HC Energie Karlovy Vary

Sledge hokejisté nestačili na Spartu

P r a h a - V sobotu 7. ledna měla česká sledge hokejová liga na programu další kolo odvetné části. Tahákem byl bezesporu souboj mezi vedoucí pražskou Spartou a druhými SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary. První vzájemné utkání na karlovarském ledě přineslo sledge hokej vysoké úrovně, ale bazgólovou remízu 0:0. Tentokrát se však Žralokům nedařilo a Spartě podlehli 0:5 (0:1, 0:2, 0:2).
Vyrovnaná první třetina přinesla více vzruchu až na začátku třetí minuty, kdy se do dobré příležitosti dostal sám před gólmana Vápenku hostující Ševc, ale branku přestřelil. Sparta odpovídala záhy svým nejlepším hráčem Krupičkou, jenž prošel okolo tří hráčů, jenže zakončení rozzvonilo pouze tyč svatyně střežené Janouškem. Následně Pražané dvého soka zatlačili řádně ve vlastní třetině a z herní převahy ozdobené umnou kombinační hrou vybojovali úvodní branku. V 6. minutě po nahrávce Hornicha zamířil přesně Zdeněk Krupička. Po vhazování ve středním pásmu ujel sparťanské obraně aktivní Berger, jenže zuby si vylámal na efektním zákroku Vápenky. Poté, co si Holešovičtí zkusili hru v početní výhodě, museli se po faulu Kováře bránit také v oslabení. Ani snížený počet hráčů na ledě ovšem nezabránil jejich aktivitě, dokonce se nebezpečně zkoušel prosadit Chadraba.

Prostřední dějství odstartovala parádní akce Krupičky s Hornichem, když prvně jmenovaný náhle uháněl sám na branku a precizní střelou pod břevno skóre navýšil. Přesně o třicet vteřin později, přesněji v 19. minutě, střílel ze střední vzdálenosti Kvoch a na pravém místě s dorážkou byl ideálně postavený Hornich. Karlovy Vary odpovídaly Geierem, jehož v poslední chvíli vychytal Vápenka. Sparta měla jasnou převahu a v druhé části zápasu na ledě dominovala. Z tlaku vzešla souhra Kvocha s Hornichem, ale druhý jmenovaný ve stoprocentní šanci nezamířil přesně. Žraloci se stáhli do obrany, většina hry se odehrávala před gólmanem Janouškem, ale kombinačně naladění sparťané se brankově do druhého hvizdu již nevyjádřili.

V úvodní minutě třetí třetiny se uvolnil karlovarský Berger, najel si před branku, ale Vápenka si s jeho střelou i následným závarem před jeho brankou poradil i za pomoci faulu sparťana Krupičky. S nabídnutou hrou v početní výhodě ale lépe naložili domácí, když v oslabení svůj náskok ještě navýšili. Kvoch se kličkou zbavil posledního varského beka a z mezikruží poslal puk do růžku Janouškovy klece. Po odpykání trestu mířil sám na hostující branku Krupička, ve vyložené šanci trefil jen břevno. S dalším nájezdem si musel poradit Janoušek, když čelil tváří v tvář Hornichovi, jenž si celou akci sám vybojoval na vlastní modré čáře. Karlovy Vary bojovaly, ve vlastním oslabení musel Vápenka řešit nepříjemnou situaci, kdy nebezpečně pálil Frous. Definitivní tečku za utkáním uděl znovu Krupička, která v oslabení proměnil svůj nájezd střelou pod břevno a za velkého aplausu završil svůj hattrick. Sparta znovu zvítězila a zůstává jediným mužstvem, které ještě nebylo poraženo. Žraloci podali velice sympatický a bojovný výkon, ale doplatili na žalostnou koncovku.

Branky a nahrávky: 6. Krupička (Hornich, Chadraba), 18. Krupička (Hornich, Kvoch), 19. Hornich (Kvoch, Chadraba), 33. Kvoch (Hornich, Chadraba), 45. Krupička (Kvoch). Vyloučení: 3:3. Vyloučení: 0:0. V oslabení 2:0. Diváci: cca 50.

Sparta Praha> Vápenka - Krupička, Kovář, Kvoch, Němec, Hornich, Chadraba, Krupička J., Pospíšil.

SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary: Janoušek (Bozděk), Berger J., Berger T., Hrbek, Geier, Schneider M., Švec, Lindák, Nejedlý, Schneider R., Janko, Frous.