HC Energie Karlovy Vary

Mládež: Bojují již jen žáci

K a r l o v y V a r y - Po vyřazení juniorů z play off třineckými Oceláři (ti se probojovali až do finále, kde narazí na Kladno) pokračovala soutěžní utkání již jen v žákovských kategoriích. Devítka se rozloučila se sezonou více než důstojně, když v souboji o třetí místo přehrála Kladno a v utkání s pražskou Kobrou dokázala v posledních 30 vteřinách otočit nepříznivý stav. Podrobnosti a výsledky dalších mládežnických kategorií naleznete v článku.

Žákovská liga starších žáků - 9. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Rabat Kladno 6:2 (1:0, 3:2, 2:0)
Branky: Vaněk 2, Schopf, Schusser, Fusek, Mareček. Asistence: Chocholáč 3, Funk, Schusser, Flieger.
Přímý souboj o třetí místo v soutěži začali šťastněji domácí. Střelou od červené čáry se ujali vedení, které až do konce utkání uhájili a tím si zajistili minimálně třetí místo v lize starších žáků (skupina A).

HC Kobra Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:3 (0:0, 0:1, 2:2)
Branky: Mareček 2, Funk. Asistence: Putyera, Fusek.
Hosté se ujali vedení ve druhé třetině proměněným trestním střílením. V úvodu třetí třetiny si vybrali Karlovarští dvě slabé chvilky a ukazatel skóre se přehoupl na stranu domácích. V čase 59:30, kdy už se zdálo, že se Energie rozloučí se sezónou porážkou, odvolali Karlovarští trenéři brankáře a hosté 3 sekundy po vhození bule vyrovnali. S vyrovnáním se ale energetici nespokojili, ve zbývajících vteřinách vyvinuli na Kobru obrovský tlak a společně se zvukem sirény rozhodl o jejich vítězství Ondřej Mareček.

Žákovská liga starších žáků - 8. třída

HC Rabat Kladno - HC Energie Karlovy Vary 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Branky: Frank, Frk. Asistence: Kovář, Frank.
Karlovarští osmáci chtěli být jasnému vítězi skupiny vyrovnaným soupeřem. V první třetině byli domácí podstatně lepší, avšak selhala koncovka, což bylo pro výsledek zápasu rozhodující.

HC Kobra Praha - HC K. Vary 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)
Poslední zápas sezóny se hostům vůbec nevydařil. Většina hráčů asi byla již myšlenkami na cestě do kanadského Vancouveru, kam s výběrem kraje odlétali druhý den ráno. V průběhu zápasu se sice zlepšovali, ale střelecky se jim nedařilo a přes veškerou snahu se jim výsledek nepovedl obrátit.

Žákovská liga mladších žáků - 7. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Kobra Praha 7:2 (5:0, 0:2, 2:0)
Branky: Frk 4, Vrána, Formánek, Svoboda. Asistence: Táborský 3, Vrána, Frk, Červenka.
Karlovarští sedmáci vstoupili do utkání s velkým nasazením a v první třetině si získali pětigólový náskok. Ve druhé třetině přišlo uspokojení a soupeři se podařilo snížit skóre a vrátit se do zápasu. Naši chlapci to však zvládli a v poslední části nedali soupeři již šanci.

Žákovská liga mladších žáků - 6. třída

HC Energie K. Vary - HC Kobra Praha 11:1 (1:0, 2:1, 8:0)
Branky: Bečka 3, Vrána 2, Urbančok 2, Šaling, Kádě, Zmutsky, Flegl. Asistence: Brodský 2, Šaling, Bečka, Vrána, Duda, Košťál.
Soupeř domácím sebral v předcházejících zápasech čtyři body, proto karlovarská „šestka“ začala zápas velmi opatrně a hlavně zodpovědně. To se jí vyplatilo, Karlovarští postupem utkání získávali jednoznačnou převahu, kterou vyjádřili i brankově.