HC Energie Karlovy Vary

Junioři v přípravě přestříleli Kladno

HC Energie - HC Rabat Kladno 6:4 (2:0, 2:2, 2:2)
K a r l o v y V a r y - Přípravy na začátek nové sezony vrcholí nejen v A mužstvu, ale samořejmě i v mládežnických týmech. Junioři HC Energie si k přípravnému zápasu pozvali HC Rabat Kladno - tradiční líheň hokejových talentů. K vidění bylo deset branek a hokej, ve kterém se spíše útočilo než bránilo. K vítězství domácích dvěma trefami přispěl loňský dorostenec Jakub Mareček.
Branky a nahrávky: 15. Mareček (Boguský), 19. Tomiš (Baran), 24. Mareček (Mašek), 29. Zmeškal (Budínský), 47. Zucker (Baran), 59. Budínský (Sláma) – 26. Sedláček (Babický), 35. Hoffman (Hlusička), 47. Knotek, 53. Lhotský (Procházka). Vyloučení: 5:8. Využití: 2:1. Diváků: 102.

Reportáž

První třetina přípravného utkání juniorů přinesla zajímavý hokej a dvě branky. Nápaditějším celkem v útoku byli domácí, kteří si vytvořili řadu slibných příležitostí. Až příliš často je však řešili složitě a namísto střely volili nahrávku, která zapadla do klubka těl kladenských hráčů. Dlouhou čtyřminutovou přesilovku v druhé polovině třetiny se už energetici neopovážili nevyužít a časoměřiči na první místo střelecké listiny zápasu vepsali jméno Jakub Mareček. Druhou gólovou situaci založil v devatenácté minutě Baran, který objel soupeřovu branku a příhrou napříč brankovištěm nalezl volného Michala Tollingera. Pro sedmnáctiletého beka už nebyl problém prostřelit padajícího gólmana a po dvaceti minutách domácí vedli o dvě branky.

Ani druhá část zápasu po gólech lačné diváky nezklamala. Jako první se slova ujali domácí, když v přesilové hře od modré pálil Mašek a Jakub Mareček lehkou tečí u tyčky zaznamenal svůj druhý individuální úspěch. I další branka padla v nerovnoměrném rozložení sil, tentokrát se již ale radoval soupeř. Při vyloučení Barana až příliš agresivně forčekoval Budínský a hlavní sudí jej odměnil dvěma trestnými minutami. Pro Kladenské z toho vyplynula přes minutu trvající přesilovka 5 na 3. Po uzavření zámku několikrát od modré tvrdě vypálil Kříž, ozvala se i tyč a kotouč nakonec doputoval na hůl Jakuba Sedláčka, jenž ukončil neprůstřelnost Marka Bendy. Na rozdíl tří branek energetici odskočili zásluhou Jana Zmeškala, i když v úspěch jeho střely od modré zpočátku věřil jen málokdo. Definitivní tečku za gólovým účtem druhé dvacetiminutovky napsal kladenský Matěj Hoffman, když v přesilové hře u tyčky našel skulinu v postoji domácího gólmana.

Do závěrečné části vstoupili lépe hosté, když Tomáš Knotek ukázkově vyřešil situaci dva na jednoho a snížil na rozdíl jedné branky. Kladenská radost však netrvala věru dlouho, protiúder domácích přišel už po 39 vteřinách. David Zucker dostal ideální nahrávku do levé poloviny útočného pásma, kde tou dobou po soupeřových obráncích nebylo ani vidu natož slechu. V souboji jeden na jednoho nedal gólmanovi šanci a trefil přesně vzdálenější horní růžek. Gólové hody pokračovaly, ale spíše než z útočné kreativity pramenily z hrubých chyb v obraně. Několikeré zaváhání domácí obrany vyřešil ještě gólman Benda. Hůře již bylo o dvě minuty později. Marek Lhotský předvedl ukázkový bekhendový blafák a opět vzkřísil naději pro středočeský tým. Tři minuty před koncem se tentýž hráč nerozumě nechal vyloučit a o vítězi bylo de facto rozhodnuto. Krásně trefená pavučinka v podání Víta Budínského už pak byla jen třešničkou na sladkém dortu domácí Energie.