HC Energie Karlovy Vary

Nedokážeme trestat soupeře, smutní kouč Venera

K a r l o v y  V a r y - Tisková konference po nepovedeném utkání se Slavií se odehrávala v nezvykle dusné atmosféře, zatímco hostující kouč mohl spokojeně zhodnotit další kvalitní výkon svých svěřenců, karlovarský Zdeněk Venera se sklopeným pohledem a s pohnutím v hlase smutně odpovídal na nepříjemné dotazy.
„Slavie dnes opět ukázala, že je velice kvalitní mužstvo a navíc momentálně hraje v pohodě. Hned na začátku se jí podařilo získat rychlý náskok, který si už s přehledem pohlídala. Na zvrat utkání jsme mohli pomýšlet ještě za stavu 1:3, pokud by se nám podařilo proměnit samostatný nájezd. Vzápětí jsme bohužel dostali smolnou branku, když se puk odrazil Frantovi Ptáčkovi od hlavy,“ připomíná na úvod rozhodující momenty střetnutí Zdeněk Venera.

Karlovy Vary se sice i v dalším průběhu utkání snažily zápas zdramatizovat, silný soupeř ale psychicky zdecimovanou Energii pohodlně uhlídal. „Čtyři góly dáváme jen velice těžko, podařilo se nám to letos jenom jednou. Branek dáváme bohužel strašně málo, dneska opět jenom jednu... Šance, které si vytvoříme, nedokážeme proměňovat a trestat soupeře tak, jak trestá on nás. Utkání rozhodují nejen góly, které dostáváme, ale také ty, které nedáme,“ připomíná možná největší bolest svého týmu karlovarský kouč.

V letním přípravném období tým obdivuhodně šlapal, navíc se hodně čekalo i od brankáře Čechmánka. Jenže po několika nevydařených střetnutích padla na mužstvo krize, z níž mu nepomohl ani gólman věhlasného jména: „Samozřejmě by to mohlo být lepší, sám Roman není stoprocentně spokojený. Je škoda, že se k nám připojil až těsně před sezónou a netrénoval s týmem od začátku. Zatím se s mužstvem úplně nesžil. Určitě umí chytat lépe, než chytal doposud. To je jasné.“

Přesilovky, to je další činnost, v níž energetici ztrácejí. Proto se na nácvik hry s nerovnoměrným rozložením sil trenéři snaží více soustředit. „Věnujeme se hodně přesilovým hrám, protože ty nám moc nejdou. Ale jak je vidět, je to zatím bez nějakého výraznějšího úspěchu,“ uzavírá smutné hodnocení střetnutí karlovarský lodivod.

Souboj soupeřů z opačných konců tabulky zhodnotil i slávistický asistent Jiří Kalous: „Knock-out hned na úvod utkání v podobě dvou rychlých branek ovlivnil průběh celého zápasu. Domácí se potom museli tlačit do hry, pokud se chtěli dostat zpět na kontakt. My máme ale natolik zkušený tým, že jsme si vývoj skóre ohlídali až do konce střetnutí.“

Související články