HC Energie Karlovy Vary

Mládež: týden vysokých výsledků

K a r l o v y V a r y – Další hrací týden je za námi a byl opět v celku vydařený. Dvě nejvyšší věkové kategorie se stále perou o playoff, ale blíže tomuto jsou junioři, kdy po 38 odehraných zápasech setrvávají na posledním šestém postupovém místě pouze o skóre. Za sebou mají vydařené dva zápasy s týmy z Brna, proti nimž umí zřejmě hrát obránce Pavel Boguský , jenž si připsal tři body do kanadského bodování za dvě trefy a jednu asistenci. Dorostu se nedá upřít jejich snaha, ale mnohdy v jejich zápasech chybí to hráčské štěstí. Aktuálně ztrácejí na postupovou šestku pět bodů, ale ze hry rozhodně nejsou. Nejmladším věkovým kategoriím, druhým až čtvrtým třídám, se tento týden velmi zadařilo, jelikož dokázali ve všech utkáních nasázet soupeři minimálně osm branek v každém zápase. Jak si konkrétně počínali a jak dopadli i ostatní žáci se dozvíte dále v článku.

Extraliga juniorů

HC Energie K. Vary – HC Kometa Brno 6:3 (2:1, 3:0, 1:2)

Branky: Zaťovič 2, Kloz, Hamerle, Sedláček, Boguský Asistence: Budínský 2, Sláma, Sedláček, Bušta, Brňák, Bauer Jan, Mašek, Gasparik, Boguský, Kuběna

Utkání rozhodla druhá třetina, kterou vyhráli karlovarští přesvědčivě 3:0. V závěru utkání trenéři Energie nasadili do hry 4. pětku mladých hráčů, kdy se snažili ušetřit síly na další utkání, které je čekalo druhý den.

HC Energie K. Vary – HC Ytong Brno 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky: Boguský, Budínský, Bušta Asistence: Hamerle 2x, Gasparik, Kuběna, Brňák

Po 24. hodinách v sobotu v podvečer čekal juniory Energie další soupeř z Brna, který byl daleko těžší než Kometa. Ytong velice dobře bránil a měl skvěle chytající brankáře. Hosté se ujali v polovině zápasu vedení, domácí dokázali vyrovnat až v poslední minutě druhé třetiny. Vítěznou branku vstřelil Budínský devět minut před koncem. Výhru Energie pak pečetil Bušta střelou do prázdné branky při power play hostů.

Extraliga dorostu

HC Energie K. Vary – HC Kometa Brno 5:0 kontumačně

Brněnský klub postihla před měsícem velká marodka, kdy musel některé zápasy odložit. Z následné časové tísně a fyzického vyčerpání jeho hráčů, utkání v K. Varech musel vynechat a výsledek skrečovat.

HC Horácká Slavia Třebíč – HC Energie K. Vary 3:2 (0:0,1:1,2:1)

Branky: Rohan M., Polák Asistence: Topinka, Mistoler

Utkání se vůbec nevyvedlo hostům v zakončování brankových příležitostí. Navíc inkasovali rozhodující branku necelé dvě minuty před koncem ve dvojnásobném oslabení po hodně přísném vyloučení.

Žákovská liga mladších žáků – 7. třída

HC Kobra Praha - HC Energie K. Vary 3:8 (3:0, 0:3, 0:5)

Branky: Frk 3, Červenka 2, Formánek, Martinovský, Vrána Asistence: Vrána 2, Formánek 2, Táborský, Frk, Lintemer, Troška

Karlovarští totálně nezvládli první třetinu. V dalším průběhu zápasu ale zabrali, prokázali charakter a ofenzivní nátlakovou hrou dokázali zápas otočit a nakonec i přesvědčivě zvítězit.

Žákovská liga mladších žáků – 6. třída

HC Kobra Praha - HC Energie K. Vary 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Branky: Brodský

Vyrovnané utkání se rozhodlo v 50 minutě, ve které hosté nevyužili situaci, kdy jeli dva hráči hostů osamoceni na domácího brankáře. Z následného protiútoku vstřelila Kobra druhou branku a rozhodla o svém vítězství. Pravidlo nedáš – dostaneš tentokrát platilo zcela bez vyjímky a doplatili na něj hráči K. Varů.

severočeský regionální přebor elévů – 5. třída

HC K. Vary - SK Kadaň 6:4 (1:0, 2:2, 3:2)

Branky: Krejsa 2, Klíma, Hanák, Vrána, Ševc Asistence: Hanák 2, Krejsa 2, Ševc, Vrána

Soustředěný a disciplinovaný výkon celého družstva dovedl karlovarské k cennému vítězství.

SK Klášterec - HC Energie 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)

Branky: Vrána 2, Ševc Asistence: Opatrný, Kundrát T., Suchý

Množství gólových šancí hostů zůstalo neproměněno, a tak domácí bojovali do posledních vteřin o co nejlepší výsledek.

severočeský regionální přebor elévů – 4. třída

HC K. Vary - SK Kadaň 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)

Branky: Kodl a Křehký Asistence: Michálek

Domácí měli po celé utkání jasnou převahu, ale podobně jako před týdnem v Sokolově, ani tentokrát nedokázali proměňovat i ty nejvyloženější šance.

HC Klášterec n. O. - Energie 1:13 (1:4, 0:3, 0:6)

Branky: Bláha 2, Řezníček 2, Rubeš 2, Křehký 2, Michálek, Kodl, Obodzynskyy, Binias a Buchar Asistence: Kodl 2, Michále, Bláha, Řezníček, Rubeš, Fencl, Kovářík, Sus, Binias

Od začátku utkání karlovarští domácí jasně přehrávali, ale dlouho se nedokázali brankově prosadit a ve 12. minutě byl stav nerozhodný 1:1. Jakmile se hostům podařilo vstřelit druhý gól, jejich brankostroj se rozjel naplno.

severočeský regionální přebor v minihokeji – 3. třída

HC K. Vary – HC Mar. Lázně 11:0

Branky: Rulík 4, Hauzr 2, Trapl 2, Troška Dan 2, Krich.

severočeský regionální přebor v minihokeji – 2. třída

HC K. Vary – HC Mar. Lázně 9:1

Branky: Vildumetz 4, Hanák 3, Chládek 2.