HC Energie Karlovy Vary

Potěšily nás výkony mladíků, libuje si trenér Baďouček

Karlovarští trenéři mohli být po utkání s Libercem maximálně spokojeni. Jejich svěřenci totiž k souboji se druhým mužstvem extraligového pořadí nastoupili velice zodpovědně a ač nehráli v optimálním složení, svého silného soupeře předčili ze všech pohledů. Vedle tradičních zkušených opor tentokrát do utkání nastoupila i čtveřice mladíků, která svým výkonem úspěšný úterní večer jen podtrhla.
Asistent karlovarského trenéra Václav Baďouček nemusel po střetnutí s Bílými Tygry hledat žádná negativa: „Diváci mohli sledovat oboustranně pěkný hokej. Naše mužstvo odehrálo utkání v menším stresu velmi dobře. Byli jsme si vědomi toho, že se nám proti Liberci v poslední době doma daří a jsme moc rádi, že jsme to potvrdili.

Svou roli v utkání sehrál i nezvykle vysoký počet karlovarských mladíků. Za hráče, které v průběhu olympijské přestávky odešli na hostování bez problémů zaskočili junioři po většinu sezóny bojující v mládežnické záloze Energie. „Výkony našich mladíků nás hodně potěšily, dnes určitě nezklamali. Na to, že do zápasu naskočili téměř ‚z voleje‘, tak se svého úkolu zhostili opravdu dobře. Škoda, že se ze začátku kvůli řadě vyloučených nedostali do hry více,“ lituje jen divočejšího úvodu zápasu.

Své premiéry se mezi dospělými dočkala defenzivní opora juniorky Vojtěch Kloz, poprvé nastoupil i slovenský reprezentant Brňák, svou čerstvou stopu v extralize zanechal i sedmnáctiletý talent Pavel Kuběna. Kvarteto mladíků doplnil už o něco zkušenější Jakub Bauer. Do přímého hodnocení konkrétních hráčů se sice Václavu Baďoučkovi příliš nechtělo, nastínil však alespoň další plány trenérů s těmito nadějemi: „Nechtěl bych vyzdvihovat jednotlivce. Všichni si na svých postech odehráli to, co jsme od nich očekávali. Sice na ně vyjdou jen čtyři zápasy, ale každá zkušenost je pro ně dobrá. Kluci zítra jedou s juniory do Olomouce, kde hrají první kolo play-off. Ve čtvrtek by už s námi měli odcestovat do Vsetína. Prostor jim určitě chceme dát.“

Pozápasová tisková konference

Související články