání hrané v obtížných podmínkách (hustá mlha) se proměnilo v souboj karlovarských střelců s píseckým brankářem, který několikrát v bráně doslova čaroval a zneškodnil množství stoprocentních gólových šancí. Domácí se nakonec z výhry přeci jen zaslouženě radovali.