HC Energie Karlovy Vary

Energie úspěšná ve hře i trestných stříleních

HC Chemopetrol Litvínov - HC Energie 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
L i t v í n o v - Už sedmou výhru v letním přípravném období si v úterý připsali karlovarští hokejisté na ledě Chemopetrolu Litvínov. Domácí se sice v úvodní třetině dostali do vedení, jenže trefy Michala Dvořáka a Jiřího Hanzlíka dokonale orámovaly první přestávku. Přestože se Severočechům bleskově podařilo Bednaříkem vyrovnat, už v polovině duelu vstřelil vítěznou branku Energie Aleš Pařež, který je v Karlových Varech na zkoušce. Závěrečný tlak chemiků, zvýrazněný několika přesilovkami, dokázal gólman Mensator eliminovat a posléze se mohl radovat i z vítězství svého týmu v dodatečných trestných stříleních. V nich byli karlovarští hráči úspěšní v poměru 3:1, když se trefili Řezníček, Dvořák a Košťál.
Příprava, přát., út 29.8.2006, Zimní stadion Litvínov
Litvínov
Karlovy Vary
2:3
1:1, 1:2, 0:0
Branky a nahrávky: 15. Trávníček (Lukeš), 22. Bednařík (Kubinčák) - 20. Dvořák, 21. Hanzlík, 31. Pařez (Kraft). Rozhodčí: Turčan - Rozlílek, Hauser. Vyloučení: 4:9, bez využití. Diváci: 500. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
Litvínov: Altrichter – Skuhrovec, Morava, Gýna, Hranáč, Ťupa, Punčochář, Bojnic, Poživil L. - Prorok, Reichel, Jánský – Trávníček, Branda, Lukeš – Kubinčák, Kopecký, Bednařík –Maxa, Rindoš, Zima.
Karlovy Vary: Mensator - Řezníček, Němec, Hanzlík, Dobroň, Duben, Mudroch, Ustrnul, Kloz - Dvořák, Kraft, Pařez, Borovanský, Pech, Balázs, Košťál, Jan Bauer, Procházka, Zaťovič, Jakub Bauer.

Komentář k utkání

Oba soupeři vstoupili do zápasu nervózně, a tak bylo dlouho vidět na obou stranách jen mnoho nepřesností a tvrdých zákroků. V první šanci zápasu se ocitnul Kraft, ale ze slibné pozice minul branku domácích. Po vyloučení Dubna za držení se Litvínov dostal do série šancí, kterou korunovali střelami do tyče Kubinčák a v zápětí také Skuhrovec. Přesně mířil až v čase 14:26 Trávníček, kterému do prostoru mezi kruhy naservíroval puk Lukeš. S koncem první třetiny stupňovali svůj nápor Karlovarští, jejichž snahu vyjádřil gólem Dvořák.

Nástup do druhé třetiny se povedl lépe hráčům Karlových Varů. Hned v první minutě skóroval do rozhozené obrany domácích Hanzlík. Hráči Litvínova se po obdržené brance zvedli a o rychlé vyrovnání na 2:2 se postaral Bednařík po svižné souhře s Kubinčákem. Bleskové góly na obou stranách přiměly soupeře ke zvýšené pozornosti v obraně, a tak se následující minuty odehrávaly většinou ve středu pole, ojedinělé individuální akce pak skvěle likvidovali oba brankáři. Zatímco Mensator zůstal po zbytek třetiny a posléze i zápasu konečnou stanicí všech akcí domácích, Altrichter v brance chemiků inkasoval ještě jednou, a to po akci kterou rozehrál nádherným průnikem po křídle Kraft. Jeho akci zakončil do prázdné branky Pařez. Ve druhé třetině už zaujalo 455 diváků pouze nedorozumění mezi trojicí rozhodčích, kdy hlavní nejdříve vyloučil Moravu za zdržování hry, ale následně trest zrušil, neboť jeden z čárových oznámil, že puk tečoval z hrací plochy on sám.

Třetí třetina se nesla v duchu čitého a rychlého hokeje, a tak se hrálo déle než deset minut bez přerušení. Oba týmy hledaly dále marně recept na překonání obrany soupeře, ale do konce hrací doby se ani jeden z útočníků neprosadil.

Velmi dobrý výkon jak hráčů, tak brankáře Karlových Varů byl završen v dodatečných samostatných nájezdech. Na Altrichtera vyzráli Řezníček, Dvořák a Košťál, přičemž první zakončil nechytatelným blafákem do levého horního rohu a následující dva překonali gólmana domácích kličkou k pravé tyčce a zakončením nad beton. Brankář Litvínova vychytal pokusy Krafta a Balázse. Žádný z domácích hráčů se naopak nepokusil o nějaké složitější zakončení. Mensator tak postupně kryl střely Brandy, Bednaříka a Lukeše. Úspěšný byl se svým pokusem pouze Kubinčák, který zakončoval střelou po zemi k pravé tyči, ale tento zásah již přišel pozdě.