HC Energie Karlovy Vary

Žáčci zničili Sokolov, nejstarší kategorie stále tápou

K a r l o v y  V a r y - Další herní týden má za sebou karlovarská mládež. Juniory a dorostence stále trápí produktivita, v zápasech s Libercem a Spartou nedokázal ani jeden výběr naplno bodovat. Z ostatním kategorií je třeba vyzdvihnout výkon osmáků, kteří i s oslabeným kádrem vydřeli vítězství v Českých Budějovicích. Nejmladší energetici si pak suverénně poradili se Sokolovem.

Extraliga juniorů


HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (1:0,0:1,2:0)
Branky: Bušta. Asistence: Budínský.
Vyrovnané utkání rozhodlo zaváhání Karlovarských v polovině třetí třetiny, po kterém se domácí opětovně ujali vedení. Na tuto trefu Sparty Karlovarští již nedokázali odpovědět, přestože se o to snažili i v power play. V ní pak domácí výhru pečetili střelou do prázdné branky.

HC Energie Karlovy Vary – HC Bílí Tygři Liberec 2:2 (1:0, 1:1, 0:1)
Branky: Brňák, Štourač. Asistence: Gasparik, Hamerle, Bušta.
Mladí „energetici“ byli po většinu utkání aktivnější a vypracovali si i více brankových příležitostí, bohužel dokázali v první polovině zápasu využít jen dvě. Soupeř si trpělivou hrou počkal na chyby domácích, kterých dokázal využít a získat bod.

Extraliga dorostu


HC Energie Karlovy Vary – HC Sparta Praha 1:1 (0:1,0:0,1:0)
Branka: Mareček. Asistence: Tollinger, Mistoler.
Minimálně polovinu utkání měla otěže utkání ve svých rukou Sparta. Energii držel výborným výkonem brankář Zrza, navíc soupeř neproměnil dvojnásobnou přesilovku. Přečkání oslabení vlilo domácích naději na dobrý výsledek. V polovině poslední části se jim podařilo vyrovnat a od té doby bylo na ledě jen jedno mužstvo, to karlovarské. K tomu, aby se podařil obrat v utkání, chtělo využít alespoň jednu ze dvou stoprocentních šancí , které si domácí vypracovali. Nakonec je remíza spravedlivým vyjádřením toho, co se na ledě po dobu 60 minut odehrávalo.

HC Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (0:0,1:1,2:0)
Branky: Mistoler. Asistence: Rohan M.
Hosté předvedli velmi dobré utkání, které si prohráli nedisciplinovaností v poslední desetiminutovce a opětovně i neproměňováním jasných gólových příležitostí. Na odstranění těchto neduhů budou trenéři stále intenzivněji pracovat, neboť při letošní vyrovnanosti soutěže ten tým, který bude umět dávat branky v klíčových momentech utkání, bude na konci úspěšný.

Žákovská liga starších žáků - 9. třída


HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:3 (0:1, 2:1, 1:1)
Branky: Hampl, Flieger, Frank. Asistence: Hampl, Frank, Funk, Vaněk.
V utkání s pražským soupeřem připravilo pětiminutové zaváhání ve druhé třetině mladé karlovarské hokejisty o slibný dvoubrankový náskok. Ve třetí třetině se Slavia dokonce ujala vedení, ale po nacvičeném signálu tři minuty před koncem utkání hosté vyrovnali.

HC České Budějovice - HC K. Vary 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky: Flieger 2. Asistence: Vachovec 2.
K utkání s dosud neporaženým celkem Českých Budějovic nastoupilo pouze třináct hráčů karlovarské devítky. Nedostatek hráčů hosté nahradili velkou bojovností a disciplinovaností, o čemž svědčí pouze dva vyloučení na jejich straně. Po bezbrankové první části otevřeli skóre hosté brankou střelce zápasu Fliegera, jenž se nejlépe zorientoval ve skrumáži před domácím brankářem. Českým Budějovicím se podařilo srovnat krok až ve 13. minutě třetí třetiny, ale okamžitě po vhození buly nabídli svým nedovoleným zákrokem přesilovou hru, kterou po minutě hosté využili. V posledních pěti minutách Karlovarští kontrolovali hru a zaslouženě si připsali do tabulky dva body.

Žákovská liga starších žáků - 8. třída


HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:3 (2:1, 1:2, 0:0)
Branky: Kaš, Baar, Kostroun. Asistence: Mareček 2, Kverka.
Hostům vyšla skvěle první polovina zápasu. Svoji dobrou hrou získali ve druhé třetině náskok, o který zbytečnými chybami ještě během této části přišli. V závěrečném dějství se již střelecky ani jeden z týmů neprosadil a proto dělba bodů byla spravedlivým vyjádřením poměru sil na ledě.

