HC Energie Karlovy Vary

Zimní stadion navštívil ruský konzul

K a r l o v y  V a r y - Připravovaná spolupráce HC Energie Karlovy Vary s ruskými kluby již dlouho není žádným tajemstvím a dnešní návštěva konzula Valerije Ščetinina ji jen stvrdila. Při jednání s generálním manažerem Miroslavem Vaňkem a dalšími zástupci klubu se společně dohodli na posílení spolupráce mezi Karlovými Vary a ruskými oddíly. Stranou nezůstala ani otázka zjednodušení vydávání víz českým hokejistům a případný sponzoring právě z Ruské Federace.
Karlovarský klub dnes uvítal vzácného hosta - ruského konzula Valerije Ščetinina. Jeho návštěva má být dalším krokem k prohloubení vztahů mezi hokejovým oddílem HC Energie Karlovy Vary, Ruskou federací a tamějšími hokejovými kluby. Pan konzul se během návštěvy seznámil s vedením karlovarského klubu (generálním manažerem Miroslavem Vaňkem a obchodní manažerkou Vítězslavou Fenclovou) a pokusil se pomoci karlovarskému klubu v oblasti sponzoringu, výměny hráčů a navázání kontaktů s jednotlivými ruskými kluby. Jak sám uvedl, sport se těší velké popularitě, a je tak důležitou součástí mezinárodní spolupráce, což lze vidět například na dnešních olympijských hrách.

Pan konzul také prohlásil, že si velice váží české hokejové školy a české hokejové kluby jsou jejich dávnými partnery a přáteli. Sport jako velmi populární odvětví může vést k rozšiřování a zkvalitňování kontaktů mezi státy, prohlásil Valerij Ščetinina. Pan konzul dále přislíbil využití všech možností, kterými generální konzulát disponuje, pro pomoc v navázání lepších kontaktů s kluby, s nimiž se bude chtít karlovarská Energie seznámit, a dále nabídl pomoc v zjednodušení vydávání víz pro hokejisty, kteří budou mít zájem o působení v ruské superlize či v nižších soutěžích.

Nejdůležitější bodem pro karlovarský klub je však přislíbení pomoci v upoutání pozornosti ruských sponzorů. Konzul Ščetinina byl velmi spokojen s výsledky své návštěvy, která podle něj nebyla poslední. Další setkání se zástupci klubu má podle jeho slov přinést už konkrétní jednání o případné výměně hráčů a trenérů s ruskými kluby.