HC Energie Karlovy Vary

Žraloci dobyli Amsterdam!

A m s t e r d a m - Hlavní město Nizozemského království hostilo na přelomu března a dubna třídenní mezinárodní turnaj ve sledge hokeji. Svou účast si zopakoval i karlovarský tým SKV Nowaco Sharks a po předloňském třetím místě tentokrát udělal českému sledge hokeji ještě lepší reklamu. Žraloci se stali senzačními vítězi turnaje a oslavili svůj vůbec první takovýto úspěch v tříleté historii klubu.

30. 3. SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary – Bremer Pirates 9:1 (3:0, 2:1, 4:0)

Branky K. Varů: J. Berger ml. 6, Hrbek, Kvoch, Janko.

Ve svém prvním utkání v Amsterdamu si karlovarští Žraloci až nečekaně lehce poradili se soupeřem z německých Brém. Pohlednou hru a celkovou převahu se podařilo i brankově vyjádřit, přesně mířil zejména kapitán Berger po utěšených nahrávkách spoluhráčů.

30. 3. Amsterdam Huskies – SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary 1:8 (1:2, 0:4, 0:2)

Branky K. Varů: J. Berger ml. 4, Švec, Kvoch, Záluský, Geier.

I proti pořádajícímu klubu se Žralokům vedlo a upravili skóre do podoby vysokého rozdílu. A to i přes nepříliš povedenou první třetinu, ve které se bojovným Huskies dařilo karlovarskou snahu narušovat a držet přijatelný výsledek. Žraloci tak dali zapomenout na utrápený zápas z letošního Malmö Open, ve kterém s Amsterdamem zvítězili jen těsně 2:1.

31. 3. Süd-Tirol Eagles – SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary 1:6 (0:3, 1:0, 0:3)

Branky K. Varů: J. Berger ml. 4, Hrbek, Kvoch.

Italský celek byl na turnaji nováčkem, ale přílišným respektem rozhodně netrpěl. Proti Žralokům to dokázal zejména ve druhé třetině, ve které si vypracoval územní i gólovou převahu. Ve třetí patnáctiminutovce se ale Karlovarští vrátili k soustředěné hře a dokázali díky ní italské Orly porazit vysokým rozdílem.

1. 4. SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary – FIFH Sledgehammers Malmö 2:2 (0:1, 1:1, 1:0)

Branky K. Varů: Kvoch, J. Berger ml.

Utkání mezi Žraloky a švédským Malmö bylo zároveň soubojem o konečné první místo. Ani jeden ze soupeřů neodešel z ledu v předchozím průběhu poražen, ale Malmö jen remizovalo s Brémami, a proto stačil Karlovým Varům k celkovému vítězství i nerozhodný výsledek. Začátek však nenaladil Žraloky pozitivně, neboť hned první švédská střela v 19. sekundě skončila gólem. Oba týmy toužily po vítězném vavřínu, a tak se na ledě rozpoutal nefalšovaný boj. Jen zásluhou skvělých brankářů se skóre do konce první třetiny nezměnilo.

V urputné bitvě přibývalo v prostřední části hry nervozity a to i díky místy nepřesným výrokům arbitrů v pruhovaném dresu (švédský rozhodčí při karlovarském tlaku například přerušil hru poté, co tečoval puk). Lépe nervózní atmosféry využil tým Malmö, který se v přesilové hře dostal do dvoubrankového vedení. Ještě do konce třetiny však dokázal Tomáš Kvoch „padajícím listem“ snížit a vrátil tak Žralokům naději.

Tu přiživil hned z kraje posledního dějství Jiří Berger, když po Hrbkově pasu z ostrého úhlu prostřelil brankáře Malmö a vyrovnal. Švédové hodně toužili po vstřelení gólu, který by jim zajistil celkový triumf, ale pozornou žraločí obranu už se jim nepodařilo překonat ani v powerplay. Karlovy Vary se tak poprvé v historii zapsaly na listinu vítězů mezinárodního sledge hokejového turnaje.

Konečná tabulka

1. SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary   4  3 1 0  25:5   10
2. FIFH Sledgehammers Malmö         4  2 2 0  25:7    8
3. Bremer Pirates                   4  1 2 1  10:17   5
4. Süd-Tirol Eagles                 4  1 0 3   7:19   3
5. Amsterdam Huskies                4  0 1 3   2:21   1
Žraloci nastupovali v tomto složení:
Janoušek (proti Amsterdam Huskies Bozděk) - Hrbek, Kvoch, Frous - J. Berger ml., Geier, Nejedlý ml., Švec, Janko, Lindák, Záluský. Trenér: J. Berger st.