HC Energie Karlovy Vary

Libor Ustrnul: Ať si uvědomí, že je to hokej!

K a r l o v y V a r y - Na několik otázek, které se týkaly hlavně o posuzování nedovolených zákroků podle nového trendu, který uplatňuje APK a tudíž samozřejmě i rozhodčí, odpovídal centr čtvrté lajny Lukáš Pech a tvrdý obránce Libor Ustrnul. Ten si v dresu Energie připsal historicky první kanadský bod, když nahrál na branku Petru Kumustátovi. Oba hráči zhodnotili utkání se Vsetínem a podělili se o svá očekávání od dalšího zápasu v Českých Budějovicích.
Útočník Karlových Varů a centr čtvrté pětky. Lukáš Pech odpověděl na rychle vstřelenou branku Vsetína, která padla již v 2. minuté utkání a Energie tak prohrávala 1:0. Právě Pech za minutu na to skóroval a udělal první krok k otočení nepříznivého skóre. Jako hráč čtvrté pětky složené z mladíků se dnes nedostával často na hřiště kvůli mnoho vylučovaným na obou stranách. Přísný metr nebo spíše nová pravidla mezi které patří hlavně přísné posuzování rozhodčích za jakýkoliv dotyk holí či nesprávnou částí těla hodnotí takto: "Myslím si, že nová pravidla jsou trochu nesmysl, protože to kazí hokej. Diváci nebudou chodit na hokej, protože to jsou samá vyloučení a pořád se hra kouskuje. Nemám ze hry vůbec dobrý pocit. Ať to pískají, ale určitě ne všechno, protože něco by se mělo pouštět."

Lukáš Pech se vyjádřil také k pátečnímu duelu, který Energie odehraje na hřišti Českých Budějovic, kde hráči chtějí potvrdit dosavadní formu. "Určitě budeme chtít bodovat. Nejedeme tam prohrát nebo odevzdat zápas. Jedeme tam bojovat a urvat nějaké body. Bude to těžké utkání, protože Budějovice mají výborné mužstvo, které ukázaly minulý rok v play off. Mají týmového ducha a výborného golmana a my si na ně musíme dávat pozor."

K aktuálním tématům se také vyjádřil urostlý obránce a miláček domácího obecenstva Libor Ustrnul. Nejprve hodnotil celý zápas a poté měl také nějaké výhrady k novým pravidlům. Díky mnohočetnému vylučování sudího Rejthara byl počet usedajících na lavici hanby 16:18 z pohledu domácí Energie. "Vyhráli jsme a to je úspěch. Čekali jsme, že Vsetín do toho půjde, protože nemá co ztratit. Jsme rádi, že je výhra naše a máme 3 body doma. K těm novým pravidlům se nebudu opravdu moc vyjadřovat, poněvadž mám k tomu takový názor, že by se asi nikomu nelíbil. Je to hokej a ať si uvědomí, že to je hokej. HOKEJ, HOKEJ, je to HÓÓÓKEJ. Basketbal se hraje v Americe v NBA," dával důrazně najevo obránce domácí Energie. Urostlý bek, který má hlavně fyzickou převahu nad ostatními hráči v poli nemůže hrát naplno z důvodů již zmiňovaných. "Mně samotnému se zdá, že hraji na 50%. Místo toho, abych se snažil dohnat hráče, získat puk a rozehrát to, tak se soustředím na to, abych na toho hráče neudělal faul." „Drtič“ také zaznamenal vůbec svůj první bod v české extralize. Vůbec si ho neuvědomoval a jen dodal ironicky: "Já jsem se jen obával toho, abych nedostal náhodou dvě trestné minuty za nahrávku. Hlavně za nějakou špatnou nahrávku." (smích)

Stejně jako Lukáš Pech, tak i Libor Ustrnul se vyjádřil k pátečnímu duelu v Budějovicích. "České Budějovice jsou kvalitní soupeř stejně jako všechny týmy z české ligy. Musíme být připraveni hrát odzadu naší hru. Dneska to bylo rozházené těmi vyloučeními. Dvě, tři rány, potom dvě minuty přesilovka, dvě minuty oslabení. Bylo to takové studené a my jsme byli z toho chladní. Ani nevím, kolik to bylo na vyloučení, jestli to bylo padesát na každé straně. Do Budějovic musíme jít s tím, že odehrajeme svoji spolehlivou hru a od toho se to vyvine."

Související články