HC Energie Karlovy Vary

Junioři: O postupu rozhodne třetí zápas!

HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 3:4 (1:1, 1:2, 1:1)

K a r l o v y V a r y - Junioři Energie si přivezli z Olomouce výhru 6:2 a mohli tak v dnešním utkání rozhodnout o postupu do další části play-off. Hosté však již ze začátku projevovali větší aktivitu a vždy drželi vedení na své straně. Domácí ve třetí třetině prohrávali již o dvě branky, ale zásluhou Gasparika a Jana Zmeškala dokázali vyrovnat. Poté se však podruhé v zápase trefil výborně hrající Kovalovský a rozhodl tak zápas ve prospěch Olomouce. Třetí a zároveň rozhodující duel je na pořadu v sobotu.

Extraliga juniorů, ČF2, pá 3.3.2006, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Olomouc
3:4
1:1, 1:2, 1:1
Branky a nahrávky: 6. Zucker (Boguský, Sláma), 35. Gasparik, 44. Zmeškal (Sláma, Gasparik) - 4. Koutný (Ondrušek), 23. Kovalovský (Čuřík), 33. Klimovič (Koutný, Rajnoha), 49. Kovalovský (Obdrušek, Čuřík). Rozhodčí: Šindler - Merc, Sentenský. Vyloučení: 9:10. Využití: 0:3. Diváci: 300. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:4. Střely na branku: 27:35.
Karlovy Vary: Jakubal - Satora, Mašek, Boguský, Karpíšek, Schmidt, Zmeškal - Zaťovič, Šnajdr, Gasparik - Hamerle, Budínský, Bušta - Sláma, Zucker, Sedláček
Olomouc: Šrámek - Piskura, Plch, Křesina, Ondrušek, Rajnoha - Rak, Bártek, Handl, Klimovič, Koutný, Šula, Kovalovský, Kamil Rajnoha, Čuřík

Komentář k utkání

Z ledu soupeře, se kterým v základní části dvakrát prohráli, si Karlovarští dovezli cennou a vysokou výhru 6:2 a v případě úspěchu na domácím ledě, se mohli těšit na čtvrtfinálové boje.

Do zápasu nevstoupili energetici ideálně, téměř se nedostávali do útočného pásma, zato soupeř několikrát nebezpečně zahrozil. Olomoučtí využili karlovarské pasivity ve čtvrté minutě v přesilové hře, kdy po divokém kolotoči v obraném pásmu domácíh z úhlu vystřelil Lukáš Koutný a touš se doplazil za záda Pavla Jakubala. Ani inkasovaná branka domácí nenakopla a mohli jen děkovat svému brankáři, že soupeř nepřidal další. První vážnější střela na branku Olomouce přišla až v šesté minutě a hned z toho bylo vyrovnání. Střelu Pavla Boguského od modré nerozchytaný gólman Šrámek jen vyrazil a pro nikým nekrytého Davida Zuckera nebyl problém dopravit jej do sítě. U další šance domácích se opět vyskytl útočník Zucker, tentokrát se uvolnil u mantinelu a přihrávkou našel u tyčky volného Sedláčka, ale proti jeho střele z voleje sklapl Šrámek betony včas. Domácí se konečně začali rozehrávat a další dobré příležitosti si vypracoval Zaťovič a Gasparik. Ani jedna se neujala a do šaten se odcházelo za nerozhodného stavu.

Druhá třetina nabídla pod vlivem přísného metru rozhodčího Šindlera velký počet vyloučených a asi nejméně kvalitní hokej z celého zápasu. Úvodní přesilová hra hostů zůstala nevyužita, Olomoučtí se ale trefili několik okamžiků po jejím závěru. Čuřík u levé tyčky napodruhé prostřelil karlovarského obránce, kotouč prošel brankovištěm přímo na hůl Davida Kovalovského a ten bez potíží vrátil hostům vedení. Následujících deset minut si mohlo početné karlovarské publikum zdřímnout, na ledě se toho dělo pramálo zajímavého. Domácí hráči dostali výhodu několika přesilových her, ale obrovským problémem se pro ně stal přechod přes modrou do pásma, a jmenovce významného básníka v brance Olomouce tak příliš neohrozili. To soupeř si v třiatřicáté minutě s přesilovkou věděl rady. Hosté sice nejprve nezužitkovali krátkou výhodu pět na tři, ale v klasické přesilové hře se již prosadili. Jakub Klimovič se z boku natlačil přímo před Jakubala a bekhendovou střelou poslal kotouč do sítě. Nepříznivý výsledek stačil ještě ve druhé třetině zkorigovat Petr Gasparik, když v samostatném úniku zvolil bekhendový blafák a nalezl skulinu v Šrámkově postoji. Po čtyřiceti minutách 2:3.

Do třetí třetiny nastoupili domácí aktivně s chutí po vyrovnání a soupeř pod jejich náporem musel několikrát vyhodit na zakázané uvolnění. Většině akcí domácích sice chyběla přesnost při finálové rozehrávce, v čase 43:39 se ale přece jenom dočkali vyrovnání. Při signalizované výhodě dokázali domácí v šesti hráčích sevřít Olomouc do kleští a vše završila střela Jana Zmeškala od modré. O nadějnou remízu se energetici připravili vlastní nedisciplinovaností. Vyloučení Schmidta i Slámy se jim ještě podařilo přečkat, hrubost Jana Zmeškala však již soupeř potrestal. Po osmi vteřinách od modré pálil Jiří Ondrušek, těsně před Jakubalem puk narazil na hokejku Davida Kovalovského a nechytatelně změnil směř přímo pod víko. Posledních deset minut se neslo v duchu úporného útočení domácích, hosté se již příliš dopředu nehrnuli a více se soustředili na obranu. Krev do žil energetikům vlévala i častá vyloučení soupeře, ale přesilové hry nebyly silnou stránkou domácího týmu. Obrovskou šanci spálil Gasparik, když z úhlu ležícího Šrámka pouze trefil do masky. Neujalo se ani přečíslení dva na jednoho v podání Budínského a Hamerleho a i závěrečná hra bez brankáře vyrovnávací branku nepřinesla. O osudu série tak musí rozhodnout třetí zápas, který se hraje v sobotu od 16:30 v Karlových Varech.

Ohlasy trenérů

Ohlasy přiravujeme.