HC Energie Karlovy Vary

Karlovarští čtvrťáci se zastavili jen krůček před republikovým finále

V í t k o v i c e - O uplynulém víkendu se do Vítkovic sjely ty nejlepší týmy čtvrtých tříd z celé republiky, aby bojovaly o titul mistra České republiky. Mezi vítězi regionálních soutěží se neztratili ani žáci HC Energie Karlovy Vary. Po drtivém vítězství v úvodním duelu s Táborem, který energetici v pohodě zvládli i díky sedmi brankám Jakuba Vrány, však ztratili remízu s pražskou Spartou v poslední vteřině vyrovnaného souboje. Rána do sebevědomí malých Západočechů pak měla neblahé důsledky v utkání proti letňanským Letců, a tak se Energie nakonec umístila na 5. až 6. místě.
HC Energie Karlovy Vary - HC Tábor 9:2 (2:0, 3:2, 4:0)
Branky: Vrána 7, Rubeš 2. Asistence: Řezníček 4, Fencl, Rubeš, Michálek.

V prvním utkání měli energetici po celé utkání převahu, kterou ale dokázali brankově výrazněji zúročit až ve třetí třetině.

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 4:5 (2:1, 0:1, 2:3)
Branky: Rubeš 2, Řezníček, Vrána. Asistence: Michálek 3.

V závěrečné třetině šly Karlovy Vary do dvoubrankového vedení. Ale v samotném závěru jim docházely síly a sparťané nakonec dokázali vstřelit vítězný gól jedinou vteřinu před koncem. Takový závěr utkání se zřejmě stal zlomový pro další průběh turnaje.

HC Energie Karlovy Vary - HC Letci Letňany 0:8 (0:2, 0:3, 0:3)

Vítězství o dvě branky by i přes smolnou porážku od Sparty posunulo do finále přeboru ČR energetiky. S tímto vědomím také do utkání nastupovali, avšak Letňany dokázaly každou svou šanci lehce gólově proměnit. Když varští kluci ztratili reálnou šanci uspět, rezignovali. Výsledek je pro Karlovarské příliš krutý, poměr střel byl vyrovnaný 22:22. Rozhodla psychická pohoda soupeře.

HC Energie se tak umístila na 5. až 6.místě na přeboru ČR. Varští čtvrťáci se v závěrečných fázích přípravy potýkali s nedostatkem tréninků na ledě, přesto je dosažený výsledek pro družstvo úspěchem.