HC České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Branky: Kaš. Asistence: Baar.
Soupeř zaskočil hosty dvěmi rychlými góly v první třetině. Přestože se Karlovarští hodně snažili, domácí svůj náskok udrželi a vyhráli.

Žákovská liga mladších žáků - 7. třída


HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Pouze s dvanácti hráči na soupisce statečně Karlovarští hostům odolávali. Ti byli fyzicky i výškově jednoznačně vyspělejší a přestože domácí body nezískali, mohli z ledu odejít s hlavou vztyčenou.

HC Energie Karlovy Vary - HC České Budějovice 5:1 (4:0, 1:1, 0:0)
Branky: Frk 3, Táborský, Miškovský. Asistence: Táborský 2, Vrána, Frk, Formánek.
Karlovarští na svého soupeře vlétli a od prvních minut jej dokázali dostat pod trvalý tlak, ze kterého vytěžili rozhodující náskok. Ve druhé a třetí třetině hra upadla do průměru, přesto se domácí po třech porážkách radovali ze zaslouženého vítězství.

Žákovská liga mladších žáků - 6. třída


HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 4:3 (2:1, 2:1, 0:1)
Branky: Csamango 2, Brodský, Flegl. Asistence: Šaling 2, Csamango, Kádě.
Proti výborně bruslícímu soupeři vsadily K. Vary na kombinační hru, která vedla k vytváření brankových příležitostí. Patřičná efektivita v zakončení však chyběla a toho hosté využívali k neustálé snaze držet kontaktní výsledek. V závěru se projevila psychická nestabilita karlovarských „šesťáků“, kteří z obav o výsledek přenechali iniciativu hostům, přesto i s potřebnou dávkou hokejového štěstí o výhru nepřišli.

HC Energie Karlovy Vary - HC Č. Budějovice 6:5 (2:2, 4:2, 0:1)
Branky: Brodský 3, Csamango 2, Bečka. Asistence: Šaling 3, Csamango 2, Flegl.
Domácí „šestka“ nastupovala proti soupeři, kterého dosud neporazila. Hrál se výborný hokej, oboustranně útočný, kdy bylo k vidění několik vtipných kombinačních akcí, především od domácího prvního útoku Brodský – Šaling - Csamango. Utkání nepostrádalo dramatičnost, která byla zvýšena neustálým přeléváním skóre. Karlovarští hráči vůlí a obětavostí v závěrečné části cenné body nakonec uhájili.

Severočeský regionální přebor elévů - 5.třída


HC Baník Sokolov - HC Energie Karlovy Vary 4:8 (2:4, 0:2, 2:2)
Branky: Černý 2, Vrána 2, Krejsa 2, Pavlík, Hanák. Asistence: Krejsa 2, Černý, Pavlík, Opatrný, Vrána.
Domácí měli výborný začátek, kdy brzy vedli 2:0. Tento stav s hosty neotřásl a třemi brankami během dvou minut skóre otočili a nakonec zaslouženě vyhráli.

HC Klášterec - HC Energie Karlovy Vary 4:6 (2:4, 0:1, 2:1)
Branky: Černý 3, Vrána 2, Opatrný. Asistence: Černý 2, Vrána 2, Opatrný.
Vedení 2:0 už ve 3.minutě jakoby uspokojilo karlovarské hráče, a ti po podprůměrném výkonu po zbytek utkání nakonec "utrpěli" vítězství.

Severočeský regionální přebor elévů - 4.třída


HC Baník Sokolov - HC K. Vary 1:11 (0:2, 1:7, 0:2)
Branky: Červenka 2, Buchar 2, Rubeš 2, Řezníček 2, Bláha, Fencl, Rulík. Asistence: Rubeš 3, Fencl, Červenka, Řezníček.
Oba soupeři nastupovali oslabeni, lépe se s tímto faktem vypořádali karlovarští hráči. Ti ovládli hru hlavně díky lepšímu bruslení a jednoznačně zvítězili.

HC Klášterec - HC Energie Karlovy Vary 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Branky: Rubeš, Mikeš, Řezníček, Kovářík. Asistence: Mikeš, Kovářík, Michálek.
Nadšená, urputná a obětavá obrana domácích dělala na menším kluzišti hostům velké problémy, kteří se nemohli dlouho brankově prosadit, ale nakonec utkání zvládli.