HC Energie Karlovy Vary

„V Karlových Varech se takovým způsobem hrát rozhodně nebude,“ omlouvá se fanouškům generální manažer HC Energie Miroslav Vaněk

„Chtěl bych se svým jménem a jménem vedení omluvit fanouškům a sponzorům klubu za to, že se musí chodit dívat na zimní stadion v Karlových Varech na to, co zde tým předvádí. Když to řeknu kulantně, tak výkon jaký dnes mužstvo předvedlo, byl velice špatný. Takovým způsobem se v žádném případě v Karlových Varech hrát nebude!“ I takto silnými výrazy zhodnotil vystoupení hokejistů HC Energie v úvodu letošní extraligy generální manažer klubu Miroslav Vaněk.
Karlovy Vary nepředvedly v úterním zápase proti Slavii vůbec dobrý výkon. A protože ani další dosavadní výsledky Energie příliš radosti nepřinesly, přišel na pozápasovou tiskovou konferenci s prohlášením zcela mimořádně i generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

„Chtěl bych se svým jménem a jménem vedení omluvit fanouškům a sponzorům klubu za to, že se musí chodit dívat na zimní stadion v Karlových Varech na to, co zde tým předvádí. Když to řeknu kulantně, tak výkon jaký dnes mužstvo předvedlo, byl velice špatný. Výkonnost mužstva jde dolů a my se k tomu budeme muset brzy velice razantně postavit. Dneska mi bylo skutečně líto karlovarských fanoušků, což, jak víte, neříkám příliš často. Budeme s tím muset rychle něco udělat, protože koukat se na to nedá. Někteří hráči by měli výraz ‚profesionální hráčská smlouva‘ zapomenout, protože si jí nezaslouží. Nebál bych se i toho, že by měli přemýšlet o tom, začít se živit něčím jiným než hokejem. Z pozice své funkce se na to dlouho dívat nebudu a začnu to razantně řešit. Na konkrétních krocích se musíme domluvit s prezidentem klubu. Ale takovým způsobem se v žádném případě v Karlových Varech hrát nebude,“ vyjádřil nekompromisně klubové stanovisko karlovarský generální manažer.

Cestu z krize vedení klubu usilovně hledá, ale situace na hráčském trhu není jednoduchá, a proto se musí hledat řešení jinde: „V této republice hráči nejsou. Jakýkoli kvalitní hokejista je okamžitě stahován špičkovými kluby. To znamená, že posílení mužstva nepřichází v úvahu, výměny také ne, protože dobré hráče vám nikdo nepustí. Jedinou možností je zvýšit tlak na hráče ať už finančními postihy, nasazením mladých juniorů, necháním některých hráčů odpočívat na tribuně či jinými kroky, aby si hráči uvědomili, za co berou peníze. Myslím si totiž, že některým hráčům to nedochází. Posílení mužstva a eventuální výměny jsou nereálné, protože není z čeho a kde brát."

Další utkání čekají Karlovy Vary na stadionech soupeřů. V pátek míří Energie do Českých Budějovic a v neděli sehraje duel v nové liberecké aréně s místními Bílými Tygry.