HC Energie Karlovy Vary

Junioři: Boj o playoff stále pokračuje

K a r l o v y V a r y – HC Energie Karlovy Vary – HC Kometa Brno 6:3 (2:1, 3:0, 1:2)
Na předposlední zápas pro karlovarské juinory v základní části přijel poslední celek moravské tabulky, a tak Karlovarští museli chtě nechtě brát plný bodový zisk dvou bodů. Jenže v páté minutě přišla pro domácí výstraha v podobě první obdržené branky. Do konce první dvacetiminutovky však energetici stačili vývoj otočit na 2:1. V prostřední části Energie jasně dominovala a utekla soupeřům již o čtyři branky. Závěrečnou část domácí trošku vypustili z důvodů šetření sil na zítřejší důležitý zápas proti Ytongu Brno, což přineslo dvě obdržené branky, ale i tak se domácí zaslouženě radovali z výhry a jsou stále v boji o playoff. Na úspěchu se také podílel Pavel Boguský se svým gölem a asistencí.
Extraliga juniorů, 37. kolo, pá 20.1.2006, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Brno
6:3
2:1, 3:0, 1:2
Branky a nahrávky: 12. Kloz (Sláma, Sedláček), 19. Zatovič (Budínský, Bušta), 26. Hamerle (Budínský, Brňák), 29. Sedláček (Bauer), 32. Boguský(Gasparik, Mašek), 45. Zaťovič( Boguský, Kuběna) - 5. Sláma, (Kulhaj), 56. Kubica (Pinka), 60. Dufek (Čikl). . Rozhodčí: Froněk - Rozlílek, Mašek . Vyloučení: 10 : 7 . Využití: 3:1 . Diváci: 76. Průběh utkání: 1:0, 2:1, 6:1, 6:3 .
Karlovy Vary: Benda - Brňák, Satora, Mašek, Buguský, Kloz, Karpíšek, Schmidt - Bušta, Hamerle, Kuběna, Smolík, Sláma, Gasparik, Sedláček, Zaťovič, Bauer Jan, Budínský, Zucker, Šnajdr.
Brno: Hubačka - Vejvar, Dufek, Giba, Pinka, Sommer, Kudláček, Tinka - Kubica, Kulhaj, Kočan, Kundrátek, Andraščík, Staša, Sláma, Šišak, Čikl

Komentář k utkání

Začátek úvodní třetiny měl velký náboj. V 5. minutě se prosadil Brněnský Miroslav Sláma, kdy střelu od jednoho z hostujících útočníků dorazil za Jakubalova záda. Domácím to dlouho netrvalo a ve 12. minutě přišla přesná nahrávka z rohu kluziště od Tomáše Slámy k Vojtěchu Klozovi , kterému zcela nepokrytému nedělalo problémy se prosadit k levé tyči. V rozmezí jedné minuty došlo k dvojnásobnému vyloučení brněnských a tak Energie hrála přesilovku pět ku třem. Toto přineslo své ovoce necelé dvě minuty před sirénou,kdy se krásnou jedovkou od modré prosadil Martin Zaťovič fotbalovým “angličanem“. Puk vystřelený jeho táhlou střelou se odrazil od pravé tyče rovnou do branky. Takže stav po první dvacetiminutovce byl 2:1 pro Energii

Do druhé části hosté přímo vlétli. Byla vidět jejich snaha o vyrovnání, což se mohlo vyplnit již ve druhé minutě, kdy velmi dobře sehráli přesilovku. Vděčit za neobdržený gól mohli karlovarští zejména Pavlu Jakubalovi, který svými vynikajícími zákroky podržel mužstvo. Ovšem zvrat přišel ve 26. minutě, kdy se z přesilové hry na dvakrát z blízka prosazuje Jakub Hamerle. O dvě minuty později zvýšil v nepřehledné situaci a za jasných protestů hostujících, už na 4:1 Pavel Sedláček. Vary se dostávají do velkého tlaku a řady střeleckých šancí.32. minuta přinesla kromě přesilové hry domácích i její využití. Pavel Boguský měl úlohu veskrze snadnou, stačilo mu jen totiž dopravit kotouč do odkryté klece. 5:1 pro Karlovy Vary. O minutu později šli karlovarští do čtyřech za faul loktem a ihned po buly na domácí obranné třetině vyrazil zcela osamocen dopředu Jakub Hamerle, ale forhandovým blafákem na brankáře Hubačku nevyzrál. Do konce druhé části se už nic zvláštního nestalo a tak karlovarští se již teď mohli těšit ze dvou jistých bodů.

Úvod poslední dvacetiminutovky přinesl tvrdou hru a časté vyloučení na obou stranách. Rozruch přinesla až 45. minuta a vyhrané buly před hostujícím brankářem. Pavel Boguský, který vhazování vyhrál a zrodil tak příležitost pro Martina Zaťoviče , který pohotovou střelou z mezikruží vše propaluje. O minutu později přišla trestuhodná ztráta kotouče na polovině hřiště, té se ujal brněnský Michal Giba a vydařený brejk také efektivně zakončuje „pod víko“ Jakubalovi klece. Karlovarští jasně třetí třetinu chtěli šetřit síly a tak jejich projev v šancích byl pochopitelně slabší než v předcházejících třetinách. Toho využili hosté necelou minutu před koncem a na podruhé se prosazuje moravský útočník Michal Dufek.Karlovarští tak zvládli povinnou výhru nad posledním týmem moravské tabulky, která jim přinesla doslova zlaté body pro boj o playoff.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik, trenér Karlových Varů: Zápas byl rozhodnutý již po dvou třetinách, snažili jsme se šetřit síly, poněvadž zítra hrajeme důležité utkání.Proto se také do hry dostali hráči, kteří tak často nehrají.Pro nás jsou důležité zktrátka dva body.

Jiří Rech, trenér Brna: Věděli jsme, že Varům jde dnes o hodně, tak jsme ani nepočítali s nějakým úspěchem, spíš jsme nechtěli přijít k nějakému zranění.